Šta je novo?

Android i 0.facebook.com

markozutic

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2010
Poena
319
Pozz drugari,

Na staroj nokiji n82 sam koristio 0.facebook i radilo je kako je i zamišljeno - ne troši megabajte, ne troši kredit i što je najvažnije radi kada kredita i mb nema na računu.

Sad kako imam galaxi nout (4.0.4 unrooted) kada koristim sajt besplatnog fejsbuka 0.facebook skida mi megabajte, pare a kada nema para ni megabajta sajt jednostavno neće da se učita ;S
koristim mts karticu i oni koliko znam jedini i nude ovu vrstu usluge,
Na 4.0.4 androidu postoji mogućnost da se zabrane svi pozadinski podatkovni transferi tako da mi vremenske prognoze, i ostale sinhronizacije sa sigurnošću ne skidaju kredit, jer kad ostavim telefon da miruje i radim nešto drugo, pare se ne skidaju dok kad upalim 0.facebook i nakon par učitavanja prikaže mi manje stanje na računu ;S

zna li ko rešenje za ovaj problem, pokušao sam sam više brauzera kao kao što su doplhin, mozilla, androidov ugradjen itd itd...

hvala unapred ;)

ja mislim da to preko mts-a radi samo ako imas paket/promociju u koji je ukljucen besplatan fejzbuk ....

Ne ne, nije tačno.. radilo bre na nokiji staroj i sa promocijama i bez promocija, u po noći i sa nula dinara na računu ;D
(Pripejd sam)

Probaj da koristiš APN gprswap i da podesiš proxy.

Probao sve i svasta al opet nece. Provalio sam da proces pod nazivom android operativni sistem uvek povezuje na net kad je dostupan i skifa po malo po mapo. Nema opcije da se njemu zabrani pozadinski pristup netu u data menadzeru ali mi i dalje nije jasno sto nece da radi kad nemam megabajte i kredit....

Pa ja ne znam kako mislis da ti radi net ako nemas megabajta/kredita. Koristi wi-fi.

A da nije problem u tome što ti nešto iz Androida skida podatke u pozadini?

Ivane aj procitaj temu od pocetka. Facebook ZERO je besplatan!!m i ne trebaju ti megabajti ili kredit da bi ga koristio. Preko wifija zerofejs ne radi jer je rezervisan samo za ip adrese od mobilnih operatera.
Poglavicas da skida mi proces pod nazivom operativni sistem android. Problem je sto sam iskljucio sve sinhronizacije widghrlete i ostale gluposti, ukljucio zabranu prenosa podataka u pozadini - znaci da samo aktivna aplikacija koja se prikazuje na ekranu moze da vuce mobilni net ali ocigledno neki procesi iz androida zaobioaze ova ogrqnicenja. Iskpjucio sam sinhronizaciju svih naloga. Sinhronizacija emaila fejsa tw kalendara, iskljucen backup na gugl server iskljucen samsung drajv znaci sve je off i idalje vuce net. A najcrnje mi je sto kad nemam kredita i megabajte 0.fb nece da se ucita dok se pri istim uslovima povezuje na staroj nokiji. Ima li ko resenjeeeee?
Oprostite na greskama. Kucam sa fona :D

Savetujem ti da za galaxy note ipak uzmeš neki paket sa megabajtima, makar tarifni dodatak ili promociju na prepaidu, jer Android jedino kad je isključen mobile data možeš biti siguran da ništa neće potrošiti.

A izvinjavam se :) Ne procitah lepo :) Pritom nikada cuo za taj 0.fb :)

A takva je stuacija da iam kod kuce dobar wifi i na faxu jos bolji wifi, ne daju mi se pare za pakete, uzmem promocije ali i one kad se potrose korisno mi je da ponekad pristupim fbu za dz. Izem ti smartfon kad mu ne mozes dovijati. Btw previse podataka vuce i prwko wifija i mob neta. Ipak je stara nokija jedino resenje kako neki mudri clanovi ovde sugerisu. Nista i hvala vam.

resenje je Opera brauzer za android, jedino na njemu radi 0.facebook kad nemam kredita. :)))

Nazad
Vrh Dno