Šta je novo?

AmIOnline?

Avraam

Slavan
Učlanjen(a)
11.04.2005
Poena
304
Odavno sam razvio ovaj projekat, ali nisam imao normalan hosting za njega. Projekat radi tako sto odete na www.webinsane.com/aio i registrujete se, zatim skinete nashu aplikaciju (zasad samo za Windows, planiram da napravim i *nix verziju aplikacije), instalirate je, podesite je (kao na slici pre download-a) i onda je minimizirate. Posle toga se ulogujete na gore napisanoj adresi, pokupite html ili bbcode-ove i postavite ih na html strane ili u neke forume (pogledaj kraj poruke).
Primetite da ce program da se javi nasem sajtu tek 5 minuta po pokretanju, i da ce se javljati na svakih 5 minuta, sto ce reci da od trenutka konektovanja do objavljivanja da ste online moze proci max. 5 minuta, a od trenutka diskonektovanja ce proci 5 minuta do objavljivanja da ste offline. Ovako velik interval je uveden zbog bandwidth-a naseg sajta. Kasnije cemo, verovatno, smanjiti taj interval.
Uskoro i forum na webinsane sajtu gde ce moci (na engleskom) da se diskutuje o ovom kao i ostalim proizvodima kompanije webinsane.
I da, bench ne dozvoljava postavljanje slike u signature :(

P.S. Projekat je jos u fazi izrade, tako da... bice izmena ;)
P.P.S. Ne kritikujte design stranice www.webinsane.com/aio, kao ni fontove koriscene na dinamickim slikama, nego dajte misljenje o samom projektu!

Da nisi malo zakasnio sa tim ? :) Za godinu dana vishe niko nece imati dialup..

driver je napisao(la):

Zemlja Srbija DIALUP nikad ovde nece izumreti........

driver je napisao(la):
Jesi li mozhda razmishljao da bi trebao da budesh komichar? :d

Pa dobro Driver je hteo da ukaže na mogućnost. E sada što je dial up jeftiniji to je druga stvar. Činjenica je da će od sledeće godine ADLS biti omogućen na svim centralama koje zadovoljavaju kriterijume (za sada su tu mogućnost dozvoljavali samo "privilegovanim" gradovima-čitaj većim). Sa druge strane bazne stanice raznih "bežičnih" provajdera se polako šire van područja BG, Novog Sada i sl. Ako tu dodamo i "kablovsku" varijantu, vidimo da će ipak biti mnogo više izbora nego što mislimo. E sada, da li će biti pokrivena cela Srbija....neverujem, ali opet biće bolje nego sada. ;)

Nazad na topik
@Avraam
Malo smo svi odlutali u diskusiji.
Samo napred... A sugestije što se tiče dizajna i nekih predloga druge vrste će već stići. Samo malo da se uozbiljimo i vratimo na temu. :D
Pozdrav. :wave:

Kakve veze ovaj projekat ima sa dialup-om i sa tim da li ce i koliko biti zastupljen sledece godine??

delacroix je napisao(la):
Jesi li mozhda razmishljao da bi trebao da budesh komichar? :d

Ne razumem shta si hteo da kazesh. Pa svi veci gradovi su vec pokriveni i wifijem, kablom a neki i adslom, i to ce sve brze ici. Za godinu dana, svi ce imati mogucnost za neku kombinaciju, a dialup je odavno najmanje isplativa kombinacija...

Stvarno, i ja ne razumem kakve veze ovo ima sa tipom veze. Kada budemo svi bili na adslu ili kablu, onda uopste necemo gasiti racunar??

ja necu :D

driver je napisao(la):
Ne razumem shta si hteo da kazesh. Pa svi veci gradovi su vec pokriveni i wifijem, kablom a neki i adslom, i to ce sve brze ici. Za godinu dana, svi ce imati mogucnost za neku kombinaciju, a dialup je odavno najmanje isplativa kombinacija...
E pa recimo ja nemam mogucnosti ni za jedno od toga. Jedino mi ostaje da chekam ADSL a to em ne zna se kada ce da stigne u moj grad em kakve sam srece nece moci na mojoj centrali... Sem toga, prochitah u neki novinama pre nedelju-dve da u SAD broadband internet koristi tek 40% ukupnog broja korisnika interneta, a Srbija je ipak MNOGO daleko od nivoa na kojem je SAD. a post je trebao da bude shaljiv :d

offtopic: buducnost je u wi-fi & mobilnim uredjajima (phone, pda..) sa sto brzim i jeftinijim net pristupom

driver je napisao(la):

kako bre ? Oces da mi kazes da mi je jeftinije da dam 1500din za cable ili za ADSL nego 350din za dial-up flat ? (skupa oko 1000din sa racunom za fon) Nece se ljudi resiti dial-upa dok ne bude neki flat za 600-700din (64k)

Kad se omasovi, i cena ce morati dole.
Konkurencija cuda cini. :)

samo meni i dalje nije jasno sta je tacno ovaj projekat ? Mislim, postoji milion instant messangera koji po defaultu rade isto sto i AmIonLine, stim sto recimo ICQ proverava svkih minut stanje usera...

Nazad
Vrh Dno