Šta je novo?

Amd Xp 2200+

• Začetnik teme Začetnik teme ipin
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Evo posle silnih muka da nateram procesor da radi na Abit KR7A RAID ploci nisam uspeo.... jednostavno i sa najnovijom verzijom BIOS-a ploca odbija da radi sa ovim procesorom iako proizvodjac na sajtu tvrdi drugacije. Nego zamenio sam plocu sa ASUS A7V333 Raid i procesor trenutno radi na nesto preko 2 GHz! Sto i nije tako lose morate priznati... E sad , koliko je to po PR oznakama nije ni toliko bitno. Procesor se malo greje (kuler je TT Volcano7 sa Titan5 fanom - 3000rpm)
Pozdrav

Alal vera maestro, ti si najbrzi XP-ovac u gradu. 😛 Na koliko si digao magistralu 150Mhz-a? Ako je iole bolji primerak procesora, mora glatko da ide preko 2.1Ghz 🙂

ipin je napisao(la):
Evo posle silnih muka da nateram procesor da radi na Abit KR7A RAID ploci nisam uspeo.... jednostavno i sa najnovijom verzijom BIOS-a ploca odbija da radi sa ovim procesorom iako proizvodjac na sajtu tvrdi drugacije. Nego zamenio sam plocu sa ASUS A7V333 Raid i procesor trenutno radi na nesto preko 2 GHz! Sto i nije tako lose morate priznati... E sad , koliko je to po PR oznakama nije ni toliko bitno. Procesor se malo greje (kuler je TT Volcano7 sa Titan5 fanom - 3000rpm)
Pozdrav

Mislim da je problem do mnozioca na procesoru, jednostavnim otkljucavanjem bi ti radio verovatno i na Abit-u. Otkljucava se tako sto se zadnji od L3 vodova prespoji.

Re: Re: Amd Xp 2200+

Alexandar je napisao(la):
Mislim da je problem do mnozioca na procesoru, jednostavnim otkljucavanjem bi ti radio verovatno i na Abit-u. Otkljucava se tako sto se zadnji od L3 vodova prespoji.

Magistrala je 148 MHz , napon procesoru 1,85V (mada je napajanje lose pa je taj napon malo manji. Sto se tice otkljucavanja procesora , treba mi detaljno objasnjenje sta da radim da ne bih nesto zeznuo. Jos nisam otkljucavao procesore (imao sam Thundera na 1,4 pa nije ni bilo potreba) tako da sam sa te strane neispraksovan. Znaci L3 kontati ... zadnji u redu..... spojiti grafitnom olovkom kao i kod Durona ili mora da se budzi kao i kod XP-a? hvala unapred
pozdrav
Igor

Alexandar je napisao(la):
Grafitna olovka ne, samo konduktivna boja odnosno tecno srebro. Evo ga i link:

http://www.amdforums.com/showthread.php?s=&threadid=154771&highlight=unlocking+2200

A i slika:

Puno hvala!!! Samo jos jedno pitanjce..... Gde da nadjem konduktivnu olovku odnosno tecno srebro? Ako neko ima od vas , pozvan je na kapucino i na experiment..... Samo sto pre to bolje dok jos nisam uglavio plocu u kuciste (trenutno mi sve stoji , sto se kaze "golo")
Ajd jos jedan mali napor pa da odkljucamo taj famozni Tbred!
Inace trebao bih da pazarim i DDR433 pa ce onda sve to da bude prava pesma....

A gde si pazario taj XP i koliko si ga platio?

U Nemackoj , pre par nedelja , oko 170E...
Ima li kog sa doticnom olovkom? Ili informacijom gde da se kupi?

ipin je napisao(la):
Puno hvala!!! Samo jos jedno pitanjce..... Gde da nadjem konduktivnu olovku odnosno tecno srebro? Ako neko ima od vas , pozvan je na kapucino i na experiment..... Samo sto pre to bolje dok jos nisam uglavio plocu u kuciste (trenutno mi sve stoji , sto se kaze "golo")
Ajd jos jedan mali napor pa da odkljucamo taj famozni Tbred!
Inace trebao bih da pazarim i DDR433 pa ce onda sve to da bude prava pesma....

Tecno srebro ili tecni bakar bi trebalo da ima svaka malo bolje snabdevena prodavnica elektronike. U NS-u ga ima u Orbit-u, za BG stvarno ne znam. Cena je oko 600din za bocicu.

Koja je cena Toroubreda kod nas, ako je stigao?

Koliko je meni poznato, jos ih nema kod nas.

ipin je napisao(la):
Upravo odkljucah procesor ali ne mogu da dobijem multiplikator manji od 13!!! Trebalo bi da daje multiplikator do 13 a kod mene je obrnuto.... ???
Ajd probacu jos malo da se zezam pa mozda nesto i uspe...
(inace tecnim srebrom sam spojio kontakte)
---------------------------------------------------------------------
Probaj da pogledas i ovo, mozda pomogne http://www.beachlink.com/candjac/TbredDecode0.htm

Aca je napisao(la):
Koliko je meni poznato, jos ih nema kod nas.

Sta mislite, koji ce biti best baj? Neki Trubred B na 166 MHz magistrali sa 10x mnoziocem?

Trubred B se nece raditi ispod 2400+ (nizi PR su rezervisani za Trubred A), tako da ce verovatno taj biti best buy kad malo pojeftini.

byMaX je napisao(la):
Sta mislite, koji ce biti best baj? Neki Trubred B na 166 MHz magistrali sa 10x mnoziocem?

1600+ kad mu cena padne na 50€ 😀.

Nazad
Vrh Dno