Šta je novo?

AMD Phenom II X3 710 i 720 BE stigli na Srpsko trziste!

neogeo

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.08.2002
Poena
770
710ka = 11.900 DIN PMPC

720tica BE = 13.900 DIN PMPC

Za pocetak nije lose, a sta ce biti dalje ne znamo!!! :d

Poslednja izmena:
Svako ko radi sa ASBISom moze da ih poruci!!!

Nego, mene muci dilema 720tica ili 810ka? Sta kupiti od ta 2 cpu-a???

Svaka pomoc u vidu saveta dobrodosla!!!

Ja sam za 810, 4 jezgra je bolje od 3, jeste da nije black, ali ne overklokuje se mnogo losije.

Pa u principu i ja, tako da cu najverovatnije sacekati 810ku. Mada mislim da ce njen dolazak u veleprodaju biti malo odlozen. Zasto bi zurili. Imaju 920 i 940 kao QuadCore i imaju 710 i 720 kao TrippleCore. Videcemo!

Ne znam, ali ne vidim sto bi ga predstavljali, ako ga nece plasirati.
Mislim da je ideja da se izvrsi pritisak na Q6600 i ove intelove skupe dualcorove...

Hmm.

Nizasta. Naj iskrenije.

Ja sedim 8h-9h za kompom svaki dan tako da malte-ne ne pipam kucni komp ali volem da imam.

;)

Poslednja izmena:
I dalje ih nema nigde po cenovnicima. Mada nestala i DFI plocica (barem po onoj ceni po kojoj je bila ~10500)

710ka = 11.900 DIN PMPC

720tica BE = 13.900 DIN PMPC

Za pocetak nije lose, a sta ce biti dalje ne znamo!!! :d

Za početak je bezobrazno i nepojmivo a da li će ubrzo biti bolje, ostaje da se vidi.
Ovo je cena za nestrpljive ovce. ;)

Nizasta. Naj iskrenije.

Ja sedim 8h-9h za kompom svaki dan tako da malte-ne ne pipam kucni komp ali volem da imam.

;)

Što bi onda baca pare na bolji (u onome što ti ne koristiš) procesor od tog kojeg imaš? ;)
Bolje uzmi neko pouzdanije napajanje. :d
:wave:

Poslednja izmena:
Za početak je bezobrazno i nepojmivo a da li će ubrzo biti bolje, ostaje da se vidi.
Ovo je cena za nestrpljive ovce. ;)

:wave:

Nisu vise toliko inferiorni u odnosu na Intel i nema razloga da cijene budu nize.
Bar za sada

X4 810 ima cijenu cini mi se kao E8400 ili E8500. U tom slucaju, uzeo bi X4 810 ;)

Nisu vise toliko inferiorni u odnosu na Intel i nema razloga da cijene budu nize.
Bar za sada

X4 810 ima cijenu cini mi se kao E8400 ili E8500. U tom slucaju, uzeo bi X4 810 ;)

Ma jasno ali X4 i X3 nije isto. ;)
Ja pričam za X3.

S' druge strane, Q6600 je prilično jeftin (ispod 130€) i opet mi se čini on bolja kupovina nego PII X4. :)

post godine! zorz, ti si za mene od sad car. :)

Ma stvarno bre. Radim za kompom celog dana i kod kuce mi se uopste ne mili da sednem da radim bilo sta. Opusta me brckanje po kucistu i oko hardvera. Volim fine, odabrane i "jeftine" komponente :d:d:d.

Quad core pikiram jer je bliska buducnost bas u njima. Dual core ce se brzo pasti u drugi plan.

Uzecu tu 810ku ili 910ku (ako je bude na retail trzistu), mozda i 925cu. Kasnije cu promeniti plocu za AM3 i DDR3 memaru i tu je kraj (jos 1na laz sto se kraja tice :D).

***, cave ne jurim, uzoran sam calac i muz :)-devil-:), po kafana ne jurcam; pa moram u necemu naci oduska (racunarska oprema iliti komponente).

:smoke:

Ma jasno ali X4 i X3 nije isto. ;)
Ja pričam za X3.

S' druge strane, Q6600 je prilično jeftin (ispod 130€) i opet mi se čini on bolja kupovina nego PII X4. :)

Gresis. Da bi pokrenuo Q6600 treba ti ploca od 100 i kusur EURa, napajanje od 600W min + zastarela tehnologija Q6600tice+dobar kuler.
Apropo toga za Ph2 X4 ti je dovoljna ovako jeftina ploca nalik mojoj, slabije napajanje i jeftiniji kuler a sve to ce raditi kao doxa (brze nego li sistem sa Q6600).

;)

I ja se slažem sa zorz-om jer mislim da je benefit PII x4 baš u onome gde najviše i treba u igrama + kad dođe vreme preći ćeš na ddr3 zamenom ploče i memorije a ne i procesora , bolji overklok i veći dobitak u perfomansama pri overkloku tako da postoje jaki razlozi za cenu od 130 eura taj Q6600 . Ako malo sačekaš da se cene stabilizuju intel je snizio cene posle čega je to uradio i amd tako da po mojoj proceni mi ćemo to osetiti ( zbog tzv srpska posla ) oko aprila tako da ti predlažem da ne žuriš biće tu lepih procesora da mastimo brke .

Ma stvarno bre. Radim za kompom celog dana i kod kuce mi se uopste ne mili da sednem da radim bilo sta. Opusta me brckanje po kucistu i oko hardvera. Volim fine, odabrane i "jeftine" komponente :d:d:d.

Quad core pikiram jer je bliska buducnost bas u njima. Dual core ce se brzo pasti u drugi plan.

Uzecu tu 810ku ili 910ku (ako je bude na retail trzistu), mozda i 925cu. Kasnije cu promeniti plocu za AM3 i DDR3 memaru i tu je kraj (jos 1na laz sto se kraja tice :D).

***, cave ne jurim, uzoran sam calac i muz :)-devil-:), po kafana ne jurcam; pa moram u necemu naci oduska (racunarska oprema iliti komponente).

:smoke:

zorz, ti si moj idol..
Ovo kao da sam ja pisao :d

A sto se tice cijena koje je zorz naveo i tzv. "srpskog posla"- sasvim OK pocetne cijene. Na nivou prosjecnih evropskih.

http://geizhals.at/a399923.html

http://geizhals.at/a399921.html

Poslednja izmena:
Ma cene cpu-a ce pasti. Nece mnogo, ali pasce. Intel planira novo snizenje a samim tim i AMD. Sve to naravno na nasu radost. Tako je bilo i sa cenama 920tice i 940tice. Cim su se pojavili bili su "skupi" i gle cuda. Desetak dana posle toga cene padose prilicno. Sacekacemo tako i za ove nove AM3. Bice tu dosta radosti za sve nas.:)

Ok povlačim reč za srpska posla mada zbog malog tržišta i prodaje zaliha često imamo slučaj da se dosta kasni sa pojeftinjenjem a sto se tiče cena za PII to će morati dole ako misle da prate konkurenciju prvenstveno mislim na pomenutu konkurenciju u bench testu

ovaj x3 je bolji za igre dosta jer ima više keša.

E vidiš, ja sam na par mesta po internetu našao da baš tu nije dobar izbor taj procesor, navodno mnoge igre X3 vide kao "single core".

Inače, za Q6600 ti treba Biostar TP35 ploča (60-70€) i LC Power 6600 (50-60€).
Za OC PII X4 ti baš treba (dobra) ploča od 100€ (meni to nikako nije jeftino, jeftino mi je 50-60€ i dosta opcija za OC u BIOS-u), napajanje isto.
Sve u svemu, ako uzmemo u obzir današnje MP cene u Srbiji kao i stvarnu ponudu (mislim na 790 ploče), Q6600 kombinacija te izađe 100€ jeftinije i uopšte ne moraš da juriš neku posebnu memoriju koja će lepo da se slaže sa AMD deliocima (loše iskustvo pri OC-u sa single core / dual core procesorima, verujem da je i sa X4 isto)...

S' druge strane PII X3 vs. Q6600 opet bolje rešenje Quad zbog 4 jezgra, sve radi lepo i optimizovano, nema potrebe da se bilo šta patch-uje, 1 jezgro više... a "ista kinta".

Tako ja to vidim, šta će biti u Aprilu, evo da se nađemo ovde opet za 2 meseca i onda da konstatujemo, danas je danas, sutra je sutra.

Shvatam da u topiku o AMD procesorima pišu AMD fanovi, ali ljudi, dajte malo realnosti...Za Q6600 sam pre više od godinu dana uzeo ploču od 80 evra, najdifoltniju memoriju, TT kuler kome sam maltene zaboravio ime od 20-ak evra (a nisam ni morao, fabrički bi bio ok)...O kakvim pločama od 100 evra, manjku keša, lovi za nabudžene kulere i ultra napajanjima vi pričate? Pride, Phenom i dalje nikako da makne ispod potrošnje niže od 95 W (sem par specijalnih modela). Šta je to što ga čini superiornim, posebno sa trenutnim cenama, meni zaista nije jasno. A čak i da ima neke ne znam koliko bolje cene, opet nije fer porediti ga tako direktno sa nečim što neki od nas imaju godinu i po dana, ako ne i duže. A priča o tome da je X3 bolji za igre od Q6600 je za kviz "Menjam ženu".

Poslednja izmena:
filipenko X4 940 trosi manje od 80W

@SuperStarr
Gde si video taj podatak za X3 i igre?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Istina i ja ne razumem zasto je AMD stavio TDP 125 na procesor koji tako malo trosi... Ali ima bezbroj testova po netu koji govore suprotno, uostalom ja volim malu potrosnju pa ne bih ni razmisljao drugacije o njemu.
Intel je sasvim ok sa potrosnjom procesora, ali im je chipset raspad. Ako ovako nastave, uskoro ce svi racunari biti ko ovi sa Atomima, imace velike kulere na chipsetu i malecne na procesoru...

EDIT: evo malo da zagolica maštu, po ovome X3 dođe kao C2D 4x00 serije - http://en.expreview.com/2008/03/31/core-2-duo-e7300-vs-phenom-x3-8600-who-wins.html

Ovo je stari X3, koji radi na niskom taktu i furuna je...

Poslednja izmena:
en.expreview čini mi se ali evo sad baš tražim i ne mogu da nađem ko za inat... :)

EDIT: evo malo da zagolica maštu, po ovome X3 dođe kao C2D 4x00 serije - http://en.expreview.com/2008/03/31/core-2-duo-e7300-vs-phenom-x3-8600-who-wins.html
Stari X3 ;) Mada on cenom i jeste negde izmedju E4xx i E7xxx.

Evo nekih testova novih X3ojki
guru3d
pcgameshardware

I potrosnja
maxpower.gif

Nazad
Vrh Dno