Šta je novo?

Amd sempron 3000+ clock

markosvaba

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2008
Poena
320
Interesuje me, koliko cu postoci sa klokovanjem ovog procesora?

1gb ddr1
6100 grafa

Koliko cu postici? sada ga drzim na 2.2 temp je oko 36 dal je to mnogo?

Nije mnogo u svakom slucaju (temperatura, zavisi i kolika je sobna), oko 60 je neka granica, mada moze i preko...

Nije sempron neki procesor na kome ces nesto puno postici, ali probaj ;)

Klok u velikoj meri zavisi i od ploce koju imas. To nisi naveo. 6100 je beshe integrisana graficka?

6100 je graficka, a chipset je nForce 405/410/430 sto ce reci nForce 4 Ultra.

Pretpostavljam da je tvoj procesor sa jezgrom palermo. / To proveri u CPU-Z programcetu koje je dzabe, i skida se sa neta /

Takodje tipujem da ti je revizija jezgra DH-E6 /takodje gledas u CPU-z/.

Ono sto tebi treba je program zvani Clockgen .

Taj program za svaku nForce plocu, sam nalazi PLL, tojest klok generator.

Sad pazi:

-BIOS-
1. U biosu podesis HT mnozilac na 3 / imas 1,2,3,4, mozda i 5 ako ti je socket 939 /
2. DDR stavis na 133
3. Core Voltage stavis na 1.45 /otprilike, vise nemoj, ne znam kakvo ti je napajanje /
-WINDOWS-
4. Pokrenes ClockGen
5. Pomeras samo kazaljku za FSB -CPU magistralu, prvu odozgo sleva
6. Stavis je na 270
7. Izvrtis malo San Andreas /moj najdrazi testing tool/
8. ako radi , teras dalje - limit cipseta ti je oko 300fsb

Kod mene je to radilo 24/7 na 2,7 GHz , 300x9 , doduse bio je venice u pitanju, ali je to sve potpuno isti procesor, kome je skresano L2 kesa respektivno modelu.

To je to , zezaj se !

U pravu je lepi kokan. Ja sam mog terao i do 2.9ghz samo se tad malko vise grajao. Strasno zanimljiv procesor za overclock i igrarije. Uzivaj :)

Vidi meni je to lakse sve iz biosa da radim, mislim na klokovanje. Imam napajanje nekog kineza na frointer tako nesto 400w. Ja ga zovem kontejner 400w :p

Maticna je
ASROCK
K8NF6G-VSTA

Jezgro je Palermo, radi na 1.464 V
Memorija mi radi na 161.2MHZ

Do koliko da ga klokujem?
Interesuje me koliko moze da izdrzi a da ne vrisne :p

Posto mi je ovo komp sada za zezanje a za dve nedelje dobijam novi:p

Evo klok sam ga na 2.7 i sacuvao i on nije hteo da se upali. Stoji crn ekran lampica na monitoru zuta umesto zelena i ja se malo uplasio. Ugasim ga i restart i on vrati na default na 1.8. Sada ga drzim na 2.4 i lepo radi. Ali ne primecujem da je brzi ista.

Samo da kazem da mi se sada kuler koji je na CPU ne cuje uopste a temp je 36 stepeni

Poslednja izmena:
Evo klok sam ga na 2.7 i sacuvao i on nije hteo da se upali. Stoji crn ekran lampica na monitoru zuta umesto zelena i ja se malo uplasio. Ugasim ga i restart i on vrati na default na 1.8. Sada ga drzim na 2.4 i lepo radi. Ali ne primecujem da je brzi ista.

Samo da kazem da mi se sada kuler koji je na CPU ne cuje uopste a temp je 36 stepeni

Tesko se to primeti. Izvrti one testove iz Everesta ili skini SuperPi pa izvrti 1M test, mora nesto da se promeni na bolje. :wave:

Klokgen nije za Finalno OCovanje.

On sluzi samo da ispitas krajnje granice izdrzljivosti sistema.
A moze da sluzi kao krajnje resenje ako bios ne prihvata Overklok
/ a to triku mnogi proizvodjaci pribegavaju, kako bi inace nForce Ultra ploce skupo prodali /
Konkretno kod mene je bila Foxconn ploca koja je u biosu prihvatala magistralu strogo do 220, sve preko toga vrati na default.
Sa druge strane, podesavanjem u Clockgenu je komp radio non stop na HT 300.
Sto su pokazivali i impresivni rezultati za to vreme...
Fukara je to, prijatelju.

Nisi rekao koju tacno memoriju imas, kao ni napajanje.
Od dobrog i jakog napajanja / koliko Ampera na 12v grani /
mnogo toga zavisi.

Nazad
Vrh Dno