Šta je novo?

Amilo Pro 2035 problem sa ekranom

darko024

Slavan
Učlanjen(a)
14.02.2008
Poena
304
Sve je radilo do danas kada sam pokusao da upalim laptop. Naime laptop se redovno upali , ventilator radi , okrece i cd ali ekran (monitor) je crn tj ugasen. Ni na momenat se ne upali niti prikazuje bilo kakvu svetlost. Iz iskustva znam da cim pocne da se podize Windows ventilator prestaje sa radom ali sada on radi non stop (pa predpostavljam da se u pozadini win ni ne podize).

Proveravao sam memoriju (zamena slotova), Restartovao BIOS (preko baterije), ubacivao Live CD-e ali monitor ne mrda ..

Ako neko ima neki predlog hvala mu ;)

Da li si pokusavao da upalis lap samo sa adapterom (bez nakacene baterije) ?

Da si pratio forum, kvarove, ne bi kupio Acer. Ako ti je za utehu, meni se to desilo dva puta. Ako mu rerna pomogne - super, ako ne - prodaj delove, izvuci 100-120€ i kupi Notebook (Toshiba, HP, Dell, Sony, Lenovo) a ne nešto što se samo tako zove :)

Lako bi sa kamenom ...
Nego nije mi jasno kako da definisem problem. Cudno mi je da se laptop upali redovno ali kao da mu nedostaje BIOS. E sad , ubacim Live cd , pocne da ga vergla i to je to ... Da li neko zna kako se koji problem ispoljava . Da li da ciljam na graficku , na procesor .... Znaci sve se upali rdovno ali nece da pocne boot i ekran se ne pali ...

procitaj malo okolo postove, ne mozemo na svaki slican kvar 20 puta isto pisati...
ima barem 5x objasnjeno pogodnosti i rizici i metode rerne i laptopova, ja zasad imam 64% uspeha, pa ako se isplati...

Ma ok , razumem ja tebe ali mi nije logicno da preduzmem odmah krajnje mere , mislio sam mozda nekako da ustanovim sta bi mogao da bude problem.
Primetio sam da "Drive indicator" lampica svetli non-stop i pitam se da li je to normalno. Negde sam procitao da kod ovih laptopova ukoliko se hdd ne prepozna nece ni da se upali ekran. Psolednje sto sam uradio jeste skeniranje Malwarebyte-om i nakon toga je komp ugasen. Posle toga mi se ovo desava.
Ko zna , mozda je neka glupost a mozda je stvarno za rernu , zbog toga trazim misljenja iskusnijih.

Pozdrav

mislio sam mozda nekako da ustanovim sta bi mogao da bude problem. Pozdrav

Po indikacijama koje si naveo verovatno je "crkla" grafička karta.

Da bi eventualno isključio mogućnost neispravni ekrana probaj sa nekim spoljnim monitorom da dobiješ sliku, ako je nema grafička

Nazad
Vrh Dno