Šta je novo?

AMD PHENOM X4 9500 sa gigabyte 780g

no_fear

Slavan
Učlanjen(a)
22.11.2005
Poena
309
Kupio sam plocu GA-MA78GM-S2H sa 780g cipom pa sam hteo da pitam dali je pametno u tu plocu gurati ovog gore navedeno phenoma. Planiram jednog dana
da kupim i neku graficku i gurnem u ovu plocu i mislio sam inicijalno da kupim
2 gb rama (jedan modul) pa nekada kasnije da bocnem jos jedan. :trust:

Znaci ploca je osnov a o svemu okolo moze da se prica inace ovaj phenom mogu da
dobijem relativno jeftino pa je zato u igri.

Comp mi sluzi da se malo igram, malo neki filmcic, malo nesto recnem dakle od svega po malo :D

slobodno stavi. svi 700 series chipseti AMD-a su pravljeni za Phenom, te tu necesh imati problema. kad kupish grafiku, moci cesh i da iskoristish integrushu, pa ce ti rezultati biti odlichni (mogucnost 780G chipset-a).

pritom, vidi pa instaliraj 64bit OS, ako planirash da u jednom trenutku smestish 4 GB RAM-a, da bi ti to i radilo.

Pa ako ces sa tom masinom surfovati po netu, gledati filmove i igrati igre, onda preterujes, ako je za neki profi rad(3D Max, Cad...itd) onda je opravdano. Ali nesto su ovde pricali da je u prvim revizijama ploce losa podrska za Phenom, tako da mozda bolje ne:trust:

Joj, voleo bih da cujem jos neko misljenje, ovo mi je odgovorio masterokrata u sobi za maticne ploce "Otrov u pokusaju - (Biostar) AMD 780G " kada sam pitao dali mozda nepreterujem sa
ovakvom kombinaciom. Ja bi rado bocnuo ovog Phenoma al ako nisu kompatibilni ili nesto slicno???
Mozda je najbolje da bocnem onog x2 4400 + ali cini mi se da bi sa ovim Penomom dobio vise kasnije kad dodam jos i grafiku. Kuuuku leele sta ciniti? :wall:

Da, posto trenutno Phenom (kao ni bilo koji drugi Quad) nije isplativ osim ako ti ne donosi novac u poslu gde je svaka sekunda bitna...

Hvala, skapirao sam pricu i kupio am2 5000+ tako da ce da bude trange frange kad dodje vreme. :D Inace sklopio sam masinu i proradilo sve iz prve bez ikakvih problema.
Fala na odgovorima :wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno