Procesor PII 955be, ploca DFI DK FXB790-M2RSH, temperatura jezgara nula, zero, nista...
U cemu je problem?
To znaci da ti se zapao najhladniji procesor na svetu!
Poslusaj coveka fleshuj bios na maticnoj, ako to nisi odradio.
I ja sam se u prvi mah obradovao:d ali mislim da tu ipak nesto nije u redu.
Temperature jezgara su nula ali je zato temperatura procesora tu negde oko 42 stepena odmah posle podizanja OS-a, ali ni to nije tacno jer je stopica kulera koja naleze na procesor potpuno hladna, inace kuler je Thermaltake ISGC300.
Temperaturu sam proveravao iz AMD OverDrive-a koji je dosao uz plocu i iz everest-a.
Bios sam promenio nekoliko puta i trenutno je najnoviji.
Tu je neko pobrkao loncice ili ploca ili procesor:wall:
Uzrok losem ocitavanju je ACC. Iskljuci ACC pa ce ti raditi normalno. Druga stvar, AMD K10 nema thermal monitor za jezgra posebno, vec samo za ceo CPU. Batali everest. Probaj sa Core Temp-om.Evo sta sam primetio za proteklih nekoliko dana:
Kada u biosu ukljucim ACC temperatura jezgara (ne celog proca) krene od 20 stepeni i polako stepen po stepen, padne na 0 stepeni i tu stoji. Ako u biosu iskljucim ACC temperatura je i dalje 0 bez obizara na restartovanje i gasenje, ali ako iskljucim iz struje napajanje, prekidacem na kucistu, temperature jezgara se vide bez problema. Temperatura celog procesora se ne menja i konstantno stoji na ~42 stepena sve dok se racunar ne ugasi.
Ako upotrebim najstariju empirijsku metodu i dodirnem dno (stopicu) ili heatpipe-ove kulera cak i kada je procesor u full loadu jedva da su mlaki, a ako je racunar ne opterecen ta temperatura je dosta ispod telesne temperature. Kuler je dobro pricvrscen, naleze kompletnom povrsinom na procesor i stavljena je Artic Silver 5 pasta.
Ono sto me interesuje je ko je ovde uzrok losem ocitavanju ploca, procesor ili nesto trece
Procesor PII 955be, ploca DFI DK FXB790-M2RSH, temperatura jezgara nula, zero, nista...
U cemu je problem?
Ne vidim zasto ukljucivati ACC sa quad core Phenoma II sa punim iznosom cache-a..
ACC se ukljucuje ne bi li se otkljucalo iskljuceno jezgro (dva) ili iskljuceni L3 cache