Šta je novo?

Android--- iOS

maksim93

Poštovan
Učlanjen(a)
09.03.2018
Poena
80
Zanima me razlika izmedju dva sistema?
Prednosti, mane, koji nudi vise opcija?

Bio bih zahvalan ako moze neko da napise. Uglavnom korisnici koji su presli sa androida na ios.

Ja sam prešao pre koju godinu, ali ja sam prilično nezahtevni korisnik.

Ne igram igre na telefonu - za to mi služe konzole, od društvenih mreža imam sveukupno samo LinkedIn i to zbog posla. Na telefonu je par poslovnih aplikacija instalirano, par aplikacija za stručno usavršavanje i to je to. Služi za pozive, slanje poruka, mejlova, posao. Takođe za multimediju (mada u poslednje vreme sam prešao na iPad za multimediju, pogotovu kod kuće), podkaste, te čitanje vesti i slično.

Ne kajem se ni malo, sve radi super brzo, super je responzivno. Screentime mi je odlična stvar, jer lako pratim na šta trošim vreme i olakšava mi fokusiranje na posao/život. Ako i ima takve aplikacije na Androidu, ja za nju nisam znao, a korisna je izuzetno.

Ujedno sam uz telefon gradio i ekosistem uređaja, tako da sad imam iPad, iMac, te LG WebOS tv i sve je savršeno integrisano i funkcioniše bez mnogo razmišljanja.

Prelazak sam sa Androida na iOS mi je bio apsolutno bezbolan i intuitivan, posle dva dana je sve kliknulo i nisam se osvrnuo.

Za prelazak sa Linux i Windows desktop-a na MacOS ne mogu isto reći, ali to je već neka druga tema.

Nazad
Vrh Dno