Šta je novo?

Amilo Li1720 2xGB problem pri startovanju windowsa

zilet

Čuven
Učlanjen(a)
22.01.2001
Poena
619
Iskrsao mi je zanimljiv problem. Pre nadogradnje na 2x1GB memorije imao sam 2x512MB i to je radilo ok. Prilikom nadogradnje na 2x1GB windows vise nije hteo da se podigne. Prilikom startovanja prikaze se blavi ekran na sekund i onda restartuje.. tu su bile razne greske medju kojima i IRQ NOT LESS OR EQUAL.

Eh onda sam posumnjao na memoriju. Izvadim jedan modul i sve radi ok.. ubacim drugi modul umesto ovog i sve radi ok.
Zamenim mesta modulima (ponovo oba unutra) i opet ista situacija.

Ok krenem sa MemTesterom. Oba modula unutra nakon nekog vremena i kada je pocelo pomeranje blokova od 128MB iskoce greske..
Stavim samo jedan modul, test prodje.
stavim drugi modul - test prodje.
stavim module u drugi slot - testovi prodju.

Podignem linux sa LiveCD-a sa oba modula ubacena i sve radi bez problema.

U pitanju je windows xp home. Probao sam da dodam switch pri startu /PAE i /3GB po nekim preporukama koje sam nasao na internetu, ali ni to nije pomoglo.

Amilo Li serija i jeste pravljena za Linux, cak uz neke modele i daju disk sa Linuxom. Nemas neki bog zna izbor, stavi memorije koliko radi u Windows-u i to ti je to. Ako bas moras da imas 2gb, ispada da si osudjen na Linux.

Ovo nema veze sa problemom sa memorijom. Problem je bio hardverski i to izgleda vezan za rad oba modula hyunixa zajedno.

Resaio sam problem i sada imam jedan modul od 2 GB.

BTW amilo nije pravljen za linux. Dolazi opciono sa Linuxom a native sistem je xp home.

Nazad
Vrh Dno