Šta je novo?

Amd Semprom 3000+

milos_94

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2008
Poena
309
Imam Semprom 3000+ pa bih voleo da ga klokujem,moze li mi neko preporuciti dobre parametre za klok.Sada mi je klokovan na 2.25GHz ali mislim da mogu jos vise da izvucem sa vise stabilnosti

koja ploca?

Da, moze taj Sempron jos vise, moj je isao na 2.8 Ghz, samo u zavisnosti od ploce i / ili memorije koju imas

ASUS K8V-X SE i imam jednu memoriju Transcend od 512MB i jos jednu od 512MB za koju ne znam proizvodjaca...

Ja sam imao tu plocu i nisam uspeo nista konkretno da izvucem sa njom. Iskreno po meni najbljutavija ploca za klokovanje, memoriji nisam mogao da spustim latence ni po bilo kojim setovanjem, prosto kao da nista nisam ni dirao, FSB je isao samo do 225mhz i preko toga je pucao SATA kontroler, a preko 235-240mhz otkazivali PCI slotovi, sugava VIA... Ako ti tako radi ne pokusavaj vise, za svaki slucaj pokreni ClockGen da vidis koje su frekvence PCI-a...

Ako znash engleski i ocesh da radish preko BIOS-a :

* 1. Lock the clock of all other devices but the CPU with their default clock rates, if your motherboard provides this option.
* 2. Change the CPU base clock configuration from “auto” to “manual”, if necessary.
* 3. Increase the CPU base clock step by step checking if your system is still running stable.
* 4. Change the HyperTransport bus clock multiplier from x5 to x4 once you surpassed the 220 MHz clock rate, if your motherboard provides this option and you use a CPU with 1,000 MHz HyperTransport bus (a.k.a. “2,000 MHz” or “4 GB/s”).
* 5. Change the HyperTransport bus clock multiplier from x4 to x3 once you surpassed the 225 MHz clock rate, if your motherboard provides this option and you use a CPU with 800 MHz HyperTransport bus (a.k.a. “1,600 MHz” or “3.2 GB/s”).
* 6. Change the HyperTransport bus clock multiplier from x4 to x3 once you surpassed the 275 MHz clock rate (if you are that lucky) if your motherboard provides this option and you use a CPU with 1,000 MHz HyperTransport bus (a.k.a. “2,000 MHz” or “4 GB/s”).
* 7. Change the HyperTransport bus clock multiplier from x3 to x2 once you surpassed the 300 MHz clock rate (if you are that lucky), if your motherboard provides this option and you use a CPU with 800 MHz HyperTransport bus (a.k.a. “1,600 MHz” or “3.2 GB/s”).

U BIOSU nisam moga da nadjem opciju za HyperTransport multiplier

Poslednja izmena:
Prvo, koliko se ja secam ta ploca a i KT800 nemaju zakljucavanje PCI kloka, pokreni Clockgen i ides na PPL Setup, trebalo bi da ti sam prepozna klok generator, to se iskreno ne secam, e posle toga ides na PLL Control i treba da ti ocita frek. proca, FSB-a, mem, AGP-a i PCI-a e sad ako je PCI preko 37 ne bih ti preporucio da teras dalje jer se desavalo sve i svasta npr. prestaje zvucna da radi, IDE grana ne radi ili pravi greske itd. Sa Clocken-om mozes da se igras oko klokovanja bez diranja BIOS-a ali ne ocekuj neka cuda sa VIA-om. Ako planiras nesto vise, pre bih ti preporucio da menjas plocu za neku Nforce 3 250 plocu posto je ona zadnja socket 754 koja podrzava AGP slot...

Ja mog Sempija + ploca iz potpisa bez frke drzim na 2.3 GHz vec pola godine sa box coolerom, bez ikakvih problema (dodushe napravio sam dobru promaju kroz limariju:-devil-:). Nabavi neku bolju plocu ukoliko hoces da izvucesh josh vishe iz svog sempija:wave:

Evo pogledao sam i zakljucio sam da swe normalno radi na 2.25GHz tako da cu ga drzati na toj frevenciji

Ispostavilo se da klok nije bio bas savrsen,u zadnje vreme graficka je pocela da mulja i sve je pocelo da radi sporije pa sam a vratio na default do sledece kupowine!

Nazad
Vrh Dno