Šta je novo?

Android adapter za iPhone?

Masha991

Poštovan
Učlanjen(a)
20.03.2015
Poena
69
Cao svima, imam jedno pitanje.

Uspela sam da izgubim adapter od iPhone-a tako da sada mogu da ga punim samo preko kabla na uredjajima koji imaju USB port. Mnogo se sporije puno tako, pa me zanima da li bih mogla da uzmem neki android adapter dok za par nedelja ne kupim originalni iPhone?

Decko ima HTC telefon, na adapteru pise Output: 5V, 1.5A, dok iPhone adapter ima output 5V, 1A. Da li moze telefonu nesto da bude?

Poslednja izmena:
Sto se tice punjaca ako je slabija Amperaza od propisane jedino se povecava vreme punjenja i hoce nekad malo vise da se greje baterija, jedino kako baterija moze da se pokvari i tu da vodis racuna je ako je los usb kabl, ako je ona kineska fulsara od 1 dolara ubice ti bateriju za 10 dana.

Aha, znaci bitniji je kabl nego adapter? HTC-ov adapter je malo jaci od iPhonovog (za 0.5A).

A, kabl mi je original. :)

Upravo to, usb kabl je najbitniji. Nema veze sto je jaci, baterija ce vuci koliko njoj treba.
E sad da ne bude bas bukvalno da ne smeta ako je neki adapter slabiji, ok je ako je mala razlika. Tipa tebi baterija vuce 1,5 A a imas punjac 1 A to je ok i podnosljivo, bio bi problem da se koristi punjac od 500mA, onda bi se bas previse grejala baterija, bilo bi tu svega.

Ajde i ja da pitam dok je tema otvorena. Kakvo je misljenje o usb kablu koji dolazi uz orginalno pakovanje iphone-a? I sta se najvise preporucuje imati od tih kablova?

Sent from my iphone using Tapatalk

Usudio bih se da kažem da je originalni kabl najnižeg mogućeg kvaliteta, ali isto tako mogu da ti preporučim Anker iz ličnog iskustva. Koristio sam jedan celu godinu i ostao je kao nov. Em duži em armiran em kvalitetniji materijal. Imaš još nekih kvalitetnih, ali nemam iskustva pa neću ni da ih spominjem. Jedino bitno ti je da je MFi, ako nije onda si bacio pare.

Nije mi toliko bitna duzina i kvalitet, vec citam sta @Dakii pise za kabal pa rekoh da ne zeznem bateriju vremenom....

Sent from my iphone using Tapatalk

Kada su iPhone OEM kablovi u pitanju, kvalitet kabla je OK sve dok ga ne presavijate i umotavate. Bilo kakvo opterecenje kabla rezultuje u pucanju spoja kod konektora.

Jos pre nekoliko godina sam prvi put kupio Anker proizvod (bateriju), a posle sam poceo da kupujem i kablove.
Do sada sam kupio 4x Anker Power Line + lightning kabl, sa vecom duzinom u odnosu na standardni i u crvenoj boji. Kabal je sleavovan (neki kazu i upleten ili armiran), dobro je zasticen i moze da podnese dosta toga.

Dogodilo mi se da je se jedan pokvario (dogodio se prekid u kablu) od prevelikog maltretiranja, a maltretiranje je bilo 24/7 na razne nacine. Obzirom da je bio u garanciji Anker mi je poslao zamenski free of charge. Inace, cena je oko 12 EUR (zavisno od perioda godine i popusta).

Direktan link do Amazon prodavnice (nije referal):
https://www.amazon.de/gp/product/B0177Q07ES/ref=oh_aui_detailpage_o01_s00?ie=UTF8&psc=1

Nazad
Vrh Dno