Šta je novo?

An operation on a socket could not be performed because the system lacked sufficient

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Jes da ne gajim preterane nade u resavanje mog problema (osim reinstalacije os-a)... ali reko da probam...

Komp mi trci 24/7...
Os je winxp sp2
na njemu trci utorrent 1.7.5.
Imam patchevan sistem na 100 halfopen konekcija.

Net je sbb kablovski i ruter je linksys wrt54gl sa dd-wrt fw-om.
Utorrent sam otvara sebi random port preko upnp

Posle par dana ispravnog rada (recimo 3) u nekom momentu svi torrenti pocrvene i net postane neupotrebljiv. u statusu trackera dobijem poruku:

An operation on a socket could not be performed because the system lacked sufficient buffer space or because a queue
was full.

Ovo mi se prvi put desilo u novembru, pre toga je sve radilo isto ovako 4 meseca (sa ovom masinom) i jos 4 sa prethodnom.
Sve bude ok sto se neta i routera tice, jer se sa druge masine normalno pristupa u mrezi i posle reseta masine je sve ok.

Gledao sam malo na netu: predlozi su isljuciti /3GB switch, koji ja ni nemam... druga varijanta koju sam nasao je setovati maxuser port u registriju na 65535. Nije pomoglo.
Viruse i slicno sam odmah skenirao sa gomilom alata i cist sam.

Predlozi, ideje, sugestije?

Jes da ne gajim preterane nade u resavanje mog problema (osim reinstalacije os-a)... ali reko da probam...

Komp mi trci 24/7...
Os je winxp sp2
na njemu trci utorrent 1.7.5.
Imam patchevan sistem na 100 halfopen konekcija.

Net je sbb kablovski i ruter je linksys wrt54gl sa dd-wrt fw-om.
Utorrent sam otvara sebi random port preko upnp

Posle par dana ispravnog rada (recimo 3) u nekom momentu svi torrenti pocrvene i net postane neupotrebljiv. u statusu trackera dobijem poruku:

An operation on a socket could not be performed because the system lacked sufficient buffer space or because a queue
was full.

Ovo mi se prvi put desilo u novembru, pre toga je sve radilo isto ovako 4 meseca (sa ovom masinom) i jos 4 sa prethodnom.
Sve bude ok sto se neta i routera tice, jer se sa druge masine normalno pristupa u mrezi i posle reseta masine je sve ok.

Gledao sam malo na netu: predlozi su isljuciti /3GB switch, koji ja ni nemam... druga varijanta koju sam nasao je setovati maxuser port u registriju na 65535. Nije pomoglo.
Viruse i slicno sam odmah skenirao sa gomilom alata i cist sam.

Predlozi, ideje, sugestije?

Pokušaj da u uTorrent-u smanjiš broj half-open konekcija, možda će ti to pomoći.

To je i meni vec palo na pamet... tj imao sam 80 sad imam 70, ali se nije nista promenilo...

da li si povecao broj poluotvorenih konekcija na XP? po defaultu je 10. ima programcic na netu koji to radi...

Nazad
Vrh Dno