Ja sam prešao pre koju godinu, ali ja sam prilično nezahtevni korisnik.
Ne igram igre na telefonu - za to mi služe konzole, od društvenih mreža imam sveukupno samo LinkedIn i to zbog posla. Na telefonu je par poslovnih aplikacija instalirano, par aplikacija za stručno usavršavanje i to je to. Služi za pozive, slanje poruka, mejlova, posao. Takođe za multimediju (mada u poslednje vreme sam prešao na iPad za multimediju, pogotovu kod kuće), podkaste, te čitanje vesti i slično.
Ne kajem se ni malo, sve radi super brzo, super je responzivno. Screentime mi je odlična stvar, jer lako pratim na šta trošim vreme i olakšava mi fokusiranje na posao/život. Ako i ima takve aplikacije na Androidu, ja za nju nisam znao, a korisna je izuzetno.
Ujedno sam uz telefon gradio i ekosistem uređaja, tako da sad imam iPad, iMac, te LG WebOS tv i sve je savršeno integrisano i funkcioniše bez mnogo razmišljanja.
Prelazak sam sa Androida na iOS mi je bio apsolutno bezbolan i intuitivan, posle dva dana je sve kliknulo i nisam se osvrnuo.
Za prelazak sa Linux i Windows desktop-a na MacOS ne mogu isto reći, ali to je već neka druga tema.