Šta je novo?

Amiga demos...

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

evo jedna teme gde bi mogli da pricamo o demoima za Amigu:

jel moguce da je ovo snimak sa A1200 + FastRAM ?

neki efekti me totalno bune: ona pecina na 3:40 mi izgleda neverovatno za 020 na 14MHz... i na 1:10 ona 3D pozadina - kapiram da je animacija.

onu poligonalnu animaciju na kraju (gde covek trci) kapira: izracunas unapred sve i samo filujes poligone - 0% 3D racunanja.

---

btw jel moguce na benchu zakaciti youtube link ali da se vidi preview sa tacno odredjenog minuta i sekunde?

Poslednja izmena:
Delikatno pitanje mada sam demo i nije nesto posebno, Vidjao sam na skoro goloj a1200 zanimljivije i po procesor teze demoe. Generalno kada vidis sta rade s osmobitnim masinama i na amigi 500 s 68000 na 7mhz 68020 je realno 3-4 puta brzi od 68000. Uz dodatak fast rama stvari samo idu u korist 020.Ntreba zaboraviti ni amigine custom cipove.

Pa koju su najbolji demoi za golu A1200?

^ da ali ovo nije 68020 na 14MHz ...

^ da ali ovo nije 68020 na 14MHz ...

Da, taj traži turbo karticu i više memorije.
Inače, za Amigu ima toliko dobrih demoa, da je stvarno teško izabrati najbolje.
Za standardnu A1200, meni se recimo sviđaju ova dva, prvi je za OCS, drugi AGA chipset:

[youtube]DvqXVAo5WZY[/youtube]
[youtube]073J4k4oAZM[/youtube]

kad sam odgledao ovaj drugi bas sam hteo da napisem da nema sanse da je to 68020 / 14MHz vec da je sigurno 030/50MHz;
onda sam pogledao i komentare na YT i vidim da sam u pravu: 030/50MHz :)

u sustini trazim demo za A1200 AGA 020/14MHz da bih video koji su njeni limiti... tj. sta su amigisti uspeli da izvuku iz gole A1200.

@offtopic /ali moram/ :p

Jel se to pojavio neki A1200 emulator za Atari kad se kovacm interesuje za istu? :-devil-:

Poslednja izmena:
kad sam odgledao ovaj drugi bas sam hteo da napisem da nema sanse da je to 68020 / 14MHz vec da je sigurno 030/50MHz;
onda sam pogledao i komentare na YT i vidim da sam u pravu: 030/50MHz :)

u sustini trazim demo za A1200 AGA 020/14MHz da bih video koji su njeni limiti... tj. sta su amigisti uspeli da izvuku iz gole A1200.

Radi na 68020/14Mhz sa 8mb Ram-a, ali vidljivo sporije, ali sasvim ok.
Onaj ko još ima proširenje sa dodatnim koprocesorom, biće vrlo zadovoljan i bez blizarda i sličnih turbo kartica.
Uostalom možeš postaviti takvu konfiguraciju u WinUAE i isprobati.
Demo imaš ovde:
http://aminet.net/demo/aga/PhaseOne.lha

Poslednja izmena:
@offtopic /ali moram/ :p

Jel se to pojavio neki A1200 emulator za Atari kad se kovacm interesuje za istu? :-devil-:

;) dok sam imao Falcona (sredinom 90tih) ortak je imao A1200... dosta vremena smo uporedjivali demoe, igre...

za Amigu danas stvarno ima gomila demo-a ali nigde ne mogu da pronadjem spisak/bazu/info koji su pravljeni za golu A1200.
@universe nije mi palo na pamet da probam u MacUAE (ili kako se vec zove na Mac-u) ;)

btw Amigini Silkcut, Ocean Machine i Starstruck od TLB danas rade najbolje na Falconu ;)

Poslednja izmena:
znam za ADA...

jedan od najboljih:
[YOUTUBE]wCc5ZHqwdXY[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
^ legendaran !!! :)

... ako je neko propustio: MAKING OF !!!

inace na slicnu foru (2D poligoni) ima i STNICCC by Oxygene (2000) - demo ima nenormalnu 3D grafiku za 8MHz ;)

http://dhs.nu/video.php?ID=211

ˆLepo je to Kovac ali... STNICCC od Oxygena iz 2000-te godine ima skinutu (ukradenu) muziku iz jednog od legendarnih Amiginih demo-a, a to je Desert Dream od Kefrensa iz "daleke" 1993...

[YOUTUBE]Fh_f7kUzqH4[/YOUTUBE]

pa nema "ukradenu" muziku... Laxity je uredno potpisan ;)

...a i to je prilika da cujes muziku u 50kHz ;)

50 kHz? uuu.. ludilo ;) :p
idemo dalje.. josh jedan od meni omiljenih.. najvishe zbog muzike: Enigma - Phenomena

[YOUTUBE]kuesTvUYsSc[/YOUTUBE]

Sad se setih josh jednog demo-a.. mislim da je to bilo pochetkom '92.. pravi home made house music, odlichan old school demo by Melon Dezign

[YOUTUBE]pi0mI8CvC7Y[/YOUTUBE]

Ovo nije Amiga demo :) ali jeste svakako jedan od najpoznatijih, ako ne i najpoznatiji demo:

Future Crew - Second Reality

jel zna neko koja je konf. potrebna da ide ovako glatko kao na youtube snimku?

u komentarima pise: 486 DX/2 66MHz. Ako je tako, onda nista impresivno (mozda je bio impresivan jer je bio prvi demo za 66MHz) ali sve te efekte moze da izvede i Amiga/Atari sa 030/40MHz (- polovinu efekata i klot Amiga 500 :D).

Evo nesto novije:

Brutalno

Vrh Dno