Šta je novo?

Android aplikacije: Internet Browseri - Benchmark

Bench admin

Administrator
Administrator
Učlanjen(a)
01.07.2000
Poena
619
Android aplikacije: Internet Browseri

Nastavljamo tradiciju biranja najboljih Android aplikacija umesto vas, kao što to radimo sa vremena na vreme. Ovoga puta ćemo se pozabaviti kategorijom internet browser-a. Zvanični Android ugrađeni browser jeste donekle funkcionalan i verovatno će vam završiti posao u surfovanju internetom, ali on je takoreći " ono što je Internet Explorer za Windows" - koristićete ga, ali bićete svesni da postoji nešto brže i sa više opcija. Tu stupaju drugi browseri, koji ispravljaju ono što Android Internet browseru nedostaje i dodaju povećanu funkcionalnost, kako bi vam omogućili što ugodnije iskustvo surfovanja internetom na vašem smart telefonu...

Android%20logo%20browseri.jpg

Ono što dodatno poboljšava ovo iskustvo surfovanja je činjenica da je sve više i više internet sajtova koji su prilagođeni mobilnim telefonima, tako da njihov korisnički interfejs maksimalno iskorišćava veličinu i rezoluciju ekrana i sve bude lepo vidljivo i uklopljeno. Kod onih sajtova koji nemaju svoju mobilnu verziju, pomenuti "pinch to zoom" će biti i više nego koristan, a tekst, linkove i ostale stvari sa kojima interaktujemo ćemo pomoću svima već poznatog gesta razdvajanja/skupljanja dva prsta na ekranu, uvećati/smanjiti na dovoljan nivo i bez problema kliknuti.

Naravno, zvanični ugrađeni Android Internet browser poseduje ovu pomenutu mogućnost, ali mu nedostaje dosta opcija za lično prilagođavanje, dodatne mogućnosti i pokazuje se sporiji od nekih alternativa koje imamo na Android Market-u. Kada kažemo sporiji, mislimo prvenstveno na brzinu učitavanja stranica, ali ovde se gleda i brzina njegovog pokretanja iz menija aplikacija i jednostavno koliko se browser čini "tečnim" tokom njegovog korišćenja. Danas ćemo vam predstaviti četiri najpopularnija browsera, proći kroz njihove opcije i mogućnosti, testirati njihovu brzinu, dati opšti utisak o njima i koliko smo bili zadovoljni njihovim performansama. Konkretno, ispitaćemo šta to nude sledeće aplikacije: Skyfire, Dolphin HD, Miren, Opera...

http://mobile.benchmark.rs/softver_za_mobilne_telefone/android_aplikacije_internet_browseri

Ocekivano-opravdano i bez citanja teksta da ce Dolphin HD biti no1... a sa druge strane mi je drago sto je i stock 2.3.3 dobro prosao,zato sto sam citao razna pljuvanja na racun istog,a stock sasvim korektno radi.

Hm, preleteh preko testa (sutra ga čitam, obavezno) i vidim hvale se svi browseri, opera dobila na testovima, a i iz iskustva sa browserima, pomislio sam da će opera da pobedi. Kad ono! :-D
Kakve ste to probleme imali sa flashom na operi? Posle nekoliko isprobanih browsera, najduže sam ostao na operi, koja ima i jedan killer feature, sinhronizuje bookmarke sa kompa. Sa dolphina sam prošle godine pobegao zbog sporosti, neko vreme koristio miren i od kada sam rootovao, koristim operu.

Ttalk.

Nazad
Vrh Dno