Šta je novo?

Android - general Q&A (FAQ u prvom postu)

Pa to i kažem, svaka čast za Lenovo :D

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Tetka je imala neki low-mid range lenovo (koji je krepao pre par nedelja), i kupili smo joj teslu (znam :d) i pet puta se lakse snalazi na stock androidu nego na onom cudu koje je imao taj lenovo. Bolje je da sipuju telefone sa vanila androidom jer im dizajn UI ne ide nikako. Jos samo havaji da skloni ono ruglo :d

Tetka je imala neki low-mid range lenovo (koji je krepao pre par nedelja), i kupili smo joj teslu (znam :d) i pet puta se lakse snalazi na stock androidu nego na onom cudu koje je imao taj lenovo. Bolje je da sipuju telefone sa vanila androidom jer im dizajn UI ne ide nikako. Jos samo havaji da skloni ono ruglo :d

A MIUI nije ruglo?

Upoznao sam sve čari Lenovo softvera sa S860 telefonom :D

Pa 4pda forum i flešovanje "прошивки" i twrp rikaverija na kineskom [emoji28] [emoji23]

A MIUI nije ruglo?

Ja sam mislio da svi izvan cajne kada kupe xiaomi odma flesuju neki aosp, jer miui je poseban krug pakla

Licno meni svi ti kineski proizvodjaci spadaju u istu kategoriju (plus lg i samsung), kul telefoni ali za mene neupotrebljivi zbog softvera. Meni je problem sto nista osim stock androida ne mogu da koristim. Prvenstvrno mi na svima njima smeta dizajn, onda odredjeni delovi koji menjaju nacin i princip koriscenja androida. Jedini po mom ukusu je vanila android

Poslednja izmena:
Miui je zakon :)
I to posle x godina stock androida

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

[youtube]BkpAro4zIwU[/youtube]

Pojeo ih Google asistent .

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni su svi ti asistenti prilično gimmicky za nas čiji jezik nije podržan. Jedina situacija gde je ok je prilikom vožnje.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Da postujem i ovde, mozda ce neko pre videti.
U pitanju je Tesla H7 tablet. Od pre par meseci na YouTube aplikaciji ne mogu da gledam 1080p.
Trazeci po internetu razna resenja video sam da mnogi preporucuju da se izmeni build.prop.
Skinuo sam https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummy.apps.build.prop.editor&hl=en ovu aplikaciju i izmenio build.version.release=4.2.2 na 4.4.2.
Posle restarta tableta nista se nije promenilo, tj i dalje nisam imao 1080p na YouTube aplikaciji. Gledao sam jos par tutorijala sta mozda promeniti i na jednom vidim da se menja build.version.sdk=17 sa 17 na 19.
Kako sam to uradio i restartovao tablet po paljenju izbacilo mi je za sve aplikacije Unfortunately ------- has stopped. Nijednu aplikaciju ne mogu da pokrenem, ni taj Build.Prop editor.
Pokusao sam i da kompletno odradim wipe, ne znam ni sam sto ponadao sam se da ce mi to pomoci ali dzaba.
Uspeo sam da skinem build.prop fajl sa tableta na racunar ali sam sinoc pratio par komandi i izbacuje mi kako je /system/build.prop read only te ne mogu nikako da ga overvrajtujem sa racunara na tablet.
Da li neko ima resenje kako barem da prepravim build.version sa 19 na 17, to je u sustini i srz problema.

Sto bi to radio ako nemas full hd ekran!? cemu?

Sent from my Nokia 5

Pa imam 1080p ekran na tabletu, tj po specifikacijama to je 1920 x 1200. Pre sam gledao sve bez problema dok nije izasao update pre par meseci i onda sam mogao da gledam samo 720p.
Twitch strimove i filmove sam gledao takodje normalno u 1080p bez problema, samo je YouTube aplikacija imala taj problem.

Poslednja izmena:
aha greska, onda je yt zaebao to, obrisi app i skini stariju verziju sa apk mirror mozda upali.

I naravno blokiraj update u Storeu za yt, tj iskljuci "auto update za yt" da ti ne vrati novu verziju.

Sent from my Nokia 5

Poslednja izmena:
Probao sam i to medjutim bezuspesno.
Trenutno mi je nekako veci problem sto ne mogu nijednu aplikaciju da pokrenem i uopste da koristim tablet jer ne mogu da izmenim build.prop na njemu.
Nadam se da ce mi se mozda neko javiti kako da posaljem build.prop sa racunara na tablet jer ja nisam bekapovao sistem. Sad sve i da hocu da flesujem tablet i instaliram ponovo njegov stock rom ne vredi mi..
Jedino da se javi neko ko ima isti, ali sumnjam nesto i u to jer je poprilicno star tablet..

Cekaj, rutovao si tablet opet nakon factory reseta i kaze ti da je build.prop read only?

Da, rutovao sam ga pre, a i posle reseta i opet kaze da je read only.
Da li je tablet rootovan? Ako jeste onda treba da remountujes system particiju kao rw (default je ro - read only), kopiraš stari build prop i eventualno koriguješ user i group.

Remount: https://android.stackexchange.com/questions/110927/how-to-mount-system-rewritable-or-read-only-rw-ro

Kako kopirati build.prop:
https://stackoverflow.com/questions/24887073/push-build-prop-to-system-build-prop

Hvala! Probacu to pa javljam da li je uspelo.

Uvek je read only bez obzira na root. Factory reset ne vraća staro stanje system particije, već samo briše korisničke podatke i aplikacije.

Untitled1.jpg
Prvi prozor neuspeo, sa drugom komandom sam taman mislio to je to. Restartujem tablet i dodje do Teslinog logo-a, zatamni se ekran i na 3-4 sekunde izbaci Tesla logo, nestane i tako u krug vec 20min.
Taman kad pomislis da ne moze gore.....
Da li postoji neki servis u Vojvodini koji bi mogao ovo da resi? Da se ne patim vise, sto vise pokusavam to veca sranja pravim...

Prilozi

• Untitled1.jpg
    Untitled1.jpg
    85 KB · Pregleda: 106
Posle adb shell, pa su, ne treba adb push nego obična copy komanda.... cp srcfile.ext destfolder.

Ako sam najbolje razumeo komandu trebam da ukucam kao cp c:\build.prop /system?

Od nedavno sam prvi put na Androidu pa bi mi znacila Vasa pomoc oko ovoga. Kako da na displeju samo vidim da je stigla (i od koga) poruka a da se ne vidi sadrzaj iste? Privatnosti radi, da ne dospem u neprijatnu situaciju. :D Hvala unapred.

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Settings >apps > нађеш месинџер > "кликнеш" :) и између осталог имаш да наместиш то што ти треба.

^Gde ga ti to posla? Tu nece naci nista od onoga sto ga interesuje.

Udjes u SMS aplikaciju, pa u podesavanja i tu potrazis pod "privacy" i "pop-up", nije na svakom telefonu isto. Imas i 3rd party SMS aplikacije koje ti mogu zameniti fabricku, ukoliko ti ne odgovara.

Udjes u SMS aplikaciju, pa u podesavanja i tu potrazis pod "privacy" i "pop-up", nije na svakom telefonu isto. Imas i 3rd party SMS aplikacije koje ti mogu zameniti fabricku, ukoliko ti ne odgovara.
Da, nije to to ali mi bilo glupo da kazem... Hvala, Jericho. Je l to ovo? Da idem na "Notification panel only"?
af717a2e6f1e966f7aca9d169fa82880.jpg

Sent from my LG V20 using Tapatalk

Da, to je to. Ali mozda ces imati preview poruke i u notif. panelu. Ukoliko ti to ne zavrsava posao, onda ces morati naci drugu SMS aplikaciju sa vise podesavanja.

Poslednja izmena:
Pogledaj ti to u security opcijama, potraži hide sensitive content opciju. Na stock androidu te to pita i prilikom inicijalnog setupa ako podešavaš otisak prsta.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ma da, verovatno u Settings > Notifications :)

ili ovo:

Turn on the LG V20
Go to the menu of the LG V20 and select on Settings
Browse for Applications and select on Messages
Select on Notifications
Now look for a section called Preview Message
You’ll find two boxes, one with “Lock Screen” and the other saying “Status Bar”
Uncheck the boxes that you don’t want the Preview Message to show up in anymore

Poslednja izmena:

А шта је ово онда?
fa67b8b8e52bd8559e24ebc0ce6d0c34.jpg

А шта је ово онда?
fa67b8b8e52bd8559e24ebc0ce6d0c34.jpg

Zasto meni pise ovo Importance? i ima vise opcija za prikazivanje ili blokiranje notifikacija.

Samo mi ne ide u glavu mi fit , hocu da blokiram ono sto pise da radi u pozadini ali da mi pokazuje notifikaciju koliko sam spavao kada ustanem !? moze li to?
187dc45e787194ee762a55d74318c1da.jpg

Sent from my Nokia 5

I kod mene je tako na lineage os-u, mada koliko se secam moze da se vrati na standardan nacin u system UI tuneru

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Немам појма што је код тебе тако...
Сад сам погледао код брата на Huawei honor 8 lite и има опције као код мене.
Мислиш на Google fit? Једино ми пада на памет да видиш тамо у permissions, мада тешко да то може.

Nazad
Vrh Dno