Šta je novo?

Analog (VCR) to Digital ?!?!

vmiro

Čuven
Učlanjen(a)
31.03.2003
Poena
619
Evo ovako, imam digitalnu kameru Canon MVX100i koja imam mogucnost konverzije analognog signala u digitalni! Sve ja to fino povezem kako upustvo nalaze, ukljucim na kameri "AV->DV ---- ON" ali slike ni za lijeka! Inace, na kameru sam povezao VCR preko SCART kabla s jedne i S-video kabla koji ide u kameru, a iz kamere ide FireWire kabl do komp.-a! Audio kablove nisam povezivao jer nemam odgovarajuci prelaz ali to nije ni bitno, bitan je video signal za sada!
Imal' ko kakvu ideju sta me j*** ?!?!

Moguce da je s-video samo izlaz sa kamere. Probaj preko chincha.

Poslednja izmena:
Cime grebujes sliku?
Probaj WinDV.

Sa S-Videom sam i ja imao problema, probaj preko chincha (ako ga imas).

Da li imas sliku na kameri? Da li mozes da snimas taj analogni signal na DV kasetu?

Ako ne mozes, onda te definitivno zeza nesto na relaciji VCR <-> kamera. Kod mene (Canon MV530i) je ta bananica in/out u zavisnosti od podesavanja u meniju, a za s-video ne znam (kamera mi nije kuci trenutno). Inace, preko te iste bananice povezujes i audio.

Ako mozes da snimas analogni signal na DV kasetu, a ne vidis sliku na kompu, onda je problem kamera <-> komp i tu postoji gomila mogucnosti za gresku... :( Najbolje bi bilo da vidis da li radi obican capture sa DV kasete na komp.

Probaj pa javi.

Kad sve spojim nema nikakve slike na kameri sto znaci da ne mogu ni da snimam na DV kasetu, tj. mogu ali samo plavi ekran ! I ja sam sumnjao da je do kabla kojim povezujem VCR i kameru, ali probao sam sve moguce kombinacije, a kabl je fabricki SCART <-> S-video zajedno sa audio konektorima, cak sam probao i sa onim prelazom sa S-video na kompozitni ali nista! Inace, u uputstvu pise da se prilikom AD konverzije mora izvaditi kaseta!

vmiro je napisao(la):
...ali probao sam sve moguce kombinacije, a kabl je fabricki SCART <-> S-video zajedno sa audio konektorima, cak sam probao i sa onim prelazom sa S-video na kompozitni ali nista!
Da li ti VCR koristi s-video pinove na scartu? Probaj taj s-video konektor koji ukljucujes u kameru da ubodes u TV. Ako imas sliku na TV-u, ne znam sta da ti kazem sem da je mozda nesto u kvaru. Ako nema slike na TV-u onda moras da nadjes kabl SCART<->chinch(x3) i da koristis bananicu na kameri. Dzabe ti prelaz sa s-video na kompozitni ako VCR ne salje signal na svom kraju kabla.

Inace, adapter scart<->chinch koji si dobio uz kameru nece da ti odradi posao u ovom slucaju (on pusta signal od chincha ka skartu, a ne i obrnuto).

vmiro je napisao(la):
Inace, u uputstvu pise da se prilikom AD konverzije mora izvaditi kaseta!
Mora bez kasete da bi signal bio prosledjen PC-u. Znaci, ili snima na kasetu ili prosledjuje signal, ne moze obe stvari istovremeno.

P.S. Gde nadje taj kabl scart <-> s-video sa audio delom. Ja sam se svojevremeno ubio trazeci ga i na kraju odustao.

Problem rijesen!!!
Evo ovako:
S-video na kameri moze da salje i prima signal, ali to u mom slucaju nije radilo, bar ne da prima (analogni) signal sa VCR, na kameri ima jos i ona bananica za tri signala (2 audio i 1 video) koja je takodje IN/OUT. Kabl koji sam koristio je radio, probao sam ga sa TV-om! Danas sam kupio onaj SCART prelaz koji takodje moze da salje i da prima signal, a pored onih cinceva ima i S-video ulaz/izlaz. Koristio sam kabl koji sam dobio uz kameru bananica <-> 3 chinch-a i sve je radilo, a zanimljivo je kad sam koristeci taj SCART prelaz umjesto preko cinca video signal prosledio sa S-videom slika je bila crno-bijela(???)! Izgleda da se neki standardi ne slazu, ali to vise nije bitno ovako radi solidno, ionako prebacujem video sa VHS kasete pa sumnjam da ce kvalitet biti degradiran ako koristim kompozitni umjesto S-videa!
Ipak....zahvaljujem!
Pozdrav!

cisco je napisao(la):
Mora bez kasete da bi signal bio prosledjen PC-u. Znaci, ili snima na kasetu ili prosledjuje signal, ne moze obe stvari istovremeno.

P.S. Gde nadje taj kabl scart <-> s-video sa audio delom. Ja sam se svojevremeno ubio trazeci ga i na kraju odustao.

Moze i sa kasetom samo sto ako hocu da se snima na kasetu onda pritisnem "Rec (Line In)" na kameri, a u suprotnom salje se preko FireWire, nisam probao oboje!

Ma ima ovdje (u Bijeljini) neka radnja imaju citav program Ednet kablova, ima svega i svacega, kad sam usao odusevio sam se, sve sto ima na njihovom sajtu ima i kod njih, a nisu nesto ni skupi!

Vrh Dno