Šta je novo?

AMD X3 Athlon II 435, 2.90GHz/1.5MB BOX 64Bit

Jank1c

Slavan
Učlanjen(a)
13.06.2008
Poena
304
Pozdrav , nisam neki znalac oko procesora i maticnih plocha ... A nisam bash ni mogao mnogo da trazhim po forumu odgovor na moj problem. Te mislim da ce se naci neko ko ce mi pomoci :) I da prica pocinje ovako ...

Procesor iz naslova , koliko sam obaveshten moze da se otkljucha 4 jezgro ... E sada mene interesuje koja je nazovimo je " Okej " plocha za ovaj procesor da bi se on lagano otkljucao da radi sa sva 4 jezgra , dal je potrebno da plocha ima oznaku ACC ili AAC ili ne znam kako :) ... Nisam ni ja siguran , uglavnom to je to nadam se da ste razumeli moje pitanje! :)

Hvala.

ploca mora da ima sb 710 da bi imala opciju acc i eventualno mogucnost da pokusa da "otkljuca" cpu...ako hoces da poveces sansu za "otkljucavanje" gledaj da pise na procesoru cacyc ili aacyc

Ok ... Hvala na odgovorima , iskombinovali smo nesto nadam se da ce sve ispasti kako je isplanirano!

435 takodje

aj da ne otvaram novu temu
imam doticni i uspesno (iz cuga) se otkljucao
cak i l3 memorija i sada je x4 B35 phenomll
pitanje
da li je normalno sto mu voltaza varira non stop
sa 0.992 na 1.120i na 1.312, brzina sa 803 na 2100 i na 2900 i
multiplier sa x4 na x8.5 i na 14.5
doduse tako je radio i pre otkljucavanja
hvala i pozdrav

Poslednja izmena:
normalno je...to je cool and quiet opcija i kad cpu nije opterecen on radi na najmanjoj brzini u tvom slucaju na 800mhz

Da li se isplati prelaziti na ovaj procesor ali da ostaje ddr2 pa da se otkljucava. Tj da li vredi menjati ovaj moj E4400 na 2.6 i d975xbx za Msi 785GTM-E45 i x3 athlon 435 ?

Isplati se, naravno. Pa cak i da ne uspes da ga otkljucas, dobijes procesor sa jednim jezgrom vise, koji na defaultu radi na visoj frenkvenciji, i koji verovatno moze i vise da se overklokuje.

Najjeftinija varijanta (~40e) za otkljucavanje sto se kod nas moze naci je
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=3323
Sa njom sam pre dva dana uspesno otkljucao dva komada tog cpu-a, naravno sa sve L3. Radili su oko sat vremena Orthos potpuno stabilno. Score je bio 2 od 2 kom jer sam samo tolko imao.
Bila je tu i jedna MSI ploca koja je cenovno kao ovaj Gigabyte ali opciju ACC sam dobio tek nakon flashovanja BIOS-a na 7.5 verziju, meni su dosle sa 7.1 i bez ACC opcije.
Zaboravih da napomenem da posle otkljucavanja u Phenom, ni CoreTemp ni SpeedFan mi ne mere temperaturu cpu-a.

Poslednja izmena:
nikad ne mere temperaturu kad ih otkljucas...mozes da vidis sa everestom ali ne jezgra gde pisu vec imas iznad toga pise cpu e to radi i mozes sa tim da se orijentises

A ta CPU je obichno veca od temperature jezgara, pa nema frke.

Nazad
Vrh Dno