Šta je novo?

Amstradov monitor

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Najstabilniju mono-hromatsku sliku ikad video sam na Amstradovom monitoru.
Radilo se o nijansama zelene. Uopste nije zamaralo oka. O kom se to modelu tacno moglo raditi i da li se mogao koristiti naprimer za Spectruma?

Da li ista osim ovog: http://www.monitorworld.com/Monitors/amstrad/index.html
kacilo na taj kompjuter?

Poslednja izmena:
Zavisi koji si amstardov monitor video na cpc masini ili na nekom amstardovom pc racunaru?
znam da se moze prepraviti kolor monitor od cpc racunara da radi s amigom e sasd dali preko rgb ili kompozitnog signala ne secam se ali moze

Ako mislis na monitor od CPC-a ( 464,664 ili 6128 ) - on je nosio oznaku GT-65 Green Monitor
ct65.jpg

I dan danas imam CPC464 i GT-65,ali nije ukljucen par godina :(

Ni ja se vise ne secam svih tih sema i sta smo i kako povezivali i modovali :)

CPC se moze preko SCART-a povezati na TV,ali je slika prilicno losa i potreban je izvor napajanja 5V,jer se adapter nalazi u monitoru.

Poslednja izmena:
Bice da je to taj monitor. Koliko nijansi ima?

(Secam se da je racunar koji sam video imao tada za mene nov uredjaj - flopi disk , i to 3'' )

Disk od 3" moze biti cpc 664 i 6128. Monohromatski monitori su subjektivno imali uvek lepsu sliku za oko.Secam se da sam uzivao kada odem kod drugara koji je imao 14" crnobeli svga monitor prosto kao da se oci odmaraju u nijansama sive. Takodje se secam kada sam sa par TV aparata napokon povezao amigu na 1084 monitor i onda odusevljen slikom pocnem da pustam demoe i igre koje su mi bile favoriti.Koliko su se samo novih detalja pojavili koji nisu bili vidljivi na tv-u preko rf-a ili kompozitnog videa - scart nisam nikada isprobao ,ali cu nadam se uskoro posto nemam video monitora sada. Verujem da se sada dusanu cini samo subjektivno da je slika koju je video na tom monitoru nesto posebno, verovatno je najbolja do tada vidjena pa mu se urezalo u secanje :p

Ako hoćeš da poboljšaš video izlaz sa Spectruma ne treba ti Amstradov monitor = http://user.tninet.se/~vjz762w/rebuild.html

PS "učukao" sam 4 knjige sa Spekijem na kome je bio totalno "odsečen" RF modulator (da ne smeta) i isključen kolor i koji je "bacao" 64 karaktera u redu na MiniVoX TV na kome je bio "izvučen" kompozitni video ulaz i ima i zelenu providnu plastiku preko (zbog "profi" izgleda :D)

da vidim da lemim sad bih ovo pravio ;)

Nice thing about 1024×768 screen is that ZX spectrum’s screen (256×192) fits there 4 times. So each pixel is displayed as 4×4 dot. The border is not displayed on the LCD, as it does not display anything valuable, except for the loading curtain.

img2500.jpg

Poslednja izmena:
Ne znam inace za zamaranje ociju, ja sam umirao posle 20min koriscenja CPC464 na njegovom monitoru...
inace, kako da nakacim CPC 464 na skart, jel mu onaj izlaz neki standardni DIN ?

Poslednja izmena:
A gde da nadjem taj 6pin DIN ?
Ovde u NS su me banovali iz Tehnotronica poslednji put kad sam ih pitao za tako nesto :D

A gde da nadjem taj 6pin DIN ?
Ovde u NS su me banovali iz Tehnotronica poslednji put kad sam ih pitao za tako nesto :D

Sprint ti je 50tak metara dalje od Tehnotronika u istoj ulici, ITC nekih 150m u drugom smeru, Orbit na Bulevaru...
Uvek možeš naručiti online, nije reklama ali pogledaj npr. Kelco.rs, mislim da sam video kod njih u katalogu.

Najverovatnije cu uzimati preko kelcoeta, Sprint i ITC nikad nisu imali gotovo nista sto je malo redje potrebno...
Provericu, doduse...

Ja sam vise puta uzimao din-ove kod kelceta imaju sve varijante samo pazi kojji ti tacno treba posto sestopolnih mislim da ima 3 varijante

Ako hoćeš da poboljšaš video izlaz sa Spectruma ne treba ti Amstradov monitor = http://user.tninet.se/~vjz762w/rebuild.html

Ne radi link

PS "učukao" sam 4 knjige sa Spekijem na kome je bio totalno "odsečen" RF modulator (da ne smeta) i isključen kolor i koji je "bacao" 64 karaktera u redu na MiniVoX TV na kome je bio "izvučen" kompozitni video ulaz i ima i zelenu providnu plastiku preko (zbog "profi" izgleda :D)

da vidim da lemim sad bih ovo pravio ;)

Ja bi ovo : ]
http://www.youtube.com/watch?v=0O3pOZW-qfU&feature=related

Vrh Dno