Šta je novo?

Amiga - pokretanje video fajlova

Ja kada sam pomenuo ide transfer sam takodeje rekao da dosta zavisi i od harddiska koji je nakacen na amiga ide. A1200 gola masina ibm 2,5" neki od 120mb transfer je isao do mah 560kb .Posto doticni nije bio moj nego sam se njime samo posluzio ,a bio je davao tako veseo zvuk amigi kada startuje, na njegovo mesto je legao Quantum firebal 1,6GB itransfer u istim uslovima je bio 1200kb. Dogradnja viper karticom 030/42MHz je ratio podigla na 1600. Blizard ppc 040/25 se drzao na nekih 1800-2000kb mada se neseca toga najtacnije ali 2000 nije presao nikada. Maxtor hard od 40gb ona druga serija tanja sto je kasnije izasla se isto drzala kao i firebal tako da je to kod mene bio max koji je ostvaren. Secam se vrlo dobro da su blizardove kartice 030/50 drzale rekord u transferu s harda.Test je radjen programom sysinfo jer ni nisam znao drugi program za merenje amiginih performansi sem kasnije AIBB ili tako nesto.
Toliko od mene

Neverovatno kako pusta video i samplove, stvarno interesantno. Nikada nisam zamisljao da 7MHz moze da pusti video, a i bio sam u cudu kada je moj AMD K5 na 100MHz pustao filmove :)

Dakle ovako uradio sam neka testiranja. Preko IDe to CF adaptera nezavisno od CF kartica koje sam koristio, vezano za kapacitet, godinu proizvodnje i slicno maksimalna brzina protoka koju sam ostvario na A600 je bila 550KB u sekundi, onda sam iste kartice testirao putem PCMCIA CF adaptera i dobio sam nesto losije rezultate oko 438KB u sekundi. Sto ce reci da je to maksimum ili nije ? Moje misljenje je da sa boljim CF adapterom moze ici bar za 10% brze cime bi se i rjesio ovaj problem sa zvukom, mislim da je upravo to razlog. Ali sam ja ipak prije 20 dana narucio jos nekoliko ovih CF adaptera koje imam jer za njih znam da rade sigurno, ali vidjecu jos kakvih modela ima, mozda narucim neki pa da onda testiram, ali za sada toliko jer sta god narucim treba bar mjesec dana da mi stigne sto mi ogranicava bilo kakav rad ili testiranje jel sta god pomislim da bi moglo rjesiti neki problem moram cekati po mjesec dana da mi to stigne i onda otkrijem da treba jos nesto i tako u krug :)

Poslednja izmena:
Da li neko zna gde ima da se kupi 2.5 incha ide kabl ?

Pa naruci preko e-bay, prije par dana ja dobio 5 komada platio par dolara

Da li neko zna gde ima da se kupi 2.5 incha ide kabl ?

Nekada sam radi tog kabla isao kod "specijalca" koji je obican IDE kabla za hd krstio u specifican 2.5 inch, od alata lemilica i vesta ruka, 15 min posla :d
nakon 10 god, amiga, kabl, hdd i operativni sistem savrseno ispravni :)

Poslednja izmena:
Hvala, bice preko ebay-a ipak. Vec neko vreme prevrcem dvd-ove i nikako da nadjem hardfajlove za uae, dosadilo mi je i stavio sam scsi kontroler u pc, zakacio diskove i upravo ih kopiram. Posle ostaje samo da instaliram Picasso96, vec sam nasao uputstvo.

Nadam se da cu zavrsiti sutra ili prekosutra.

Nego iz cega ste pustali animacije, frogger, multiview ...

Poslednja izmena:
@Phantomir
Pa nebih rekao da moze bas za 15 imnuta sa 3,5 =>2,5" ako nisi od ranije spreman a lemilica je potrebna samo ako preko raster plocice pravis adapter na 3,5" . Sami kablovi se poprilicno razlikuju po fizickim dimenzijama 2,5" ima raster od 2mm naspram 2,54mm kod 3,5" kabla i 40pinakod 3,5 i 44 kod 2,5 gde dodatna 4 pina sluze za napajanje hdd od 2,5. U sustini kome treba kablic za 2,5" diskove 500 dinara nije mnogo koliko nerviranja ume da ustedi. Adapteri s 2,5 na 3,5 relativno lako se nalaze i nisu skupi.
Nekada su za adapter kabl 2,5 na 2x3,5 " trazili kod nas preko 100 nemackih maraka pa je bila lepa usteda kada sam to resis lemilicom. Licno sam pravio raster plocicu i lemio sebi ,dok je drugar imao vise hrabrosti pa je odsekao konektor ss kabla i zalemio to direktno na iglice ide konektora u svojoj a600 lemilica normalno ona sa buvljaka. Sto bi rekli imao je mozda vise srece nego pameti da sve i dalje posle radi.

Vrh Dno