Šta je novo?

AMD Speed Step

Abraham

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2006
Poena
305
Nikako mi nije jasno kako radi. Ukljucio sam ovo na MSI laptopu (Sempron 3500+).

Dobra stvar je sto baterija traje oko 50% vremena duze i, sto je jos vaznije, ova povrsina ispod desnog dlana je sad skoro pa OK. Pre toga nisam mogao da naslonim ruku na nju zbog toplote.

E sad, losa stvar.

Nikako ne mogu da ukapiram sta to sluzi kao okidac za prelazak na puni radni takt (1,8) i vracanje na stari, nizi. Meni bi bilo logicno da se brzina poveca kad je procesor 100% opterecen a da se smanji kad opterecenje padne. Kad nesto renderujem, takt se poveca i to je OK, medjutim, kad npr. pustim neki HD snimak, meni procesor stoji na onih 700 i nesto MHz (pri tome opterecen izmedju 90 i 100%) i nece da mrdne a pritom mi film povremeno secne?! I ponekad se prebaci sam od sebe na 1800 i film radi OK. Sad npr. radi na 1800, prethodno sam ga opteretio, skocio mu je radni takt i iako mi je opterecenost procesora vec pola sata izmedju 1 i 5%, takt nece da padne.....

Jel nekom jasno ovo??

brljavi to malo ponekad... npr meni je kad oc-ujem ovaj proc iz potpisa savrseno skakao na gore, ali na dole vrlo retko |)

nemoj se puno uzbudjivati, ako ti seckanje nije strasno, bolje je da ti duze traje baterija...

ako koristis vistu u power manageru podesi na balanced i bice ti ok?!
kad ne radis nista obori frek na 1 GHZ a cim recimo pokrenes win zip ili slicno poveca frek procesora!
moze to da se podesi na XP samo nisam bas siguran gdje ?!

Ne koristim Vistu, nigde nikakva podesavanja nisam video u XP-u. Nisam ni raspolozen da rucno podesavam takt, to vise nije to. Hocu da neko drugi misli za mene. :D

Mislio sam da je ta Speed Step prosta tehnologija koja radi ali... OK je i ovako, HD filmovi secnu podnosljivo retko tako da.... :guitar:

Hvala svima!

jel ti hd film gledas na bateriji na ekranu laptopa? to mi je nekako overkill za takvu masinu... sempron mi inace deluje preslabo za te svrhe... a i gledati hd filmove na 15" monitoru mi je takodje bzvz...
ako ga gledas na struji, onda bi trebalo da ga podesis da ne spusta takt kad je na struji, p[a ce ti raditi kako si hteo, ali ce se i grejati...

Ma nije preslab. To su ustvari oni HDTV ripovi. Avi fajlovi. Mozda sam prethodno bio neprecizan. Gledam na struju. Uglavnom.

A 15".... Ustvari, lap je 12". :d Dijagonala je precenjena, vazna je udaljnost od ekrana. :d

:wave:

Vrh Dno