Šta je novo?

AMD64 Box vs Tray?

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Zanima me kakav je kvalitet Tray procesora u odnosu na Box s obzirom da Box ima 3 godine garanije a Tray 1 godinu a i razlika u ceni je poveca, Venice 3200+ u Box varijanti kosta oko 220e dok Tray samo 140e (moglo se videti u Hot HW sobi nedavno)?

Da li ta razlika u ceni i garaniciji povlaci sa sobom nizu pouzdanost, kraci radni vek i losiji OC?

Josh nije vreme da sudimo u vezi novih AMD-ova. Ako bi se nastavila praksa kao na starijim modelima, bice puno reklamacija u korist tray varijanti mada nije retkost pojave gresaka i kod box varijanti.

Kvalitet bi trebalo da je isti, ali pošto je razlika izmedju Box i Tray/OEM: Box su za krajnje kupce, garancija 3 godine, podršku daje AMD... Tray su za proizvodjače koji ih ugradjuju u računare i samo tako smeju da prodaju, garancija je 1 godina, dobijaju popuste, probleme rešava sam proizvodjač.... iz ovoga bi se moglo pretpostaviti da možda AMD detaljnije testira Box zbog manje troškova, a Tray površno jer ga ugradjuje i testira system builder pre prodaje, ali ne zna se pouzdano. Što se cena tiče, priča se da su se opet pojavili 'kineski' AMDovi sa budženim množiocima i oznakama, ali niko da pokaže takav...

kupi box werziju da te ne boli glawa... a i AMD cooler je saswim zadowoljawajuci samo mu ukljuci Qfan opciju u biosu da okrece onoliko obrtaja srazmerno trenutnoj temperaturi... btw. owi procesori se wrlo malo greju oko 40-45 i broj obrtaja ce biti 1000-1500 tako da ce cooler biti nechujan...

Nemoj se igrati.malo vise para ali ipak garancija od 3godine nije mala.

Ja josh nisam video da je crko neki procesor. Sprzenog, da, ali da crkne iz chista mira, teeeshko, pa chak i ako je dobrano klokovan. Ja vozim 2800+ tray preko 2,5 Giga, a radi mi ponekad i par dana bez gashenja.

Poslednja izmena:
demios je napisao(la):
Ja josh nisam video da je crko neki procesor.
Sto ne znaci da se to ne desava; ne cesto poput HDD-a ili grafike, ali se desava (sa akcentom na tray CPU).

Nazad
Vrh Dno