Šta je novo?

Android aplikacija - Izbori u Srbiji

cubrovic

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poena
330
Evo jedne aplikacije koja omogućava Android korisnicima da ranije daju svoj glas i vide rezultate izbora u Android zajednici :)

Izbori u Srbiji na Google Play

Opis:

Izbori u Android Srbiji su u toku. Dajte svoj glas.

Ukoliko bi se izbori u Srbiji odvijali samo među korisnicima Android uređaja ko bi pobedio?
Aplikacija "Izbori u Srbiji" je jednostavna aplikacija koja vam omogućava da glasate na virtuelnim izborima u Srbiji.
Možete glasati za nekog od kandidata na predsedničkim izborima, tj za neku od kandidovanih listi za parlamentarne izbore (stranke, koalicije...)

Može se glasati samo jednom sa istog Android uređaja i mišljenje se ne može promeniti te vodite računa kome ćete da poverite svoj glas.
Putem aplikacije u svakom trenutku možete videti trenutne rezultate glasanja na ovim izborima.

Još malo je vremena ostalo do izbora predsednika i skupštine Android Srbije tako da vas pozivamo da požurite :)

Ukoliko vam se aplikacija sviđa podelite je sa prijateljima na Facebook-u
Podelite aplikaciju na Facebooku

Aplikacija i njeni autori nemaju veze niti sa jednom političkom partijom i rezultati koje vidite u njoj su validni i zavise isključivo od vaših glasova!

Podaci o glasanju su u potpunosti tajni i ne preuzima se sa telefona nikakva email adresa i slicno vec iskljucivo brojne oznake telefona kako bi se onemogucila visestruka glasanja.
Aplikaciji trazi dozvoli READ PHONE STATE takodje iz ovog razloga kako bi se obezbedila jedinstvenost glasanja.

Izbori u Srbiji na Google Play

Bzvz... kako da precrtam glasacki list?

Bzvz... kako da precrtam glasacki list?

Mislili smo da ima i opcija "Necu da glasam" i "Ubacicu beli/nevazeci" listic ali koliko smo se koncentrisali da ne zbrljamo neki podatak na kraju smo pustili zaboravivsi da i te dve opcije dodamo.
Sad nekako bez veze da ih dodajemo a nekako mislim da bi te opcije bile ako ne prve ali bar medju prvima.

Pa onda je i cela akcija besmislena. Instalirao sam je i sad cu daje maknem.

Pa onda je i cela akcija besmislena. Instalirao sam je i sad cu daje maknem.

Pa nije uopste poenta akcije da se vidi koliko njih nece glasati?!
Ocekivano je da veliki broj Android korisnika nece izlaziti na izbore kao sto je od izbora do izbora sve veci broj njih. Ocekivano je i da ce manji broj onih koji izadju uciniti listic nevazecim.
Poenta je da se vidi od onih Android korisnika koji bi podrzali nekoga, koga bi podrzali, i da se nakon pravih izbora vidi kolika je razlika u glasanju Android zajednice u odnosu na citavu populaciju.

Stvarno de vam pade na pamet ova aplikacija.. :)

Ekipa koja je napravila ovu aplikaciju nastavlja po starom - sve aplikacije su im ruzne. Unajmite pravog dizajnera.

Ekipa koja je napravila ovu aplikaciju nastavlja po starom - sve aplikacije su im ruzne. Unajmite pravog dizajnera.

Nismo unajmljivali dizajnera nikakvog. imamo odlicnog dizajnera ali ga nismo unajmljivali za ovo.
Besmisleno je placati dizajnera za aplikaciju koja nece napraviti nikakav profit zar ne?

Kakvo je to razmisljanje?

Ako imate dizajnera za sve vaše aplikacije moram da kažem da sam ja onda mega dizajner. Ima na netu toliko free psd-ova koji mogu da se iskoriste i da se dobije lepo dizajnirana a malo drugačija aplikacija. Inače vidim da koristite 3D ikonice u samoj aplikaciji što mislim da je veliki NO NO, jer izgleda odvratno. Prosledite link "dizajneru"
http://www.androiduipatterns.com/2012/04/halo-for-popular-apps-by-community.html

Poslednja izmena:
Nismo unajmljivali dizajnera nikakvog. imamo odlicnog dizajnera ali ga nismo unajmljivali za ovo.
Besmisleno je placati dizajnera za aplikaciju koja nece napraviti nikakav profit zar ne?

Naravno da nije besmisleno. Besmisleno je sto vi razmisljate na taj nacin.

Naravno da nije besmisleno. Besmisleno je sto vi razmisljate na taj nacin.

Mozda nisam dovoljno precizan bio. U odredjenim situacijama je naravno smisleno. U ovoj je po nama besmisleno.
U pitanju je prva Android aplikacija jedne autorke koja je besplatna i bez namere da bude komercijalna i da se ne znam kako doteruje.
Dodatno je aplikacija kratkog vremenskog daha. Za dve nedelje ce zastariti poptpuno. Ulagati u takvu aplikaciju neka novcana sredstva je po meni besmisleno. Moze se neko sloziti ili ne naravno :)

Trenutno su nam jedino komercijalne aplikacije dizajnirane i one i nisu na marketu vec na koriscenju kod poslovnih korisnika.
Aplikacije koje imamo na marketu su uglavnom poludizajnirane u smislu da je uglavnom dizajner radio grafiku. ikonice ali nije imao neki uticaj na sam izgled aplikacije, formi i slicno sto se odmah oseti.
Kako ce se nadalje razvijati te aplikacije videcemo. O tom potom ;)

Nije problem samo u ovoj aplikaciji, koja ce biti aktuelna kratko vreme. 'Problem' je u svim ostalim aplikacijama... Neke i sam koristim iako mi se dizajn nikako ne svidja.

Nije problem samo u ovoj aplikaciji, koja ce biti aktuelna kratko vreme. 'Problem' je u svim ostalim aplikacijama... Neke i sam koristim iako mi se dizajn nikako ne svidja.

Znam Sir, vidis i sam da sam napisao u proslom postu poludizajnirane... Ako koristis neke od nasih prvih aplikacija znas ih iz vremena i kad su bile nedizajnirane skroz :)
No nama zaista ne mogu biti prioritet te aplikacije toliki, posto imamo daleko bitnije stvari za odraditi. Njih zaista razvijamo koliko mozemo u skladu sa raspolozivim resursima pa koliko uspemo.
Kad i imamo raspolozivog vremena uvek ga radije potrosimo na unapredjivanje funkcionalnosti posto uvek i tu ima boljih resenja za primeniti a dizajn je osudjen da trpi tj kaska polako iza.

Ako koristis neke od nasih prvih aplikacija znas ih iz vremena i kad su bile nedizajnirane skroz :)

Pa ako uzmemo za primer "ViPutnik" kao najkorisniju vašu aplikaciju, razlika između, kako ti kažeš, "nedizajnirane skroz" i "poludizajnirane" je zanemarljivo mala.

To je ujedno i jedina zamerka koju imam na nju, to sam i prilikom izbacivanja iste rekao. Zaista vam je dizajn UI-a kriminalan.

Niti gluplje ideje niti aplikacije, potpuno besmislenio.. Za ViPutnik skidam kapu, ubedljivo najkorisnija i najbolja domaca aplikacija, svaka cast!!!

Poslednja izmena:
Pa nije uopste poenta akcije da se vidi koliko njih nece glasati?!
Ocekivano je da veliki broj Android korisnika nece izlaziti na izbore kao sto je od izbora do izbora sve veci broj njih. Ocekivano je i da ce manji broj onih koji izadju uciniti listic nevazecim.
Poenta je da se vidi od onih Android korisnika koji bi podrzali nekoga, koga bi podrzali, i da se nakon pravih izbora vidi kolika je razlika u glasanju Android zajednice u odnosu na citavu populaciju.

I to vam daje uvid u sta?? Cini mi se da cete dobiti rezultate u vidu statisticke greske...

Vrh Dno