Šta je novo?

AMD Phenom 9550+Biostar T790GXB

lujics

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
301
Pozdrav svim frorumasima :)

Zanima me koliki je maksimalan clock za ovaj procesor, ja sam uspeo da ga nateram na stabilnih 2970Mhz (orginalno 2200Mhz), temperatura ne prelazi 38 stepeni, napone i ostale vrednosti vidite na slici.
E sad, bojim se ici na vecu voltazu procesora, posto sam na raznim forumima citao da nije preporuckljivo ici preko 1,40. Takodje na forumima kazu da je maksimalan bus speed 270 za B3 steping Agena jezgra.

9550.jpg

Mislim da moze i preko 270, probaj sa manjim mnoziocima. I slobodno stavi napon na 1,4V nishta mu nece biti, samo prati temperature, i gledaj da obezbedish iole pristojno hladjenje. A na koliko ti radi NB (tj IMC)? Pitam zato shto sam ustanovio da ceo sistem "zivne" kada dignem frekvenciju za CPU-NB, ali shto vishe jurim klok za jezgra i dizem napon, manji je stabilni klok za CPU-NB. Tako da treba tu napraviti kompromis, tj ne ici na maksimalni klok za jezgra po cenu manjeg kloka IMC-a. PozZ

Poslednja izmena:
Probao sam i sa manjim mnoziocima, cak i sa spustanjem HT magistrale na sinhron, ali nece. Napon sam dizao do 1.42 ali nema nikakve koisti, na 275 digne bios, krene u win, i na ucitavanju desktopa restruje.
NB frekvencija mi trenutno radi na 2160, i to imam malu nejasnocu, kada sam spustao parametre HT magistrale, memorije i svega sto sam nasao vezano za chip i memoriju, NB je konstno rastao sa povecanjem clock-a procesroa, mozda nisam dobro skotao, ili nisam nasao opicju regulisanja NB frekvencije. Moguce da mi sistem puca zbog toga, ali ne verujem, jer sam dizao napone za chipset, i malo mi cudno da sta god napravio dalje od 270 BS-a ne ide.
Sto se hladjenja tice, CPU hladnjak je OCZ Vanquisher, chipset-u nisam dodavao nista na orginalu je, i plus toga u kucistu imam 2x12cm i jedan od 9cm. Temperatura CPU u punom opterecenju ne ide preko 40 stepeni, a ploce ne vise od 35.

48819338.jpg

To je bas hladno u punom opterecenju 40c, kolika ti je ambijentalna temperatura, i jel si radio bar 3 sata prime95 ili tako nesto ?

Mnozilac NB ti je trenutno 8. Moze opusteno Bus speed preko 270... Ta poca bi morala da ima opciju za regulisanje NB frekfencije(mnozioca).

Poslednja izmena:
Mislim da je maksimum postignut za CPU-NB oko 2.4GHz, ali to sve zavisi od primerka. Naravno bitno je i podeshavanje za memoriju, takt, napon, latencije.

Mislim da je maksimum postignut za CPU-NB oko 2.4GHz, ali to sve zavisi od primerka. Naravno bitno je i podeshavanje za memoriju, takt, napon, latencije.
Tacno, probaj da vratis command rate na 2T...

Kad je kod mene ukljuchen 1T ne mogu memoriju da OC-ujem ni malo, ali zato sa 2T ide na 1066 CL5 sa naponom 2V.

Ljudi zaboravite 1T kad klokujete Phenom I. 1T vs 2T su nikakve razlike u performansama ali zato je velika razlika u stabilnosti u korist 2T.

Nazad
Vrh Dno