Šta je novo?

Amiga floppy popravka/zamena

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
inace, mozes lako prepraviti pc flopi da radi na Amigi:
link1

link2

Poslednja izmena od urednika:
nikako da nabavim onu diodu, radije bih uzeo original amiga flopi da ne secem kuciste..

Ah, da.. pa ovaj ima i ta druga varijanta gde ne treba nikakva dioda, vec se samo zamene zice, pogledaj prvi link.
Kao prvo, jesi li pokusao da popravis flopi? Kako se manifestuje kvar? Dosta su izdrzljivi ti original Amiga drajvovi.
Ja sam cak bio odshrafio gornju glavu na drajvu i posle uspeo rukama nekako da je 'kalibrisem' i jos uvek radi! (cest i gadan problem je ta kalibracija, donja glava obicno nije problem jer se ne pomera gore-dole)

Inace mislim da bi PC flopi mogao relativno lako da se namesti i da radi kao eksterni drajv, (ako slucajno imas KS2+ pa da butujes sa njega.)

Bokasa, pogledaj ovde, ima neko objasnjenje pri dnu.

Poslednja izmena od urednika:
nemam ja vise moj flopi, u tom i jeste problem, pozajmio drugaru i ***a, ko zna gde je.. ma probao sam fazon sa prvog linka i namestio ds1 na ds0 i nevredi, nocima nespavam zbog prokletog drajva, progao sam jos nekoliko varijanti i odustao, trazim amiga drajv...

nemam ja vise moj flopi, u tom i jeste problem, pozajmio drugaru i ***a, ko zna gde je.. ma probao sam fazon sa prvog linka i namestio ds1 na ds0 i nevredi, nocima nespavam zbog prokletog drajva, progao sam jos nekoliko varijanti i odustao, trazim amiga drajv...

Samo ga ne narucuj sa Amigakit... Ja sam ga narucio i ne radi... Ne cita ni jednu disketu... Goru katastrofu od prodavnice video nisam... Dva meseca je trajala isporuka, deo stvari nisam dobio... A i ono sto je stiglo...

Vrh Dno