Šta je novo?

Amilo Pro v3545 - Misljenje experta i "experta"

qaz

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2007
Poena
320
Spazio sam jedan solidan lap koji je hardverski gledano veoma lepog sklopa po meni.
Mislim i da je dobar odnos ulozeno/dobijeno, ali nisam bas sasvim siguran ...

fsc Amilo Pro v3545

Core 2 Duo T5500, 1.66GHz,667,2mb
15.4" TFT WXGA 1280 x 800
GeForce Go 7300 (128+384)TC
1024 MB,667,do 2mb
SATA1,160gb,5400
Baterija kazu do 3h zvanicno
2.8 kg
Linux
3u1,BT,........mrzi me da pisem sve..................
1 god garancija

prosetao sam kroz srb i cro forume, ali niko i ne pominje ovaj model?
Bas sam se nameracio da ga kupim pa vas molim da mi navedete neke lose osobine,
jer ih ja ne vidim.Bio sam da ga gledam malo uzivo i svidja mi se, izuzev (izrazito) bele tastature.Posto prvi put kupujem lap strah me da se ne zaletim jer je

cena 1000 E

Ja sam student i koristio bih ga za CAD i sl.Posto ima izrazito belu tastaturu koliko to moze da mi smeta?Dajte neki link za review ako ste naleteli jer nakon opsezne potrage nista nisam nasao_Osecaj je kao da samo ja na svetu zelim da znam o tom modelu.

Spazio sam jedan solidan lap koji je hardverski gledano veoma lepog sklopa po meni.
Mislim i da je dobar odnos ulozeno/dobijeno, ali nisam bas sasvim siguran ...

fsc Amilo Pro v3545

Core 2 Duo T5500, 1.66GHz,667,2mb
15.4" TFT WXGA 1280 x 800
GeForce Go 7300 (128+384)TC
1024 MB,667,do 2mb
SATA1,160gb,5400
Baterija kazu do 3h zvanicno
2.8 kg
Linux
3u1,BT,........mrzi me da pisem sve..................
1 god garancija

prosetao sam kroz srb i cro forume, ali niko i ne pominje ovaj model?
Bas sam se nameracio da ga kupim pa vas molim da mi navedete neke lose osobine,
jer ih ja ne vidim.Bio sam da ga gledam malo uzivo i svidja mi se, izuzev (izrazito) bele tastature.Posto prvi put kupujem lap strah me da se ne zaletim jer je

cena 1000 E

Ja sam student i koristio bih ga za CAD i sl.Posto ima izrazito belu tastaturu koliko to moze da mi smeta?Dajte neki link za review ako ste naleteli jer nakon opsezne potrage nista nisam nasao_Osecaj je kao da samo ja na svetu zelim da znam o tom modelu.

FSC za sve modele skoro pišu da ima je baterija autonomije 3h, tako da to ne smatraj ozbiljnim podatkom uopšte.

Amilo PRO je inače najlošija FSC serija.

Ne vidim zašto bi davao ozbiljne pare za takav laptop, pogledaj ipak još malo ... imaš za ISTE te pare bolje laptopove.

daj navedi neki sa istom ili boljom konfig. za 1000 E ili manje.
a da, zaboravio sam - uma podrsku za UMTS i slot za SIM karticu.jer to moze da se iskoristi u nasoj zemlji? :wave:

:wall:
hvala, ali ja nemam toliko para.Inace ovaj model sto ste mi preporucili razbija!
A da neko da komentar za ovaj gore navedeni lap (ako dokupim do 3 god. garancije)??
Sta mu fali, bas je coolerica... :banana:

Upravo sam saznao da produzenje garancije za FSC nije trenutno tehnicki izvodljivo u nasoj zemlji, tako da nema nista od onoga 3 god.

I jos jedna prepravka - za ovaj model v3545 konkretno, dobija se 2 god. garancije + moguce je produziti za 1 god. dakle do ukupnih 3 god. za 75 E.

Najverovatnije cu kupiti ovaj model, sad kad je garancija uz mene.Strasne su stvari koje se mogu videti i procitati na forumima posvecenim bas seriji amilo.2005 su se izbacivali modeli sa najgorim kucistima koja su se lomila sama od sebe.Konkretno ovaj model je edicija iz amilo pro serije tako da je on jos gori sto se tice zivotnog veka.
Za 1000 E takva konfiguracija NE postoji na nasem trzistu.Rizikovacu, pa sta bude.

Moze i za HP da se produzi garancija takodje,samo sto je solidno skuplje,u odnosu na recimo Acero-ovih 100 eura ovi traze nekih 140 eura (ne znam da li su to cene sa ili bez PDV-a ali kako god okrenes 100-120 eura odnosno 140-165 eura nije tako puno za DVE GODINE mirne glave,jer verujte da delovi za laptop kod ovlascenog distributera znaju da kostaju kao polovan laptop a kupovina polovnih delova je macka u dzaku)!!
Pozdrav ,)

U potpunosti se slazem.To produzenje narocito vredi pri kupovini nizih klasa racunara koji su u startu sumnjivi i generalno skloniji kvarovima (zbog raznih usteda radi postizanja niske cene).Al,i ko kupuje nesto jeftino po pravilu ne daje dodatni novac za ovakve stvari, jer ako pc vredi 500 do 700 e, a doplata za garanciju 100-150 e koliki je to % ?

Evo slike modela amilo pro v3545

Poslednja izmena:
Kupio sam ga 1. marta.
Utisisci iz prve ruke: brz,tih,hladan laptop.Nista ne skripi.
LCD je veoma dobar sto se boja tice, veoma los zbog malih uglova gledanja.Nema refleksije, jer nema crystal brite tehnologije ili kako se vec to zove kod fsc-a.
Baterija je osrednja/losa jer moze da izdrzi 1.5 do 2h upotrebe bez neke narocite ustede(ali bez igrica-u tom slucaju i manje).
Sveukupno sam zadovoljan.Ali posto ga imam tek nedelju dana ovo uzeti sa izvesnom rezervom.

Evo malo nekih benchmark brojki:
3D Mark test - 3362 (po default podesasvanjima)
Super Pi 2 miliona decimala - 1 min 25 sec

ukoliko nekog zanima nesto neka pita,rado cu odgovoriti.cena ovog modela trenutno ipak nije mala.

Pozdarv

pozdrav, reci mi koliko si tacno platio laptop

platio sam ga 84.000 din na dan 01.03.2007. Ti vidi koliki je kurs bio tog dana.
Inace nasao sam ga i za 82.000 ali tamo nisu hteli da ga raspakuju iz kutije i testiraju.:mad:

OK, Hvala!

Nazad
Vrh Dno