Šta je novo?

Amiga emulator

AmigaFAN

Cenjen
Učlanjen(a)
16.06.2013
Poena
195
Pozdrav svim clanovima retro sekcije... Zeleo bih da pokrenem emulator na mom pc-ju ali vec danima ne uspevam. Zelim da pokrenem workbench za amigu 500 i amigu 4000 znaci wb 1.3 i wb 3.1, Skinuo sam fs-uae i win uae. Znam da mi treba kickstarter i da mi treba workbenc u .adf formatu, kick sam uspeo da nadjem ali wb ne mogu nigde, gde god da pokusam mora da se plati i to debelo. Samo da napomenem JA POJMA NEMAM SA RADOM OKO RACUNARA (to kazem jer kad vidim sta sve ljudi mogu i rade mene je sramota, znaci ne oslanjajte se puno na moje programerske sposobnosti). Sad jel moze neko da mi objasni ili pokaze kako da napravim full amiga wb emulator molim vas bicu extremno zahvalan...

Guglaj još malo, imaš sve da skineš sa neta, provereno...

Guglaj još malo, imaš sve da skineš sa neta, provereno...
dzaba mi guglanje kad se zaista ne razumem u te stvari, nikako ne uspevam da ubodem odgovarajuci kick za neki wb i koji god wb da nadjem sastoji se od nekih 6 delova u kojim mi nista nije jasno. Bilo bi zaista sjajno da neko da neko na forumu okaci wb i kickove da neko napravi konacno dobar tutorijal za nas koji se ne razumemo a voleli bi smo veoma da koristimo amigu preko emulatora... ako niko ne moze (nece) da mi pomogne recite barem...
ps: hvala na odgovoru spavac

Nije to baš zgodna stvar za kačenje na forum, ipak je to piraterija.

Uglavnom, pretpostavljam da si skinuo workbench 3.1 koji dolazi na 6 disketa, ekstenzije disketa su ti adf, kao što znaš. "Ubaci" u Winuae prvu disketu u drajv (to ti je ona koja se zove workbech, wbench ili neshto slično), kickstart ti ima ekstenziju rom, u winuae podesi takođe, posle toga rebutuj i trebalo bi da radi. Ne znam gde grešiš, pitaj šta ti nije jasno. Probaj da pogledaš po youtube, ubeđen sam da ima tutorijala...

Evo phantomr je bio brži, pogledao sam sad, stvarno ima na youtube dosta detaljnih uputstava, pogledaj malo, pa ako ti nešto još nije jasno pitaj ovde...

Skini jednu od ovih verzija classicwb-a (imas i 1.3 i 3.1 workbench), prati ovo uputstvo i to je to. Odavde skidas igre, na Aminetu ces naci sve sto ti treba od programa.

Hvala vam na pomoci, probacu veceras sve ovo pa cu pitati nesto ako ne budem znao.

malo je komplikovanije dok se sve podesi ali posle radi perfektno

potrazi na ''onim'' sajtovima amiga forever. sve radi out of box i bez cimanja

Nazad
Vrh Dno