Šta je novo?

[Android] Šminkanje home ekrana

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Otvaram temu jer ne mogu da nađem sličnu, a ne bih da zagađujem temu o aplikacijama jer ovo ipak nije to. :) Ako već postoji nešto slično, neka moderator prebaci.

Za početak, interesuje me da li postoji neki brz i jednostavan način da "skinujem" transparentne ikonice za dock. Nisam vičan korišćenju Photoshopa (osim naravno osnovnih stvari), a stvarno nemam ideju kako da postignem to što želim.

Koristim GO launcher i on ima dva defaultna kompleta ikonica za dock (atach No.1), meni se sviđaju ove prikazane u donjem delu, pa bih hteo da sve ikonice u docku budu na taj fazon.

Iskoristio sam sve defaultne ikonice (atach No.2) i to je OK, ali za ostale aplikacije moram da napravim. Na primer, za Endomondo sam našao ikonicu ovde pokušao sam da napravim da liči na ove defaultne, ali na atachu No.3 se može videti da to i nije najbolje ispalo :d tako da je svaka pomoć dobrodošla. :)

Prilozi

• SC20110607-130508.png
    SC20110607-130508.png
    342.9 KB · Pregleda: 163
  • SC20110607-125135.png
    SC20110607-125135.png
    340.4 KB · Pregleda: 148
  • SC20110607-125153.png
    SC20110607-125153.png
    334.5 KB · Pregleda: 138
zdravo druze ali tema vec postoji u bench clubbing-u : Link

Polako se pripremi i vidi kako to rade DaPimp i illidan. :d (i ostali ;) )

Sto se tiche tvog pitanja: Sa go launcherom nemam iskustva ali npr. ADW launcher EX koji koristim ima opciju da skidash icon pack-ove koji ti manje vise menjaju sve ikonice ili mozes sam da ih menjash. :)

pozd.

Poslednja izmena:
Hvala...

Znam za tu temu, ali to je više kačenje gotovih home ekrana, nisam hteo tamo da smaram sa "kako ovo, kako ono"... :) Ova tema ovde je "priprema za takmičenje" (što bi čika Vozač rekao :d), a ona tamo je takmičenje. :D

Video sam te icon packove, ali nikako da nađem neki sa ikonicama kao ove defaultne iz GO Launchera!

Ima ih dosta veruj mi chak sta vise bash mislim da ima takvih kakve ti oces. :)

Ne gine ti odvajanje jednog dana da istestirash sve packove. :)

Sent from my HTC Divljavatra.

Poslednja izmena:
U dock hoću da stavim ukupno 10 ikonica (2 rows). Prvi row je već gotov (skrin u prvom postu), dok na drugi hoću da stavim Market, Endomondo, SwiFTP, Youtube i za poslednju se još razmišljam. Za Market već postoji default ikonica, tako da je meni u principu potrebno još 3-4 custom ikonice za dock, pa mi je iz tog razloga bezveze da instaliram teme i icon packove samo radi 3-4 ikonice, ako razumeš šta hoću da kažem. Možda je ovo i Photoshop related pitanje, ali suština je kako da od "standardne" bele transparentne ikonice da napravim ikonicu identičnu onim defultnim iz GO launchera.

I još jedno pitanje.

Na skrinu, ikonica pisamceta u dock-u na dodir otvara SMS, a na glide up otvara GMail. Instalirao sam GO Notifications, ali mi prikazuje samo notifikaciju o novom SMSu, dok za GMail ne! Problem je verovatno u tome što je GMail podešen na "glide up" akciju, te ga iz tog razloga ne povezuje sa notifikacijama. Ima li rešenja za ovo? Dakle hteo bih da se na ikonici pisamceta pojavljuju notifikacije i za Gmail i za SMS (zajedno kao jedan broj ili posebno kao dva broja, svejedno).

Jel postoji neki program za notifikacije (dock) za hotmail, koristim LP?

marko, prvo promeni launcher :) LauncherPro plus ili ADW EX su daleko bolja opcija nego Go Launcher.
Drugo, za ikone na home screen-u koristi desktop visualizer. (ili ako se odlucis za adw ex, on ima opciju i da menjas ikone i u doku i na screenu)
Ikone, deviant art ili ova tema na xda, http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=824656
Za notifikacije recimo http://android.kanokgems.com/sms-unread-count (custom ikone stavljas u folder SD card/data/com.kanokgems.smswidget)

Hvala ti na savetima. Desktop VisualizeR već koristim, ostalo ću probati. :)

Zašto misliš da su dva pomenuta launchera bolji izbor nego GO? :) Probao sam ih sve i zalepio se za GO, pa ga ne bih menjao osim imaš baš neki dobar razlog?

Flešnuo sam novi ROM, instalirao ponovo GO Launcher i sada mi fale moje omiljene ikonice (prvi post, prvi screenshot, redovi 3-6).

Nije mi jasno zašto ih nema, ne sećam se da sam ih ranije instalirao. Možda ih je ubacio neki drugi launcher koji sam u međuvremenu tesitrao?

Sve u svemu, ikonica nema i ne znam kako da dođem do njih. Preferences -> Dock settings -> Select icon style mi nudi samo "Default style", ranije je tu moglo da se izabere "Transparent style". Čemu uopšte služi ova opcija "Select icon style" trenutno? Da li je na listu moguće ubaciti još neke stilove ikonica i kako se to radi?

Ikonice mogu da menjam iz samog launchera, a imam i Desktop VisualizeR, nego je ovde problem što ne mogu da nađem te ikonice. Nisam siguran više da li su prvi put došle sa GO Launcher-om, da ih je neki drugi launcher instalirao (a isprobavao sam ih sve redom) ili sam ih ubacio na neki treći način, pa zaboravio.

Probao sam i Custom Launcher Icons v414, međutim bezveze je, ne mogu sa njim da skinujem ikonice onako kako sam zamislio...

Nazad
Vrh Dno