Šta je novo?

AMD PIRATI

goldi

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2010
Poena
475
Pojavile su se prve ne zvanicne informacije u vezi 20nm AMD graficki kartica pod nazivom "Pirate Islands"
http://wccftech.com/amd-pirate-islands-r9-300-series-bermuda-fiji-treasure-islands-xtx/

Treba odma istaci najjaci chip "Bermuda XTX" 4224- 264-96 ~1000Mhz ~7Ghz 512Bit djeluje ovako na papiru mocno mada su ovo ne provjerene informacije i treba uzeti sa rezervom posto je sada gotovo sigurno da necemo vidjeti 20nm kartice u prvoj polovini 2014g do konacni specifikacija i izlaska kartica na trziste proce sigurno mnogo vremena.
Vjerovatno najveci krivac za izalzak novi AMD I Nv kartica je ne spreman 20nm proces.
Izgleda da ce AMD zadrazti naziv R9 tako da ce najaci model nositi naziv R9 390X, po ovim specifikacijam i chip srednje klase bi treba biti jaci od trenutno najace AMD graficke karte R9 290X... ovako na papiru obecaje puno ostaje da vidimo sta ce se od ovoga obistiniti.

Jel moze Nedjo nesto od ovoga da potvrdi, barem ovaj 370X sto bi prema glasinama trebao prvi da stigne za par meseci?

bilo bi lepo da vidimo 20nm karte u 2014-oj godini :)

Svakako se ocekuje fin rast performansi, ali nadam se da nece biti i rasta cena.

Kako je krenulo, uzecu jednu beefy 20nm graficku tamo oko Witcher3 premijere. :) Ovo na papiru zvuci odlicno i ponegde cak i previse ambiciozno [96 ROPs :wall:]...

Ovo deluje ODLIČNO ako je istinito, a i da nije istina ne može biti ni predaleko od nje. Svakako da se očekuje ogromni porast sirovih performansi silaskom u 20 nm proces, a što se zagrevanja tiče i tu bi trebao da se napravi neki napredak.

Jos kad bi bili ludi da daju ogromni porast u odnosu na prethodnu generaciju.

Jos kad bi bili ludi da daju ogromni porast u odnosu na prethodnu generaciju.

Pa kad je Nvidia luda, što i AMD ne bi bio. Naravno da će biti ogromni porast u odnosu na sadašnju R9 290X karticu, to se podrazumeva.

da, a bice i ogromni porast u ceni kod high-end modela :)

Najveci problem je sto za taj porast performansi mora da se ceka 20nm.

Sve cemo mi to na kasicicu da dobijamo. Ovo su nebuloze ciste od specifikacija. Ni nV ni AMD se nece prsiti, nego ako bude 50ak% vise u odnosu na danasnje flagship-ove - puna kapa.

Uopšte nisu nebuloze, štaviše ovo su sasvim realne glasine tj, po meni su realne.

Zaista se očekuje veliki skok u performansama prelaskom na 20 nm.

Ma ok, ~4200 shejdera je koliko, toliko realno da se ocekuje od sledeceg AMD-ovog high end chipa u 20nm.
Ono sto nije realno je izvor informacija za GPU koji nece da se pojavi sledecih 8+ meseci.

Pa pazi, s obzirom koliku muku TSMC muči da uhoda svoj 20 nm proces, ne bi me čudilo da 20 nm čipovi od Nvidie i AMD-a budu predstavljeni tek negde oko CES-a 2015. godine, ili eventualno u novembru-decembru ove godine.

Pa pazi, s obzirom koliku muku TSMC muči da uhoda svoj 20 nm proces, ne bi me čudilo da 20 nm čipovi od Nvidie i AMD-a budu predstavljeni tek negde oko CES-a 2015. godine, ili eventualno u novembru-decembru ove godine.

Tacno i ne treba odma ocekivati najjaci cip to ce tek kad se uhoda 20nm proces, mislim da ce isto uraditi i Nv sa maxwelom.
Ko ce prvi zagaziti u 20nm ostaje da se vidi trebala bi Nv, Amd je ugazio prvi u 40 i 28nm sad je red na Nv da postavi standarde i odredi cjenu za prve 20nm kartice.

Neće se nvidia ni ovog puta zaletati, sačekaće da AMD izbaci svoje perjanice, sačekaće mesec-dva i izbaciti na tržište koji procenat brži proizvod, to im je do sada bila taktika, ne verujem da će nešto menjati.

Ja bas mislim da tek sada nVidia nece prva sa 20nm chipovima jer nastaviti sa izbacivanjem Maxwell gen.1 tako da nece biti potrebe za zurbom.

To i ja mislim ali nigde potvrde. Mada se na PAXu neki iz nV zagonetno smeskao kada ga je Logan iz TekSyndicate pitao o GTX880, kaze da trenutno nema komentar a kez od uha do uha. Spremaju oni nesto.

AMD mislim da nece skoro izbacivati nove modee jer su za 20nm.

Vrh Dno