Šta je novo?

AMD Radeon 6790 official thread

11x040533camd.jpg

Tech Report
Tom's Hardware
PC Perspective

Kartica sa 16 ROP-a i (uglavnom) sa 2x6pin PCI-e konektorima a performansama jedva boljim od GTX550 Ti ili GTX460 768MB je gotovo isti fail kao što HD5830 bio...

Mnogo je isplativije uzeti 6850, nego ovo.

Poslednja izmena:
...na trzistu tesko da se nesto moze porediti sa *****etom kao sto je GTX550... ta kartica stvarno nema konkurenciju

bogami, ovo brutalno skalira. cim ova karta ode na 115-120e bice ultimativni CF setup za sicu. vidim da je CF u rangu GTX570, negde sporija, nego brza.

Ovo mu dodje isto sto i 4870(4890) samo sa dx11 podrskom gledam spec,bas me zanima razlika, a sad cu da pregledam review-ove.

Al sam se prevario sa specifikacijama zaboravio sam na ispeglane shejdere u 6xxx seriji daleko je ovo od 4890 a kolko vidim dise za vrat gtx460 i 6850(vrlo mala razlika) a cena verujem da ce se ubrzo pasti ispod ove na lansiranju i bice extra kupovina.Da kolko vidi CF skalira extra, malko bolji od Gtx 560 i 6950 kartica po ovim rezovima kolko vidim.

Poslednja izmena:
Jeste velika početna cena od 130e, ali garantujem da će za mesec dana doći na 115-120e. Koliko je GTX550 Ti u početku koštao? 155e, a iskreno ne vredi ni 110.

PCbeast,

gde to ima gtx460 768mb za 116e? Da nisi mislio GTS450?

Edit: Gde nađošte da karta dosta troši i da su joj temperature velike? http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6790-review/6 Karta troši gotovo 50w manje od gtx460 i 10w manje od 6850. A evo i temperature, i to sa referentnim hlađenjem http://www.guru3d.com/article/radeon-hd-6790-review/7

Poslednja izmena:
Obrni okreni, 5850 po onim cenama od 130-145e evra, najbolja kupovina, samo dok ih ima!

Hehe, par puta sam napomenuo da više neću gledati u strane review-e, "jer svako svoga konja hvali". Naiđem na jedan test, gde izvesni proizvod toliko nahvale, da ispadne definitivni best buy. Onda pogledam drugi test, a tu ga opet napljuvaše za Oskara, da ne vredi ni pola od njegove cene. Tako je sada slučaj i ovde, jedni govore kako je potrošnja mala i dosta niže u odnosu na rivale, a opet na drugom testu ispadne obrnuto. Znam, i meni je opštepoznato da Radeonke koje imaju xx90 na kraju, obično imaju problema sa potrošnjom i temperaturom, barem je tako bilo proteklih godina. Da li ova sad izuzetak? Pa ja bih rekao da jeste, jer ni jedan do sada test ne pokazuje preveliku potrošnju i temperaturu. Cena je za sada presudni faktor. I da, drago mi je što cena gtx460 ide dole. :)

Sada je jos vise tih testova namesteno nego ranije, najbolje je kada moze neko od korisnika da uporedi nekoliko tih kartica pa se uveri sam, inace ovi svasta pisu na ovim sajtovima, da ne kazem nebuloze.

Koliko vidim u mnogim zahtevnijim igrama nije nsita losija od 460 768MB, presudna ce biti cena. AKo bude povoljna bice dobra Crossfire kombinacija blizu GTX 580 radi u CF sto je sjajno.

XFX Radeon HD 6790 Pictured

xfx6790.png

XFX is ready with its Radeon HD 6790, too. The XFX HD679XZDFC is a completely in-house designed HD 6790 implementation by XFX, including a custom PCB and cooler, which can also be found on its HD 6800 series models. Essentially, HD 6790's electricals on this particular board match those of the HD 6870. The PCB uses a 4+2 phase VRM for the Barts LE GPU, which packs 800 stream processors and 256-bit GDDR5 memory interface holding 1 GB of memory; power is drawn from two 6-pin power connectors.

Moving on to the cooler, it uses a large aluminum fin array to which heat is fed by three copper heat pipes that make direct contact with the GPU. It is ventilated by two 80 mm fans. Display outputs resemble those of the HD 6870, more than those of the HD 6850; there are two each of DVI and mini-DisplayPort 1.2, and one full-size HDMI 1.4a. The card can pair with another (probably any Barts-based card) for 2-way CrossFire. Expect it to be out on Thursday.

Source:

http://www.techpowerup.com/143489/XFX-Radeon-HD-6790-Pictured-Too.html

Cena :

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p735042/pid/geizhals

Poslednja izmena:
Auuu pa ovo odlicna cena za ovakvu karticu kakav je ovaj XFX.

Mada i onaj HIS deluje odlicno, ne znam samo koja je njegova cena.

Pa ovo je blago brze od moje 5770, a koliko vidim i skalira bolje.
U sushtini preuzima best CF titulu od 5770, ali sam ochekivao opet malo bolje performanse od chitave generacije ispred.
Ovako se vishe oseca kao 5790.

Fino odradjeno hladjenje na ovoj XFX.
Vec vidim ovu karticu kao bestbuy u svom segmentu, ne preskupo a odlicne performanse.

Poslednja izmena:
Ma gde best buy.
Bice verovatno slichne cene kao pojeftinjeni 5850.
Ko ce hteti da kupi ovo pored 5850?

***, tako to uvek biva, novo pa prsti cena sve u 16 a ne donosi mnogo toga inovativnog...

Mislim da ce kartica odlicno proci kod nas.Na zapadu se cene polako smiruju.Ovde je treba ocekivati od 110 eur recimo za neki Powercolor pa na dalje do nekih 150 eur za Sapphire.
Zanimljivo je da karte nema mnogo u ponudi cak ni na zapadu a kod nas je tek nema!
Update :
Pogledah cene sadasnjih modela 5xxx i 6xxx cene su definitivno visoke!

Poslednja izmena:
Sve sem prokleti 5850 Twin Frozr zbog kog ne mogu da prodam ovu moju jadnu 5750.

@PCBeast
Shure kad imaju koga ***, tesko da ce ista od cena mnogo padati do novembra.

Mislim da ce kartica odlicno proci kod nas.Na zapadu se cene polako smiruju.Ovde je treba ocekivati od 110 eur recimo za neki Powercolor pa na dalje do nekih 150 eur za Sapphire.
Zanimljivo je da karte nema mnogo u ponudi cak ni na zapadu a kod nas je tek nema!
Update :
Pogledah cene sadasnjih modela 5xxx i 6xxx cene su definitivno visoke!

za nase trziste takvo kakvo je cene su odlicne. stigao je Sapphire po cini mi se sasvim korektnoj ceni.
morace nVidia da spusti GTX550 malo nanize.

Vrh Dno