Šta je novo?

amiga 500 1MB

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

exste

Čuven
Učlanjen(a)
24.01.2005
Poena
660
Moja oprema  
Laptop
ASUS Rog Strix G513 QR, Ryzen 5800H, RTX 3070 8GB
Da li uopste ovo moze da se proda i za koliko?
Sa opremom i TV adapterom...kupljena 1991 i tehnoservisu (na zeleznickoj) za jezivih 1200 DM + porez...kasnije prosirena na 1MB. nemam diskete!

Mozes da dobijes oko 20-30 eura.
Sve zavisi u kakvom je stanju i sta sve imas od opreme.

Poslednja izmena:
Nemoj prodavati. Možda ćeš zažaliti kasnije nekad. ;)

Cena moze biti od 100 dinara do 100€ :D

Zavisi kako ko na koga "naleti" i kolika je kolicina nostalgije u pitanju :) :)

ma ovo je neki provokator, vidite i kakvim tonom je pisao.

Ako nije , mene zanima koliko je platio svoju prvu kantu.

ma ovo je neki provokator, vidite i kakvim tonom je pisao.

Ako nije , mene zanima koliko je platio svoju prvu kantu.

kakav provokator..i cega provokator?
Zasto bi pitanje o ovome bila provokacija bilo cega ili koga?

nema svrhe da stoji godinama ako nekome treba iz nekih razloga. meni nostalgija cuci u srcu a ne na regalu. nemam trip da je cuvam iz bilo kog razloga a i zaboravio sam godinama da postoji...

kakav provokator..i cega provokator?
Zasto bi pitanje o ovome bila provokacija bilo cega ili koga?

nema svrhe da stoji godinama ako nekome treba iz nekih razloga. meni nostalgija cuci u srcu a ne na regalu. nemam trip da je cuvam iz bilo kog razloga a i zaboravio sam godinama da postoji...

dve rechi : "uopste" i "jezivih 1200" ... pa prvi XT pc-ji u mojoj shkoli su koshtali ja mislim 10 000 dem.

Koliko si ti platio svoj prvi pc?

dve rechi : "uopste" i "jezivih 1200" ... pa prvi XT pc-ji u mojoj shkoli su koshtali ja mislim 10 000 dem.

hahahahah...provalio si me...ja sam provokator... necu vise koristiti ove reci koje provociraju kao sto su "uopste" i "jezivih"...

inace posto vidim da te interesuje koliko sam platio prvi pc ako amigu ne smatras pc-ijem onda sam prvi pc platio 1400 Evra! Barton 2500 i epox 8rda+ sa maxtor 80 GB i radeonom 9200 64 MB... i ostalim periferijama...2003-te.

Tada kada sam ja kupio amigu u skoli smo imali hanivel bul komp na njemu sam naucio dos a pojma nemam koliko je kostao...

...ili mislis da je i ovo provokacija?

Poslednja izmena:
koliko trazis za tu amigu, posalji na pp

Ja sam svoju A500 dobio jeftino. Pošto se bavim servisom i kupoprodajom računara, donese mi neki lik (da ne kažem ciga) komp da mi proda. I to u džaku. Kaže on ima sve, monitor, tastaturu itd. Ja pogledam unutra kad ono Amiga. Kažem ja njemu da to ne vredi ništa, a on će - šta da radim s tim. Tu krene cenkanje i ja dobijem Amigu za flašu od 2l piva. Uštekao sam je, proverio da li radi i vratio je ponovo u džak. Stavio sam je u magacin i sad čeka da imam malo slobodnog vremena kako bih se malo proigrao na njoj.

Ja sam svoju A500 dobio jeftino. Pošto se bavim servisom i kupoprodajom računara, donese mi neki lik (da ne kažem ciga) komp da mi proda. I to u džaku. Kaže on ima sve, monitor, tastaturu itd. Ja pogledam unutra kad ono Amiga. Kažem ja njemu da to ne vredi ništa, a on će - šta da radim s tim. Tu krene cenkanje i ja dobijem Amigu za flašu od 2l piva. Uštekao sam je, proverio da li radi i vratio je ponovo u džak. Stavio sam je u magacin i sad čeka da imam malo slobodnog vremena kako bih se malo proigrao na njoj.

hehe...fenomenalno....
ajde kada se izigras sa njom, meni je das npr. za 4 litre STRANOG piva i DZAK kokica...
pa onda kada se ja izigram sa njom...dam je nekom drugom i tako dalje... :)
Imam jos uvek neke diskete, a moja amiga odavno je pokvarena....a tako bih peglao
tenkice i fudbal.... :(

kad se on izigra onda je da meni a tebi na konto stize gajba rogonje i kutija onih footbal 265g-skih pakovanja cipsa!!! :)

.....Ej ne moze tako....ja sam se prvi setio! :D heheh....nista, najbolje da se lepo svi ogranizujemo i raspalimo po igricama...imam i dzojstik..jos uvek radi :)

Toliko je otprilike i kostala A500 sa 1 MB prosirenja... I da, to jesu bile velike pare tada, a ni sada nije bas malo...

Poslednja izmena:
ma imam ja amigu a600 ali bez flopija smrc...... buaaaaaaaaaaaaaa
imam negde i gomilu disketa ali sumnjam da ista od toga radi, mnoge sam preformatirao na pc svojevremeno, ***a

U kakvom je stanju, moze neka slika?

A evo i grabljivaca :D

ko u kakvom je stanju??? moja amiga? kao nova, samo sto je izvadjen flopi, ja nepusim tako da je plastika u ekstra stanju..

Osh prodas? :smoke:

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam imao Amigu te ne znam ni kako se koristi. Sa C64 sam direktno presao na PC. Secam se da sam u leto '93 u doba najzescih sankcija (plate bile 2-3 marke zbog hiper inflacije) platio Cyrix 486DLC/33, 4MB, HD 120GB, CRT 14" Color čitavih 2500 maraka. Ja sam hteo da uzmem Atari Falcon-s ili Amigu 1200, ali su me moji nagovorili u zadnji cas da uzmem PC, kao zbog skole. I nisu pogresili. Te '93 je za PC izasao i Wolfenstein, Dune, XWing, Syndicate i jos dosta dobrih igara, da bi '94 razbio Amigu kao igracka masina - ekspanzijom multimedije tj. zvučnih karti i CD čitača. Ja sam '94 uzeo Creative multimedia kit (CD 2x i SB Pro) za 1000 maraka. Dobio uz nju WC3, Strike Commander, Ultima 8 i još nekih 10 igara čijih imena se ne secam. Sve originala. Uz tu nadogradnju, taj PC me je srecno sluzio do '96, omogucivsi mi da igram bez problema sve igre koje su izašle u tom periodu. Za to vreme Amiga je vec bila prsla. Ispostavilo se da su moji koji nisu imali pojma o racunarima bolje pogodili sta treba uzeti.

Naravno, taj PC mi za skolu nikad nije posluzio, ali sam se naigrao na njemu - prvi Warcraft, Doom, Heroes, Tie Fighter, Descent, Carmageddon,zilion StarWars igara i druge. E to je bilo vreme.

Ovu Amigu cu sacuvati kao suvenir jer vec imam nekoliko starih racunara i konzola (hobi mi je da ih skupljam).

moj PC je kostao slicno ali na njemu se pichio samo Doom i Dune. Sve sto je odradio za skolu
mogla je i Amiga 500 sa Ibm-Transformer emulatorom. Tako da mi je muka kad se setim koliko je kosta ali mi je ipak lakse kad znam da je neko ko je hteo brzi procesor - platio jos puno vise para (secam se valjda cifre 4400 dem za @100 Mhz 94-e godine)
Imao sam i modem u to vreme ali sam poslao samo dve poruke na BBS.

'97-e sam unapredio mashinu (Menjam plochu , dodajem ram, cd rom i modem bolji : 66->133mhz, 8 na 16 mb , 4x brziniski , 9600-33.600 rockwell). Menjam jos i graficku karticu.
Modam 9600 sam pokolnio a ako nekom treba dobro ochuvana knjizica za taj BitFax/BitCom modem
nek se javi.

Ja sva sreca nisam uzimao zvucnu kartu dok nije pala na 30 dem polovna.

Elem, da nije taj HD sto si imao od 120 Mb (ne Gb)?

Poslednja izmena:
1994. Amiga vise nije postojala ;)

O ulozenom novcu necu da komentarisem...

Meni je kupljena Amiga 4000 1993. u zdravlju i veselju sam je koristio sve do 1999. kada sam uzeo svoj prvi PC (cel 366). Placena je sa svim dodacima oko 5000dem, stim sto danas vredi oko 600-800dem (300-400eur), za razliku od tih mocnih PCa ;)

Poslednja izmena:
@milanbb, eeee ta amiga se neprodaje, cim bude nekih para radice se na ovome: www.amiga600.de ubedljivo najtezi komp za nadogradnju i u tome je i izazov...

Pa i nije, A600 se moze sasvim lepo nadograditi, kao sto se moze videti iz prilozenog na sajtu :) Ja vec neko vreme ganjam A600, ali se tesko nalaze...

Nije nemoguce ali ako malo bolje proucis site videces da su se o ovi likovi napatili, malo prostora i specifican nacin montiranja kartice, jedno je sigurno, necu stavljati klasican hd vec 2,5" na 3,5" pa flash ssd 1-2gb je dovoljno, i u zavisnosti od ostatka hardvera ici ce i linux, ja jurim a1200 ili a4000 od toga vec moze da se napravi ozbiljan komp mada bih ga ja koristio za internet.

Ako imas viska para, sve moze :)....

nisu samo pare the issue treba i vremena za tako nesto i naravno zivaca, mada mislim da vredi, malo stvari sam ja zeleo u zivotu kao tu a600 prodju me zmarci kad je vidim i setim se kako smo je cale i ja narucivali iz beograda pa cekali 2 nedelje pa kad sam ubacio settlerse, jao to su bila vremena..

Ihaj posle commodore 128+disketna ona debela direkt na 486 dx4 sa mono monitorom,bez zvuchne.Al shta cu kad sam se bio navuko na Civilization.A milanbb koji je imo ondak amigu (3000)mislim nisam siguran ,ali stvarno mocna mashina u ono vreme.Takodje nisam imao amogu nikada(nadam se da cu je se ipak dograbiti)toko da josh uvek zalim za njom.Uvek zalish za nechem shto nemozesh da imash jel??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno