Šta je novo?

Amilo a1640

Leo

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2001
Poena
619
Doticni laptop (Sem2800,SIS,15,4,...) me zeza samo tako.
Stigao kod mene sa polu zavrnutim srafovima njih pola...
Upali se par sekundi zazvizdi i ugasi se.Ocistim ja oko kulera klobucina-kao sundjercic prasine -debljine 5mm et voila - proradi.
Ne lezi vraze: Kad kucnes u sto ili kucas nesto,(napravis bilo kakvu vibraciju), Ventilator se zalece , temperatura raste i na 100 se ugasi.Svaki puta na neku vibraciju...Primetim da kad blago pritisnem rukom otprilike gde je procesor(pored touch-a ispod tastatura- gde inace stoji desna ruka) one se pocne hladiti i najnormalnije vrati temperaturu i stisa ventilator! Svaki put kad kucnem po stolu ugrevanje - pritisnem rukom - hladjenje!Pomislih nije nesto dotegnuto.Ipak posle sve muke - ne vredi - dizem ruke od njega...
Zna li neko sa kakvim kvarom imam posla (izgleda bezazleno a moze biti preskupo), koliko bi mogla da kosta popravka , gde,..Da li se uopste isplati popravljati(nije nesto ocuvan) ili da ga rasparcam(1256Mb,250Gb,DVD-RW,punjac ). U ovom drugom slucaju-koliko mogu dobiti za ovako neispravan?
Hvala unapred na pomoci:wave:

Poslednja izmena:
Mozda ne lezi dobro hladnjak na procesoru. Kod laptop-ova obicno jedan hladnjak pokriva i CPU i chipset i grafiku. Proveri da nije to problem. Ili da nije umesto termalnog pad-a (zvaka) stavljena pasta koja ne moze da kompenzuje razmak izmedju CPU i hladnjaka.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno