Šta je novo?

AMD PII 955be temperature jezgara 0

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Procesor PII 955be, ploca DFI DK FXB790-M2RSH, temperatura jezgara nula, zero, nista...

U cemu je problem?

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
U cemu meris temperature? Ako ti ne radi u BIOS-u, apdejtuj BIOS.

overkind

Cenjen
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
169
Ja se ne bi zalio da je temp nula a da sljaka u fullu :)
Inace update biosa i promeni program za merenje temperature.

OP
OP
copycat

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
To znaci da ti se zapao najhladniji procesor na svetu! :D

Poslusaj coveka fleshuj bios na maticnoj, ako to nisi odradio.

I ja sam se u prvi mah obradovao:d ali mislim da tu ipak nesto nije u redu.

Temperature jezgara su nula ali je zato temperatura procesora tu negde oko 42 stepena odmah posle podizanja OS-a, ali ni to nije tacno jer je stopica kulera koja naleze na procesor potpuno hladna, inace kuler je Thermaltake ISGC300.

Temperaturu sam proveravao iz AMD OverDrive-a koji je dosao uz plocu i iz everest-a.

Bios sam promenio nekoliko puta i trenutno je najnoviji.

Tu je neko pobrkao loncice ili ploca ili procesor:wall:

Prostreet

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
199
I ja sam se u prvi mah obradovao:d ali mislim da tu ipak nesto nije u redu.

Temperature jezgara su nula ali je zato temperatura procesora tu negde oko 42 stepena odmah posle podizanja OS-a, ali ni to nije tacno jer je stopica kulera koja naleze na procesor potpuno hladna, inace kuler je Thermaltake ISGC300.

Temperaturu sam proveravao iz AMD OverDrive-a koji je dosao uz plocu i iz everest-a.

Bios sam promenio nekoliko puta i trenutno je najnoviji.

Tu je neko pobrkao loncice ili ploca ili procesor:wall:

Batali taj AOD, negde moze da napravi mnooogo problema!!!

OP
OP
copycat

copycat

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2005
Poena
319
Evo sta sam primetio za proteklih nekoliko dana:

Kada u biosu ukljucim ACC temperatura jezgara (ne celog proca) krene od 20 stepeni i polako stepen po stepen, padne na 0 stepeni i tu stoji. Ako u biosu iskljucim ACC temperatura je i dalje 0 bez obizara na restartovanje i gasenje, ali ako iskljucim iz struje napajanje, prekidacem na kucistu, temperature jezgara se vide bez problema. Temperatura celog procesora se ne menja i konstantno stoji na ~42 stepena sve dok se racunar ne ugasi.

Ako upotrebim najstariju empirijsku metodu i dodirnem dno (stopicu) ili heatpipe-ove kulera cak i kada je procesor u full loadu jedva da su mlaki, a ako je racunar ne opterecen ta temperatura je dosta ispod telesne temperature. Kuler je dobro pricvrscen, naleze kompletnom povrsinom na procesor i stavljena je Artic Silver 5 pasta.

Ono sto me interesuje je ko je ovde uzrok losem ocitavanju ploca, procesor ili nesto trece

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ma gremlini idu na neplaceni :p. Batali ozbiljno AOD, ja sam morao da predjem na phenomtwkr jer kada mi je ukljucen c'n'q i sa AMD AOD kad mi proc ne radi nista spusta mi mnozilac na 5 umesto na 4

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Evo sta sam primetio za proteklih nekoliko dana:

Kada u biosu ukljucim ACC temperatura jezgara (ne celog proca) krene od 20 stepeni i polako stepen po stepen, padne na 0 stepeni i tu stoji. Ako u biosu iskljucim ACC temperatura je i dalje 0 bez obizara na restartovanje i gasenje, ali ako iskljucim iz struje napajanje, prekidacem na kucistu, temperature jezgara se vide bez problema. Temperatura celog procesora se ne menja i konstantno stoji na ~42 stepena sve dok se racunar ne ugasi.

Ako upotrebim najstariju empirijsku metodu i dodirnem dno (stopicu) ili heatpipe-ove kulera cak i kada je procesor u full loadu jedva da su mlaki, a ako je racunar ne opterecen ta temperatura je dosta ispod telesne temperature. Kuler je dobro pricvrscen, naleze kompletnom povrsinom na procesor i stavljena je Artic Silver 5 pasta.

Ono sto me interesuje je ko je ovde uzrok losem ocitavanju ploca, procesor ili nesto trece
Uzrok losem ocitavanju je ACC. Iskljuci ACC pa ce ti raditi normalno. Druga stvar, AMD K10 nema thermal monitor za jezgra posebno, vec samo za ceo CPU. Batali everest. Probaj sa Core Temp-om.
Temperatura se iscitava direktno iz jezgra - tjunction i ona je sigurno veca nego sto ti mozes odokativno na pipanje hetapipe-a da zakljucis.

Kod otkljucavanja jezgara pomocu ACC-a, ocitavanje temperature uopste ne radi. Prikazuje -255 stepeni.

Poslednja izmena:

saks69

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2009
Poena
160
Procesor PII 955be, ploca DFI DK FXB790-M2RSH, temperatura jezgara nula, zero, nista...

U cemu je problem?

Isti problem od juče amd x4 965 BE C2 temperatura sva 4 jezgra 0 celzijusa u everestu ,speed fan i hw monitor pro.AMD OverDrive deinstaliran ,ACC isključen bio uključen juče prvi put pa sam ga malopre isključio ali problem ostao ,bios najnoviji.Ako si rešio problem javi kako.
Pozdrav!

voodoons

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
379
Ne vidim zasto ukljucivati ACC sa quad core Phenoma II sa punim iznosom cache-a..
ACC se ukljucuje ne bi li se otkljucalo iskljuceno jezgro (dva) ili iskljuceni L3 cache

saks69

Cenjen
Učlanjen(a)
09.11.2009
Poena
160
Ne vidim zasto ukljucivati ACC sa quad core Phenoma II sa punim iznosom cache-a..
ACC se ukljucuje ne bi li se otkljucalo iskljuceno jezgro (dva) ili iskljuceni L3 cache

Kad neko ne zna... ,u svakom slučaju temp jezgra su se pojavile jutros ,znači u pitanju je bio ACC

Vrh Dno