Šta je novo?

Amilo Pi 2550 Vista drajver

bkorun

Slavan
Učlanjen(a)
20.07.2008
Poena
301
zdravo svima,

Ja imam Amilo Pi 2550 koji sam kupio bez OS preinstaled i nisam dobio CD sa drajverima. Instalirao sam Vista Ultimate i downloadirao drajvere sa fsc sajta. Imam sad nekoliko pitanja:

1. koji je redosled drajver instalacije (procitao sam da prvi drajver mora da bide drajver chipseta)
- oko chipset drajvera: dali da instaliram drajver koji se nalazi na fsc sajt ili da skinem sa intel.com (mislim de se radi o infinst_autol.exe fajl - ili mozda neko drugi)
2. dali da uradim upgrade bios-a
3. dali treba da instaliram sata drajver za Vista?
4. Intel turbo memory drajver... za sta on sluzi i dali je potreban

p.s. dali ovaj model ima blootooth module?
p.p.s. http://www.amilo-forum.com/topic,23,-Drivers-for-Windows.html ... dali mogu da koristim ova lista drajvera kao referentni modul za AMilo Pi 2550? Ovo pitam jer zelim da imam up-to-date drajvere.

1.ja sam instalirao sve redom kako sam ih skidao sa fujitsu-siemens sajta i nema nikakvih problema sa vistom ultimate
2.probaj, koliko vidim u revizijama nije se bogzna sta promenilo. meni recimo instalacija viste nije prosla sa najnovijim biosom
3.4 pogledaj prvi odg

ps. nema
pss. broj sve sa sajta oficijalne, treba sve lepo da radi.......

kako ti se cini lap? ja do sad imam jednu zamerku: ekran je tesko citljiv na dnevnoj svetlosti u prirodi (zbog stakla verujem)

ekran je glossy i zato su refleksije izrazenije. To i mi nije neki problem. Promeni polozaj i postavi osvetljenje na maksimum. To bi bilo jedino resenje. (koristio sam jedan asus laptop koji je imao stvarno jaka refleksija. ovaj amilo je sasvim ok).

Meni se ne svidga vertikalna vidlivost. Ponekad se moram podignuti ili spustiti ekran da dobro vidim sliku u gornji uglovi. :( Osvetjlenje u gorni uglovi je stvarno losa. To je moja jedina zamerka ekrana.

Najvece razocarenje kod mene je tastatura. Izgleda da sam dobio loso fiksirana tastatura. Linija od F2 do F6 i ona od 3 do 6 daju "prazan" zvuk, a backspace skripi. :wall: Jedina dobra stvar kod tastature je pozicija ctrl-a :)

to je slucaj i kod mene sa tastaturom. backspace radi normalno, ne skripi

Kakvi su ostali utisci o ovom laptopu posto nameravam da ga kupim... Grafika, brzina rada, grejanje??

grejanje je ok, kakve sam laptope vidjao uopste se ne greje mnogo. grafika je standardna za hd 2400, brzina je takodje u rangu specifikacija

brige oko ventilatora

Ja sam primetio veci rad ventilatora. Skoro nikad se ne isklucava! (retko).

Kad gledam DivX filmove obavezno pritisnem silent button jer tada stvarno ventilator poludi (edit... i sa silent button fan se ukljucava mnogo cesto - mislim da vise radi sa uklucen ventilator nego bez njega).

dali su moje brige opravdani ili dzabe panika?

mislim da mozda to nije bash normalno. kod mene se fan ukljucuje i iskljucuje kad treba. istina, cesce je ukljucen na max.......

probaj da ga ostavis da nista ne radi (mozda nesto minimalno, pusti mp3)

imam amilo pa3515 skoro sam ga kupio devojci, ali imam jedan problem ne znamo kako da ukljucimo kameru??

Vrh Dno