zilet
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.01.2001
- Poena
- 619
Iskrsao mi je zanimljiv problem. Pre nadogradnje na 2x1GB memorije imao sam 2x512MB i to je radilo ok. Prilikom nadogradnje na 2x1GB windows vise nije hteo da se podigne. Prilikom startovanja prikaze se blavi ekran na sekund i onda restartuje.. tu su bile razne greske medju kojima i IRQ NOT LESS OR EQUAL.
Eh onda sam posumnjao na memoriju. Izvadim jedan modul i sve radi ok.. ubacim drugi modul umesto ovog i sve radi ok.
Zamenim mesta modulima (ponovo oba unutra) i opet ista situacija.
Ok krenem sa MemTesterom. Oba modula unutra nakon nekog vremena i kada je pocelo pomeranje blokova od 128MB iskoce greske..
Stavim samo jedan modul, test prodje.
stavim drugi modul - test prodje.
stavim module u drugi slot - testovi prodju.
Podignem linux sa LiveCD-a sa oba modula ubacena i sve radi bez problema.
U pitanju je windows xp home. Probao sam da dodam switch pri startu /PAE i /3GB po nekim preporukama koje sam nasao na internetu, ali ni to nije pomoglo.
Eh onda sam posumnjao na memoriju. Izvadim jedan modul i sve radi ok.. ubacim drugi modul umesto ovog i sve radi ok.
Zamenim mesta modulima (ponovo oba unutra) i opet ista situacija.
Ok krenem sa MemTesterom. Oba modula unutra nakon nekog vremena i kada je pocelo pomeranje blokova od 128MB iskoce greske..
Stavim samo jedan modul, test prodje.
stavim drugi modul - test prodje.
stavim module u drugi slot - testovi prodju.
Podignem linux sa LiveCD-a sa oba modula ubacena i sve radi bez problema.
U pitanju je windows xp home. Probao sam da dodam switch pri startu /PAE i /3GB po nekim preporukama koje sam nasao na internetu, ali ni to nije pomoglo.