Šta je novo?

Amd potencijal :D

• Začetnik teme Začetnik teme Cranky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
C

Cranky

Guest
pozz
jedno pitanjce 😀
imam trenutno ovu konfiguraciju
amd athlon 2000+ palomino, radi na ~1,7 tacnije 1,66
asus a7s333
512 rama rani me ne znam koja je
i ostalo manje vazno
sad me zanima da li se mozhe ovo cudo poterati na vece hz koliko je max
evo i slidza iz cpuz

jednom recju - NE!

CPU je blizu granice, ploca je sa SIS cipsetom (ouch! :d), pretpostavljam i da se dosta greje...

Da imas neku plocu sa nForce2 Ultra cipsetom (npr Abit NF7) pa da i pokusas.

pa evo ti mog primera - sa ne bas mnogo boljom plocom - Asus i VIA cipset, i athlonima 1700+, isto palomino - jedan je isao do 1.64Ghz, a drugi do 1.75GHz...

batali i kupi si nesto novo, cene su ionako smesne...

to svoje prodaj za 40e, a kupi nesto tipa sempron 2800+ i neka NF3 ploca (ili bilo koja druga sa AGP-om) - doplata reda 40-ak evra, a masina mnogo brza 🙂

pa evo ti mog primera - sa ne bas mnogo boljom plocom - Asus i VIA cipset, i athlonima 1700+, isto palomino - jedan je isao do 1.64Ghz, a drugi do 1.75GHz...

batali i kupi si nesto novo, cene su ionako smesne...

to svoje prodaj za 40e, a kupi nesto tipa sempron 2800+ i neka NF3 ploca (ili bilo koja druga sa AGP-om) - doplata reda 40-ak evra, a masina mnogo brza 🙂

A zasto sa AGP-om? Kad za prakticno iste pare moze da uzme NF4x sa PCIE? A i PCIE graficke su jeftinije u odnosu na AGP.

evo odluka je pala
budzet 600 evrica do 750 max
amd iskljucivo 😀
maticna mi treba dobra da mozhe da podrzi proc novije generacije ti sto ce tek da dodju 😀
i da x2 😀 proc
hmm graf mi treba dobra posto je sigurno necu skoro menjati
2 giga rama
hdd oko 256 gb 😀
i da najvjerovatnije se uzima thermaltake (mislim da se ovako zove) kuciste

ako mozhe da mi predloge date jer pojma nemam koju cu graficku a tek maticnu
unapred hvala

Poslednja izmena:
evo odluka je pala
budzet 600 evrica do 750 max
amd iskljucivo 😀
maticna mi treba dobra da mozhe da podrzi proc novije generacije ti sto ce tek da dodju 😀
i da x2 😀 proc
hmm graf mi treba dobra posto je sigurno necu skoro menjati
2 giga rama
hdd oko 256 gb 😀
i da najvjerovatnije se uzima thermaltake (mislim da se ovako zove) kuciste

ako mozhe da mi predloge date jer pojma nemam koju cu graficku a tek maticnu
unapred hvala

Da li je to cena sa ili bez monitora? Po meni se vise isplati Intel, ali ako bas zelis AMD moja preporuka je:

AMD X2 3600 Brisbane
Asus M2N-E ili Jetway M25GT4 ili DFI Infinity NF550
2 x 1GB DDR2 Apacer PC800
250GB WD KS 16MB
DVD+-RW NEC Pioneer LG
ThermalTake Matrix
LC Power 6550GP
7900GS ili 8600GT

To je nesto ispod 600, mada je po meni bolja varijanta recimo neki Pentium E2160 i 965 ploca, a nije mnogo skuplje.

Cisto da spomenem ... asus a7s333 ploca je ubedljivo najgora ploca za amd koju sam ja imao prilike da testiram .... imao sam abit nf7-s i ploca je odlicna (za nekog ko jos to zeli da kupi) .

Zavisi od kvaliteta komponenti i od cpu-a koji ti je zapao ali moj buraz je tsaj isti cpu terao do 1.9 ghz radnih...

kad se uzme u obzir koliko moze pentium da se overklokuje..mnogo..eno imash staxm je uradio test i na vazduhu i na l2n pa mozesh da vidish da se i na boxu klokuje vrhunsku..

suvise je mala razlika izmedju e4300 i e2160 u ceni (~20e po imtelovom cenovniku)

rekao bih da je bolja solucija e4300 u tom slucaju

e4300 se uglavnom lose klokuje osim ako te ne usere primerak.
Prosecan O.C. na vazduhu sa default naponom za ove CPU-ove je oko 2900 Mhz full stabilno.
Pentium 2160 se bolje klokuje ~ oko 3.0-3.1 Ghz na difolt naponu.
Brisbane na difolt naponu moze da sljaka bez problema na 2.9-2.95 Ghz sa box coolerom i pri tome je sporiji oko 15-20% od Pentiuma 2160 na istom taktu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno