Šta je novo?

Amiga 1200 cudan problem

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Konacno sam nasao malo vremena da se pozabavim 'kolekcijom' i doceka me neprijatno iznenadjenje, jedna A1200 nece da pokaze boot screen.

Posto je A1200 bila vec rasklopljena, probao sam sve i svasta, osim vracanja Blizzarda 1230 IV .... kada sam ga vratio pojavio se boot screen :smash:

Bez 1230 dobijem samo tamno sivi (skoro crni) ekran i tako stoji...

hm... verovatno je crklo nesto od originalnog cipseta, mozda i 68020,

heh.... moguce, mada bas cudno, nisam cuo da je nekome crkao procesor na A1200 :(

e pokusaj da je sokiras necim ovakvim: izvadi kickstart, stavi neki drugi ako imas i upali je, probaj da je pokrenes i bez kickstarta, ako tako nesto ne upali verovatno je cpu, probaj jos jednu stvar, prosiri ju fast ramom ako imas sa necega, mozda je problem sa 2mb chipa na ploci, to mi jedino pada na pamet jer blizard menja samo te dve stavke svojim prisustvom...
upravu si, ni ja nisam cuo da nekom drmne cpu, nadam se da nije to...

Probao sam da stavim druge ROMove i dalje isto (njeni rade ok u drugoj) :(

Opcije su mi sjajne :) CHIP ram i CPU :D

e ajd butuj workbench sa blizardom pa vidi koliko rama imas i dali imas nekih problema u radu??

glupo pitanje, ali jesi li cekao onih 30-ak sekundi?
mozes da testiras RAM sa onim memtest i sl..
inace negde sam cuo da ti je 020 neophodan iako imas 030 pri butovanju, tako da verovatno nije cpu.

hm, ovo je misterija u stili dr. house-a (hugh laurie je maestralan u ovoj ulozi! : ), jel ti radi wb, pokreni i koju igru, istestiraj sve moguce aspekte sistema...

Javljam kasnije danas sta sam uradio.

citiram: Baci to sra*** . . . . I daj je meni

tako je!!!! a mene slobodno gadjaj flopijem!!!!!

Da ti možda neki zaštitni lim negde ne pravi kontakt sa matičnom pločom? (a kad ubodeš blizzarda on se malo pomeri)

probao sam i nije problem sa limom, isto se desava kada pritisnem '2' posle reseta i iskljuci se blizzard

moracu da pregledam voltazu i elektrolite, moguce je da je neki prsnuo i da zato ne radi

Poslednja izmena:
probao sam i nije problem sa limom, isto se desava kada pritisnem '2' posle reseta i iskljuci se blizzard

moracu da pregledam voltazu i elektrolite, moguce je da je neki prsnuo i da zato ne radi

Onda je definitivno cpu. Nemoj gubiti vreme na elektrolite. Eto da bi bio 100% siguran, probaj još sa nekom drugom turbo karticom.

Pa nije bas da ih imam u izobilju :D

Mislim da ovo niste imali prilike da vidite:

Jedva primetna pukotina na 68020 iznad Motorola logotipa, nisam je ni primetio dok nisam pregledao slike :( Prosto neverovatno....

Ovako izgleda maticna...

Nije samo pukotina. Lepo se vidi da je malo "naduvana" plastika. Izašao magični dim i ta komponenta je kasnije potpuno neupotrebljiva. Sva sreća pa postoje turbo kartice. :D

e imam i ja nesto slicno na ROM-u

Uh-oh :( prvi put vidjam ovakve havarije :(

interesantno... taj "magicni dim" moze da se desi i od stajanja?

moguce da i moja Amiga1200 ne radi zbog istog "problema". Potpuno isti simptomi kao kod milanabb. Znaci samo da probam da stegnem Blizzarda u nju... probacu ovih dana.

moguce da i moja Amiga1200 ne radi zbog istog "problema". Potpuno isti simptomi kao kod milanabb. Znaci samo da probam da stegnem Blizzarda u nju... probacu ovih dana.

Samo pažljivo. Jer može da izađe magični dim i iz blizzarda, što bi bila velika greo'ta.:S:

Sta mislis dag, jel procesor prso zbog napajanja ili je neka falinka bila do njega?

Sumnjam da je do napajanja, jer onda bi još nešto otišlo. +5v napajanje je isto za sve.
Ili si ga nečim (pre)opteretio, ili mu je jednostavno došlo vreme...
Što se tiče zamene cpu, šteta da se ovako lepa i očuvana ploča "naružuje":p
I najbolji majstor sa dobrim alatom će ti ostaviti traga, tj. videće se da je ponovo lemljen procesor.

pa nek se vidi ali nek radi, jbo estetiku... sta da radi sa tom plocom da je okaci o zid, ko zna gde ce biti taj blizzard sutra, i ostade mu mrtva amiga..

Ima mesta za blizzard nista ne brini,evo bas kod mene moze,ne smeta nista :)

a ja jos cekam da me gadjas sa onim flopijem!!!! : )

Nazad
Vrh Dno