Šta je novo?

AMD SocketAM2+ & SocketL1+ ploce

• Začetnik teme Začetnik teme Nedjo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Meni je najsmešnije od svega toga to što sam napokon uzeo pošteno Lian Li kućište, ali u kojem je ploča postavljena naopačke, pa sve ove ploče sa po 15 kila bakra gledam samo kako bih skinuo heatpipe sistem :d

Urose,

citava prica je pocela oko mog misljenaj sta je dobar, a sta shit layout. Zaista ne bih da prejudiciram kakve ce ploce biti kad stignu u kutiji, ali nema razloga da ih startu zakopavamo.

Secam se da si ti imao poprilicno gorka iskustva sa MSI-em (znam da si jednog spalio), ali je bezveze na osnovu toga projektovati sliku na tek dolazece ploce.

U ostalom i sam si ekao da treba sacekati da ploce legnu na sto.

Pa upravo se o tome i radi. Itekako ima razloga da ih u startu zakopavamo. I to ne zbog mog iskustva , vec iskustva (BTW Neo2 nije spaljena, nego je jednostavno - crkla, kao i moja K8N, koja je odbijala da udje u BIOS). U prethodnom postu sam naveo neke od MSI propusta i bubica. I tada nisam govorio o svojim iskustvima, ne znam zasto sada okreces pricu na mene i moja "gorka" iskustva?

Fakat je da MSI uvek prvi izbaci plocu i fakat je da uvek izbace nedovrsen proizvod, koji na prvu loptu (test) deluje sasvim ok.

A layout je daleko od sjajnog. Mozda jeste za nijansu bolji od GA, ali je i dalje daleko od sjajnog.

100% tacno da MSI prvi izbaci plocu sa novim chipsetom i da im ploce valjaju tek od druge ili trece revizije ali to nema mnogo veze sa layout-om koji je kod ove o kojoj pricate dosta dobar za razliku od GA koji je teski promasaj.

U prethodnom postu sam naveo neke od MSI propusta i bubica. I tada nisam govorio o svojim iskustvima, ne znam zasto sada okreces pricu na mene i moja "gorka" iskustva?

U prethodnom postu si naveo: "ali se isto tako, po pravilu, kasnije uvek ispostavljalo da je MSI u stvari jedna velika shitina."
Po meni je to generilazcija zakoju subjektivno mislm da je vuces iz licnog iskustva. Zato sam to pomenuo. Zaista nista licno,niti mi je ciljda vucem pricu na neku licnu stranu.

Cinjenica jeste da MSI ima nekoliko modela ispod ocekivanja, ali generalizovati MSI kao "jednu veliku shitinu" je van pameti. eto samo sam to hteo reci (a cini mi se da sam i rekao). mada sve to na stranu, u ovom tredu je prica oko layouta.

P.S

Da MSI ume da iznenadi, ovo je najbolji dokaz:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=139277

MSI je u medjuvremenu malo poradio na sistemu hladjenja i evo sta je rezultat:

pic009.jpg

hejl 2 d king:

dfi-lanparty-rd790-733.jpg

da, da to je DFI...

Na computexu je ploča malo drugačije izgledala, tko zna možda ovo bude Infinity:

dfi_rd790_1.jpg

Dizajn je više manje referentni na obje.

ma to na computexu je bila budalastina. Pogledaj samo sta pise za specifikacije. Nalupetali su se posteno. Nije mi jasno zasto nisu pokazali pravu verziju.

Sto se layouta tice on je veoma slican referentnom sto ce reci da je referentni zaista ubo maltene u centar. Naravno DFI je zamenio klasicnu naponsku sedmostepenom digitalnom i jos tu i tamo cheprkao po rasporedu. Nema 4 PEG slota, ali to se po meni ne ubraja u zamerke.

Opako izgledaju ove RD790 ploce, da li se to najavljuje ozbiljan oc?

Odlican dizajn! Najvisha kartica mozhe samo PCI-e x1 da zakloni, sto nije nikakva steta 😉 Jedino chipset cooler mozhe biti problem za srednje dve kartice.
(Ace-Runner, bio si u pravu, nisam video da je iznad x1 i jedan x16 slot, bolji dizajn od GA ploce)
Slike ne rade?

Gigabyte i MSI su predstavili svoje AM2+ ploce, ali od Asusa jos nista nisam video, a to mi se ne svidja.
Hocu Asus :trust:!

Od svih ploca koje su pretstavljene mislim da je asus napravio pravu stvar. Kao prvo koliki procenat cak i najzagrizenijih igraca ce ubosti 4 graficke u plocu!? 4 PCIe slota je po meni malo mnogo da ne kazem "straceni slotovi" na ploci. Kod asusa mi se svidja heatpipe za mem. module i cinjenica da je implementirao "svega" 2 PCIe slota. Jedino sto mi se ne dopada su koliko vidim na fotki samo 4 SATA konektora (MSI ima 6). Izgleda da je ASUS resio da napravi "osakaceni" RD790 sto bi mozda moglo da rezultira nesto nizom cenom u odnosu na konkurenciju mada sudeci po kolicini bakra upotrebljenom na toj ploci... ko zna.

Evo sad videh da su poceli da salju prodavnicama Barcelona cipove, ali sam se setio necega drugog i stvorio sam jednu teoriju, a nadam se da nisam u pravu (jer volim AMD).

U poslednje dve nedelje nekoliko glavnih menadzera AMD je dalo otkaze i to samo nedelju, dve pre nego sto ce da bude predstavljena Barcelona. Pitam se da li su dali otkaze zato sto su upoznati sa time kako ce Barcelona da se nosi sa Intelovim cipovima pa brze bolje napustaju brod koji tone ili je nesto drugo u pitanju?

Kao sto rekoh nadam se da nisam u pravu

Poslednja izmena:
Evo sad videh da su poceli da salju prodavnicama Barcelona cipove, ali sam se setio necega drugog i stvorio sam jednu teoriju, a nadam se da nisam u pravu (jer volim AMD).

U poslednje dve nedelje nekoliko glavnih menadzera AMD je dalo otkaze i to samo nedelju, dve pre nego sto ce da bude predstavljena Barcelona. Pitam se da li su dali otkaze zato sto su upoznati sa time kako ce Barcelona da se nosi sa Intelovim cipovima pa brze bolje napustaju brod koji tone ili je nesto drugo u pitanju?

Kao sto rekoh nadam se da nisam u pravu

Nema blage veze sa Barcelonom.Stvar menadzment strukture i preklapanja u dve kompanije.
Henri je otisao zbog para,ovaj poslednji lik zato sto nije dobio Henrijevo mesto.Sve su likovi iz Sales departmenta.Nisam cuo da je ijedan project lead engeener otisao/napustio/dobio otkaz u AMD-u.

Nema blage veze sa Barcelonom.Stvar menadzment strukture i preklapanja u dve kompanije.
Henri je otisao zbog para,ovaj poslednji lik zato sto nije dobio Henrijevo mesto.Sve su likovi iz Sales departmenta.Nisam cuo da je ijedan project lead engeener otisao/napustio/dobio otkaz u AMD-u.
znam, i uglavnom su otisli oni koji su radili u ATI, ali opet je mnogo cudno sto bas sad.

znam, i uglavnom su otisli oni koji su radili u ATI, ali opet je mnogo cudno sto bas sad.

Zasto cudno?Proslo je godinu dana od kupovine ATi-a i AMD je u sred restrukturiranja.Moraju da smanje maksimalno troskove,a tu prvestveno spada dupli menadzment.Nijedan od likova nema veze sa dizajnom MPU-a.Svi su menadzeri.A i nije u pitanju "exodus",samo jedan lik je iz starog AMD-a,ostala dvojica su ex-ATI(bilo je i ranije price da ce nakon godinu dana jedan broj ljudi iz ATi rukovotstva dobiti ponudu da ode ili ostane pod odredjenim uslovima-nekima se nisu svideli uslovi i otisli su na drugo mesto).
BTW ,jedan od intelovih glavnih PR spinner-a je napustio intel pre mesec dana i pridruzio se AMD-u.Sta ti ovo govori??

Poslednja izmena:
Zasto cudno?Proslo je godinu dana od kupovine ATi-a i AMD je u sred restrukturiranja.Moraju da smanje maksimalno troskove,a tu prvestveno spada dupli menadzment.Nijedan od likova nema veze sa dizajnom MPU-a.Svi su menadzeri.A i nije u pitanju "exodus",samo jedan lik je iz starog AMD-a,ostala dvojica su ex-ATI(bilo je i ranije price da ce nakon godinu dana jedan broj ljudi iz ATi rukovotstva dobiti ponudu da ode ili ostane pod odredjenim uslovima-nekima se nisu svideli uslovi i otisli su na drugo mesto).
BTW ,jedan od intelovih glavnih PR spinner-a je napustio intel pre mesec dana i pridruzio se AMD-u.Sta ti ovo govori??
znam za tog pr iz intela......ma to mora da je poceo da radi pesimizam u meni :d

GO AMD

Sta je tu cudno ? Zabole ih uvo za Barcelonu ako ce u drugoj firmi da dobiju bolje uslove i vise para. Podji od sebe pa ces videti da sam u pravu.

Asus je objavio listu AM2+ kompatibilnih ploča:

1) CROSSHAIR

2) M2A-VM HDMI

3) M2N32-SLI Premium Vista Edition

4) M2N-E SLI

5) M2N32-SLI Deluxe/WiFi AP

6) M2N-E

7) M2N32 WS Professional

8) M2N-VM DVI

9) M2N-SLI Deluxe

10) M2R32-MVP

http://www.asus.com.tw/news_show.aspx?id=8305

Note: Above candidates of AM2+ CPU compatible motherboards are partly listed.

Poslednja izmena od urednika:
Deset ploca, sjajno! Ocekujem da sada i ostali krenu sa izbacivanjem spiskova svojih sAM2+ ploca.

Biostar za sada samo: TF560 A2+

Nije ni to "čista" AM2+, više marketing.
koliko sam razumeo nece imati podrsku za HT 3.0 i to je glavna razlika u odnosu na prave AM2+ ploce, mada sam uveren da ima jos dosta razlika, zato cekamo pocetak oktobra za prve prave AM2+ ploce......vec smo videli modele sa AMD/ATI cipsetom, ali od nvidije jos nista.....cenim da bi trebao da se pojavi neki preview sa njihovim cipsetom za dve nedelje, let's hope so

Poslednja izmena:
Pre neki dan sam sklopio masinu sa tom Biostarovom plocom i mogu da kazem da sam prijatno iznenadjen. Ploca je odlicna i jeftina.

Naravno, nForce 560 chipset nema HTT3.0, ali nisam siguran da li ploca podrzava Split Power Plane. Zaista to nigde ne pise u dokumentaciji. Sigurno je to da ploca podrzava buduce Phenom procesore.

Nazad
Vrh Dno