Šta je novo?

Android (Google TV) box za emulaciju

Gibli

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2005
Poruke
131
Poena
330
Trebala bi mi preporuka za Google TV box koji bi mi služio isključivo za emulaciju psx, psp, n64 i dreamcast konzola. Koristio bih logitech f710 džojped.
Uslovi su da ima da se kupi kod nas u radnjama i da nije skuplji od 100e.

Da li je Xiaomi TV Box S (2nd Gen) dovoljno jak da izgura psp i dreamcast emulaciju?

Hvala.
 
Ako hoces jeftin uredjaj za emulaciju moja preporuka ide za Tanix TX6 sa AllWinner H6 (ni slucajno sa H616). Konzole devedesetih rade sasvim lepo izuzev Saturna i Dreamcasta. Za PS2, PSP i Wii emulaciju ipak treba nesto jace. Navedeni uredjaj ne bih preporucio iz razloga sto ga ni jedna Linux bazirana distribucija ne podrzava. Ukoliko hoces dobru podrsku od strane community-a onda ides na nesto popularno kao sto je RPI 4. Ja bih za emulaciju preporucio neku HTPC masinu sa Desktop i7 4/8 procesorom (npr. neki i7 4-te generacije) i nekom solidnom grafikom (u vecini slucaja moze da posluzi i Intel integrisana jer dosta emulatora zavisi od CPU-a).

Sve u svemu, kada kupujes uredjaj namenski za emulaciju retro igara gledaj da kupis uredjaj koji je podrzan od community driven projekata kao sto su Lakka, RetroPie i sl. Izbegao bih kupovinu Android uredjaja na koje bi instalirao emulatore sa Playstore-a. Jedan od dobrih uredjaja za retro igre je prvi Xbox za koji je portovana gomila emulatora i za koji postoje Frontendi kao sto su HyperVision, CoinOps, Ninja Ultimate itd. Medjutim na njemu zaboravi na DC i PSP. Moze da tera sve zivo do kraja 90ih (izuzev PS1 i N64 na njima moze par igara).

Imaj na umu da Dreamcast emulacija nije najsjajnija i da i najakim masinama zna da zeza (isti slucaj kao i sa Saturnom, ali ne bas toliko ocajno).
 
Nazad
Vrh Dno