Šta je novo?

AmigaOS 4.0 portovan da radi na MacMini G4 masini

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
D

delimir

Guest
Amiga OS 4.0 (w/July 2007 Updates) Install CD for Mac Mini G4 (Moana Loader)
----------------------------------------------------------------------------

This CD will allow you to boot the Amiga OS 4.0 kernel and run the Amiga OS 4.0 installer.

The knows issues with the Moana loader are:

* Displays image that USB stack has not been loaded (USB keyboards and mice work)
* Doesn't detect the Mac Mini built-in Ethernet
* Doesn't detect the Mac Mini AirPort Extreme card
* Doesn't detect the Mac Mini Bluetooth device
* Probably a lot more I've not come across yet!

Testing has been performed with a Mac Mini G4 with the following specs:

Model Name: Mac mini
Model Identifier: PowerMac10,2
Processor Name: PowerPC G4 (1.2)
Processor Speed: 1.5 GHz
Number Of CPUs: 1
L2 Cache (per CPU): 512 KB
Memory: 1 GB
Bus Speed: 167 MHz
Boot ROM Version: 4.9.4f0

This CD may/may not work on other Mac Mini G4 models.

To je npr. ova masina

Rezem sada, pa cu pokusati da butujem na iMac G3 :)

Poslednja izmena:
nesto sumnjam da ce ti raditi. jedva da moze i na mac mini.

inace, cujem da bi MorphOS trebalo isto da bude portovan.

Poslednja izmena:
Zabode prilikom boota, ali sigurno je da ce se port usavrsavati - ovo je tek prva verzija :)

hm, ne, mislim da to nije uopste prva verzija. valjda je to navodno ukradeno nedovrseno. zato i ne radi. ima neki sudski spor sa AmigaInc koji komplikuje stvari.

Pa, mislim na to da ce community da usavrsava port :)

Problem je u tome da Amiga OS na desktopu danas, realno gledano, i nema neku preteranu upotrebnu vrednost. Samim tim kada je desktop u pitanju, Amiga OS je odavno izgubio svoj komercijalni znacaj pored npr. velikog broja Linux distribucija i sl. Enivej, to ne znaci da pirateriju treba ohrabrivati, ali ne verujem da Amiga uopste moze da se vrati iz klinicke smrti...

Bem ga, ja obrisa' prethodni anti-piracy post. :)

Slazem se da ne moze da se vrati kao nekad ali kao egzoticna alternativa svakako. Sto se tice upotrebne vrednosti kao primarna masina zaista nema sta da trazi, ali kao sekundarni mali kompjuter moze da prodje i te kako.
Zive platforme poput PC-a i Mac-a su oko 90% upotrebljivije zbog nenormalno velike biblioteke softvera, ali ima i amiga jos nekih svojih aduta.
Ocigledan je cilj Hyperiona da proba da se ubaci na trziste PDA i mobilnih uredjaja i u poslednjem obracanju na amigaworld-u glavni developer je naglasio da imaju beta verziju koja radi na njegovom IBM PPC Workpadu.

Stvarno me nervira sto IBM nije zastitio i skracenicu PPC (PowerPC) pa se svaki PocketPC ponekad kiti njome dovodi u zabludu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno