Šta je novo?

android.co.rs portal i aplikacije

cubrovic

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poena
330
Kolege "Androidasi" ;)

Pokrenuo sam mali portal na adresi http:\\www.android.co.rs
Trebalo mi je jedno tako mesto gde bih predstavio svoje programe i okačio uputstva za njih ali sam u međuvremenu proširio priču tako da sada na tom sajtu možete naći i opise i slike 136 srpskih android aplikacija i igara.
Slobodno šaljite sve komentare primedbe i želje pa ću ga u skladu sa tim i u skladu sa raspoloživim vremenom unapređivati.
Takođe ukoliko imate aplikaciju ili znate za domaću aplikaciju prijavite mi kako bih je dodao. Jedni uslov je da ta aplikacija postoji na http://www.cyrket.com/ pošto mi je portal povezan sa njim.

Moje aplikacije čiji opis i uputstva možete videti na portalu:

Gpsg (skoro ažurirani) (za korisnike gradskog prevoza u Beogradu naravno) sa brojnim unapređenjima.

"Halo Taksi" jedan od mnogobrojnih taksi programa (kad ne čitamo misli jedni drugima ;) ) sa pokrivenih preko 50 gradova i mesta u srbiji.

"Vozi me" program za polaganje testova za vozački ispit na telefonu (update podataka uskoro).

"Šef kuhinje" koji trenutno ima u bazi 40 slatkih recepata (update podataka uskoro).

"Ime moje" program koji raspolaže sa preko 1000 naših imena i njihovim značenjem i poreklom.

"Rubikon" je naša verzija čuvene Rubikove kocke.

"Kurser" je program koji omogućava pregled svih kursnih lista NBS od 1993 do danas i konverziju po svim valutama po svakoj od tih lista.

Android Srbija i Android Srbija Lite katalog svih srpskih programa na jednom mestu (slično kao na sajtu ali na telefonu)

Vip Calls program koji vam omogućava da primate pozive sa određenih brojeva i kada ste u silent režimu. Pravljeno za lične potrebe :). Testirao samo kod mene na Galaxy-ju.

Da li si razmišljao da promeniš onu zelenu pozadinu u aplikacijama?

Da li si razmišljao da promeniš onu zelenu pozadinu u aplikacijama?

Jesam :)
Nije problem promeniti je ali to bas nije bugfix tako da ce to morati kad se zavrsi "Vip izazov". Imam to kao skinove rayradjeno tako da cu sledeci mesec staviti update u kojem ce svako moci u podesavanjima da odabere skin po zelji. Stavicu 3-4 skina za pocetak dosta :)
Do tada kom smeta nek izdrzi nekako ako moze :)

Mislim da nije pametno to sto si uzeo domen android.co.rs jer je to zasticeno ime i Google moze da ti pravi probleme.

Htedoh da napisem i na drugom IT forumu gde si postavio ovo, ali je nestala tema dok sam pisao post.

Kao sto telep rece trebalo bi da promenis onu zelenu pozadinu posto nekako bode oci i bilo bi dobro da pored QR code-a postavis i download link da moze da se skida i sa kompa jer neki nemaju wifi ili net na fonu pa nemaju mogucnost da skidaju doticne aplikacija (ja sam jedan od njih), a licno bih voleo da probam par.

Mislim da nije pametno to sto si uzeo domen android.co.rs jer je to zasticeno ime i Google moze da ti pravi probleme.

U pravu si potpuno. Nekako sam na brzinu uzeo ime pa sam tek posle shvatio da bi valjalo da je neko malo specificnije.

Tesim se da bi mi najveci problem koji bi mi napravili bio da im vratim domen i prebacim se na neki drugi domen pa onda nesto nisam hteo da gubim vreme koje nemam oko toga sad ;)

Htedoh da napisem i na drugom IT forumu gde si postavio ovo, ali je nestala tema dok sam pisao post.

Kao sto telep rece trebalo bi da promenis onu zelenu pozadinu posto nekako bode oci i bilo bi dobro da pored QR code-a postavis i download link da moze da se skida i sa kompa jer neki nemaju wifi ili net na fonu pa nemaju mogucnost da skidaju doticne aplikacija (ja sam jedan od njih), a licno bih voleo da probam par.

Neki ovakav post racunaju kao reklamu. Kao da zaradjujem neke pare na ovome ;)
Boje znaci stizu u oktobru. Znao sam da je ona zalena rizicna ili je mrzis ili je volis nema trece.

Download link bi trenutno mogao da postavim samo za svoje programe. Za tudje ne bas. Niti imam njihove instalacije a i da ih imam bila bi nocna mora azurirati ih stalno pa bi verovatno bili cesto zastarele verzije na sajtu.

Videcu ako smislim neku postavku u kojoj bi to radilo pouzdano...

Ok, to ti je moj predlog jer ovako gubis posetioce koji bi mogli da skidaju preko kompa te aplikacije.
Jeste da bi bila nocna mora, ali mozes da nadjes neke saradnike koji bi hteli da ti pomazu u kacenju aplikacija npr. na free hostove (ako takvi saradnici uopste hoce da se zezaju sa tim :) )

"Vozi me" program za polaganje testova za vozački ispit na telefonu (update podataka uskoro).

Evo uzeo sam da pogledam radnom aplikaciju tipa VOZI ME.
Aj mi objasni sto aplikacija trazi mogucnost da inicira telefonske pozive ?I sta ce joj moja lokacija. A bogami nije mi ni jasan pun pristup internetu. Jer se ona moze azurira ti bez toga ?

Ne pitam ovo zlonamerno, vec onako sa podignutom obrvom :)

Evo uzeo sam da pogledam radnom aplikaciju tipa VOZI ME.
Aj mi objasni sto aplikacija trazi mogucnost da inicira telefonske pozive ?I sta ce joj moja lokacija. A bogami nije mi ni jasan pun pristup internetu. Jer se ona moze azurira ti bez toga ?

Ne pitam ovo zlonamerno, vec onako sa podignutom obrvom :)

Obrva je na mestu :)
Razlog je prilicno jednostavan a u pitanju je nesmotrenost i jos ponesto :)
Kao sto mozes videti ako pogledas moju aplikaciju "Vozi me" i moju aplikaciju "Halo Taksi" (kao i jos par mojih aplikacja) videces da su jako slicne tj da su zasnovane na istom kodu sa razlicitim podacima i jos nekim specificnostima.
Razlog sto je taj permission zahtevan jel mi je bio neophodan za Halo Taksi a ostao je i u drugim aplikacijama zato sto treba da dopisem neki kod koji ce mi omoguciti da te mogucnosti filtriram kod mene u kodu razlicito za razlicite aplikacije.

Probacu to da sredim kad stignem a do tada mozes jedino da mi verujes na rec da programi (osim taksija) nece zvati nikog. A i taksi samo na tvoj zahtev.

Koga interesuje nek zna da je puštena u rad nova, proširena i unapređena verzija našeg sajta.

Osveženi su i dopunjeni podaci o aplikacijama.
Dodate nove srpske i strane android aplikacije.
Dodate hrvatske i makedonske android aplikacije.
Dodate mogućnosti filtriranja i sortiranja aplikacija.
Pregled komentara sa marketa i mogućnost dodavanja komentara (prijavljivanje korišćenjem vašeg već postojećeg Gmail ili Yahoo naloga) ...

Dodata kategorija "Vesti", u kojoj možete, preko našeg sajta, doći do vesti relevantnih srpskih medijskih kuća i sajtova, vezanih za Android platformu. Vesti se preuzimaju sa zvaničnih RSS feed-ova.

Dodata kategorija "Android Telefoni" u kojoj možete pogledati specifikacije svih postojećih i najavljenih Android telefona, izdvojeni su Android telefoni koji su u ponudi kod naših operatera (Vip, Telenor, Mts).

Nazad
Vrh Dno