Šta je novo?

Android Auto GPS

kopimaus

Poznat
Učlanjen(a)
19.01.2020
Poruke
14
Poena
45
Na ugradjenoj multimediji imam gps koji funkcionise dobro, medjutim kad se poveze android auto, google maps mi prijavljuje da je potrebno ukljuciti lokaciju, i cim je ukljucim na tel, sve funkcionise i na multimediji.
Ono sto me zanima je da li google maps preko android auta moze da se veze na gps multimedije, da ne moram paliti lokaciju telefona?
 
Ne može. Android auto se uglavnom oslanja na resurse telefona.
 
Jasno, nekako je i logicno ali mi je ujedno i bezveze da nakon svega opet koristim gps telefona a ne multimedije.
 
Pa nije bezveze. Sa Google mapama imaš manje više prikaz stanja u saobraćaju i prohodnosti u realnom vremenu, kao i poprilično apdejtovane mape. Uz to je apdejt besplatan.
Sa navigacijom iz auta nemaš ništa od toga.
Kada se samo setim da mi za apdejt mapa traže od 200 do 300 eura, nije mi dobro.
 
Hehe, on hoće da koristi Google map iz telefona, na Android Autu, ali sa GPS modulom iz multimedije u kolima (lokacija u telefonu isključena).

To tako ne može.

@kopimaus, šta ti smeta što koristiš lokaciju iz telefona? Žena može da sedne za računar i vidi gde si?
:p :D
 
Ma kapiram da ima pozitivnih strana, nego generalno zbog potrosnje baterije telefona, sto zbog samog android auta, a i lokacije ukljucene.
Zao mi sto je ovaj gps iz multimedije beskoristan :D
 
Sad vidim da mi je 2 sata android auta pojelo 20% baterije na s23 ultri, koja ima super bateriju.
 
Tokom rada AA preko WiFi (dakle bez kabela), lokacija je najmanji potrošač.
Od tih 20% pojedene baterije za 2h, lokacija nije progutala ni 0.5%.

AA je dizajniran da radi na kabel. Nove iteracije i modernije car mutimedije rade i preko WiFi, ali to je za kratka trčkanja po gradu.
 
Neko je u onoj velikoj temi za AA pomenuo da ima opciju da koristi i GPS iz kola, ali nije odgovorio na dodatna pitanja.
 
Kupiš fon samo za auto i kraj. Ja kad odem u Grčku, ponesem svoj sekundarni fon i u njega ubacim grčku karticu sa neograničenim internetom i postavim hotspot za sve. Tako imamo internet i na plaži, u gradu i sl. Isto tako u Srbiji. 500 din mesečno ti je A1 prepaid kartica sa 9GB interneta. Uzmi neki jeftin android - siguran sam da uz S23 ultru možeš da priuštiš neki od 50eu. Vidi samo da ima dobar gps signal.

Em ne arčiš svoj primarni fon. Em imaš internet za sve i svakog u kolima. Em ti taj fon može poslužiti i u slučaju krađe auta (location sharing). A može ti, taj fon iz auta, poslužiti i za lociranje tvog fona ako ti ukradu. Ili da izvršiš factory reset svog fona u slučaju krađe. Svejedno, mnogo je mogućnosti. Zato uvek imajte sekundarni fon sa istim nalogom (naravno, ne mora u kolima).
 
Ja koristim gps na telefonu samo ako ulazim u neki veci grad koji ne poznajem. A ako se desi da bas moram malo duze da ga drzim ukljucenog, onda ga prikljucim na punjac koji uvek imam u kolima.
Licno sam se dobro snalazio i dok sam vozio kamione po inostranstvu i kada tih uredjaja nije jos ni bilo, a bilo je vozaca koji su toliko promasivali da su vozili u suprotnom smeru i po 200km. Nikada mi se nije desilo da zalutam, jednostavno nije sramota ni da se pita ako ti na karti nesto nije jasno, uvek se nadje neko na putu.
Malo smo se razmazili, mozak mora da radi i bez elektronike.
 
Zato sam ja apdejtovao sam mape na kolima, ubacih baš pre neki dan Here 2023 Q2 mape. :D
Android Auto je top stvar za po gradu, ali ne bih da arčim bateriju za duža putovanja. Oseti se i da se telefon greje kad ga skinem sa kabla nakon korišćenja AA..
 
So gay😂
 

Prilozi

  • 20231128_221127.jpg
    20231128_221127.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 42
Nazad
Vrh Dno