Šta je novo?

analogno u DV?

Hate

Čuven
Učlanjen(a)
31.01.2002
Poena
619
Ima li nacina da se uradi capture sa analogne karte putem cicneva direktno u DV format?

posetis free-codecs.com , pa otkucas dv codec, i dobijes par codeca, sto platnih, sto besplatnih... onda iskoristis svoj omiljeni program za capture i voilaa... nisam probao, ovo cisto teorijski, ali ne vidim sto ne bi radilo...
btw sta ce ti to?

neces dobiti ni delic kvaliteta kao kad prebacujes preko fw-a

Moze, direktno preko posrednika, a evo kako sa najmanje gubitaka i bez drop frameova.

Video rekorder (ili bilo koji analogni izbor) povezes na analogni ulaz DV kamere. Dv kameru povezes sa PC preko FireWire. Upalis WinDV (mali besplatan program) i video u DV formatu se "nadje" na tvoj hardu. Jedino treba imati svu opremu ali "bez alata nema ni zanata".

Ovo je jedini nacina na koji sam ovo veomaaaa uspesno uradio ( i radim). Sve druge varijante (ukljucujuci i gore pomenutu sa DV kodecima) rezultuju pojavom horizontalnih drecavo zelenih lnija, drop frameovima, desinhronizacijom i sl. Probao sa vise TV i VIVO kartica. Jednostavno softwersko kodiranje DV formata po meni ne moze da da dobre rezultate.

Toliko.....

upravo...
jos uvek se covek nije javio zasto mu treba analogni dv...
moz biti da ima dv kameru, a nema fw, onda mu bigboyeva varijanta nikako ne odgovara...

analogni dv mi treba zato sto koristim premiere pro, pa me mrzi da reencodujem iz mpeg2 formata u dv svaki put kada ubacujem materijal sa analogne kamere. kada mi je pri ruci digitalna, to mi olaksava posao medjutim, nemam svoju digitalnu tako da mi za sada dok ne nabavim, treba neko prelazno resenje.

Tako nesto sam ja i mislio, onda ti moje resenje radi posao, definitivno...

Vrh Dno