Šta je novo?

AMD X2 4200 Windsor na 65W ili 89W?

Dekisa

Slavan
Učlanjen(a)
24.05.2007
Poena
304
:-devil-: Imam ovaj procesor,pa me interesuje kako da saznam da li radi na 65W ili 89W.Koliko znam ako radi na 65W, onda bi trebalo da ima default core 1.20-1.25v dok meni po defaultu u biosu- cpuz v 1.40 ocitava 1.35V.Maticna je GA-M55plus S3G rev.1.0 ,Bios najnoviji F12.Zbog overkloka to mi je vrlo bitno,jer sam na box kuleru.

skines, procitas kodove, pa imas ono neko programce koje ti identifikuje proc...
mada mislim ako je 1.35 da je onda ova rasipnija varijanta |)

ili ako imas ono blokce sto dolazi uz procesor na njemu je zalepljena nalepnica kna kojoj je fabricka oznaka procesora.Procitas je i odes na sajt AMD-a i tamo vidis na koji se procesor odnosi ta oznaka.

Nema razlike u performansama i cena je koliko vidim skoro pa ista:).Samo EE manje energije trosi.
Za OC je sve stvar primerka i srece.

Dosta zavisi od primerka, što znam iz ličnog iskustva. Moj prijatelj ima isti procesor kao ja, samo što se njegov mnogo bolje klokuje, i to na istoj mašini. Zaista, u početku nisam mogao da verujem, ali istina je.

Poslednja izmena:
Sandra lite mi pokazuje da je core voltage rating 1.250v. Da li to govori na koliko bi se mogao podici ili.......

:-devil-:To je verovatno energy,koji trosi manje struje.Skini program Central Brain za AMD,i on tacno pokazuje oznaku procesora.Moj procesor ima oznaku ADA4200+,dok tvoj procesor bi trebao da ima oznaku ADO4200+ sto ces sam proveriti pomocu pomenutog programa.Bez problema sa boxom,bez podizanja napona ili na 1.275 bi trebao da imas stabilnih 2.6ghz.Za vise ti treba neko bolje hladjenje, tipa C-Master Hyper TX koje nije lose i dobro ce hladiti procesor.

Nazad
Vrh Dno