Šta je novo?

AMD phenom II X2 545 otkljucavanje jezgra

bora81

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poena
330
Imam plocu Gigabyte GA-MA770T-UD3P v1 i procesor AMD phenom II X2 545.Stavio sam najnoviji BIOS F12 i pokusao da otkljucam jezgra i nista.Kad u BIOS otkljucam jezgra kad udjem u win on mi napise intall new hardware i pokaze u device menageru cpu sa 4 jezgra a u system mi pise X4 umesto X2.

Medjutim kad mu dam testiranje on mi da istu ocenu.A kad mu u boot advanced options otkacim number of procesor on nece vise da digne win7 tj daje BSOD.Kazite mi jer dovoljno da se jezgra samo otkljucaju ili moraju da se dizu naponi i mnozioci?Nisam bas neki strucnjak u otkljucavanju jezgra pa vas molim za pomoc.Dal neko ima ovaj procesor i ako ima dal ga je otkljucavao i kako se otkljucava?

Pa ako ga prikazuje kao x4, znaci, otkljucao si ga. Pusti neku igru i ako radi, znaci, radi. Ako brlja, znaci da 1 ili oba zakljucana jezgra ne aljaju. Ondda probas da bar radi kao x3....

Pa pise da je X4 u system i device menager medjutim u task menageru mi pokazuje 2 jezgra.A kad mu otkacim u number of procesor u start up onda nece da udje u win7 i izbacuje BSOD.

Gledaj da to lepo otkljucas u bios-u. Skini cpu-z, vidi sta kaze. Skini coretemp. Ako ti core temp vidi 4 jezgra, 4 su. Ne razumem to sa boot i advanced sto spominjes. Posle otkljucavanja, komp ili bootuje normalno, ili ne bootuje. Nema u adanced da se ide i sl. Samo u biosu unlock all cores ili vec sta, i normal boot.

koliko sam shvatio ne moze da udje u win kao x4..moguce da jedno ili cak oba dodatna jezgra nisu dobra (upravo sam imao slicnu situaciju sa 555 ali sam na kraju uspeo da ga namestim da radi kao x3)

Oudustao sam.Ne moze da se otkljuca.Verovatno su jezgra losa.Meni je video u device menageru 4 jezgra ali nije u task menageru.Kad sam u start up pokusao da mu dam da boot sva 4 jezgra onda se ubio.Na kraju nisam mogao da dignem ni windows nikako.Pokusavao sam da mu dam restore i da clear cmos ali dzaba.Puko je win7 totalno pa sam ga reinstalirao.

Kad budem imao para uzecu X4 i gotovo....Probao sam al ne moze.Da su ova druga 2 jezgra dobra radilo bi.Ovako nece i nece.Izbacuje i BSOD ili nece da podigne sistem nikako.Nesto se sj.. i na kraju umesto 4 gb mi win7 vidi 256 mb ram-a i pola sata dize sistem.Zasto nemam pojma ali to se sve desava kad ukljucim 4 jezgra da boot.Kad boot sa 2 radi normalno.

a da li pokusao sa 3 jezgra kad si vec krenuo da se igras?:) jel da su neispravna oba jezgra tesko-onda si baksus:)

Ma probao sam druze.Do tad mi je samo izbacivao BSOD.Kad sam ugasio 1 jezgro i u start up stavio da boot sa onoliko jezgra koliko ima umesto 2 onda je totalno krepao win7.Krene da digne win i treba mu pola sata da digne sistem.A u system pokazuje umesto 4 gb ram-a samo 256 mb.Prosli put pre flash BIOS-a mi se desilo isto pa sam odradio clear cmos i restore i vratio sam win.Ovog puta nije bilo nade.Morao sam da dignem win7 ponovo.

Ne znam zasto se to desava da nece ali ocigledno da jezgra nisu dobra.Takodje sad sam zbog dizanja sistema napravio sebi novi problem.Naime posto imam legalan kljuc za win7 sad nece vise da mi aktivira win7.Na verifikaciji mi izbaci error.Kako sam citao na netu to se desava kad previse puta aktiviras win sa 1 kljucem.A ja nemam nigde osim na mom racunaru taj kljuc.Kad vec tema stoji ako neko zna resenje nek napise.Sutra zovem microsoft support da vidim u cemu je problem.

kazes probao si sa 3 jezgra ali jesi probao oba da stavis kao trec jegro .meni npr 3 jezgro isrpavno a 4 nije i kad stavim samo 4 nece da radi -plavi ekran ne dize sistem ali kad stavim 3 a 4 ugasim radi bez problema,e da imas opciju u biosu gde mora da ti stoji na hibrid((ACC)-advanced clock calibration) pri otkljucavanju jezgara bez toga nece da radi kako treba bara na mojoj ploci iz potpisa.mozda ti zbog toga sve brlja ako nisi stavio na hibrid ACC.

gledaj ovako kad odardis hibrid on ce da ucita pa odes na restart pa kad otkljucas jezgra ponovo na restart pa u biosu imas pod acc gasenje pojedinacnih jezgara po na osob 3 ili 4 isprobas obe varijante ako nece ,to je to nisu ispravna.

Vrh Dno