Šta je novo?

AMD Overdrive i Biostar 790GXB

X Black

Cenjen
Učlanjen(a)
31.05.2009
Poena
159
Imam problem sa gore pomenutim programom,instalirao sam program ,promenio
sam multiplikator sa 13,5x na 15.5x.pritisnuo ok i.....ucitana je nova frekvencija
procesora.....7750+BE......kad restartujem komp vtati se na default vrednost...13x.

U cemu je fora,napominjem,nisam menjao voltazu.....neka mi neko pomogne...:wall:

Kad si restartovao racunar, da li se restartovao ponovo ili je iz prve podigao sistem posle pozdizanja frekv.? Inace treba da se dize napon, samo moras da vidis sam koliko...najbolje je OC-ovati iz biosa...

Podigao je iz prve.Klokovanje iz BIOS-a je sr..anj..e,nema opciju za promenu multiplikatora
,koji je trenutno na 13.5x.....
Koliko sam upucen [podizanje voltaze do nekih 3,2ghz nije neophodno.

Sigurno postoji neka caka ,ali ne mogu da je provalim...

Imam problem sa gore pomenutim programom,instalirao sam program ,promenio
sam multiplikator sa 13,5x na 15.5x.pritisnuo ok i.....ucitana je nova frekvencija
procesora.....7750+BE......kad restartujem komp vtati se na default vrednost...13x.

U cemu je fora,napominjem,nisam menjao voltazu.....neka mi neko pomogne...:wall:

AMD OverDrive je program kojim je omogućen Overclock i Downclock procesora u operativnom sistemu.

Prilikom restartovanja računara vrednosti se vraćaju na početne.

Namena programa AMD OverDrive je Overclock ili Downclock procesora u operativnom sistemu bez potrebe za prekidom rada računara, restartovanjem i ulaskom u BIOS.

Promene načina rada procesora moguće je izvoditi proizvoljan broj puta, bez potrebe za restartom računara.

Podigao je iz prve.Klokovanje iz BIOS-a je sr..anj..e,nema opciju za promenu multiplikatora
,koji je trenutno na 13.5x.....
Koliko sam upucen [podizanje voltaze do nekih 3,2ghz nije neophodno.

Sigurno postoji neka caka ,ali ne mogu da je provalim...

Potraži skrivene opcije u BIOS-u.

Hoces da kazes kad mi zatreba koji mhz vise,kloknem ga sa tim programom,kar
zavrsim "namenu",restartujem komp i sve na default-u?

Poslednja izmena:
AMD OverDrive je program koji upravo za to i služi:

omogućava Overclock ili Downclock procesora i povratak na početne vrednosti bez potrebe za restartovanjem računara.

Pa to i nije lose,mada malo nelogicno....
Znaci jednostavno MORA posle restarta da vrati na default vrednosti?
HHmmm....jes ti siguran u to?

Ne, ukoliko je AMD OverDrive jedan od programa koji se pokreću posle učitavanja operativnog sistema

i ako je u njemu napravljen neki AMD Smart Profile sa željenim podešavanjima.

Ima Save Profile,ali nije mi jasno ,sve sam odradio po propisu,da je ploca neisparavna nije sigurno,mozda postoji negde neka caka....

^
Jesi li ga namestio da se pali sa windows-om?

Da.Samo ga ne vidim u "msconfig"startup-u......
Uglavnom,da li on onda radi bar onako,kloknem ga u Win-u...koristim na datoj
frekvenciji,kad zavsim posao restartujem ga i to je to...

Skinuo sam sa neta AMD OverDrive 3.2.......i uspeo sam da OC bez podizanja napoma
na 3ghz.....15x200.....kad stavim multiplikator na 16x..komp se restartuje i zapucava.

Do koliko je bezbedno podizati napon procesora da bi koristio 16x......

P.S.U AMD Overdrive sam video da je moguce menjati frekvencije Severmog i Juznog mosta,
da to ne diram?!

Evo kako mozes iz biosa da promenis mnozilac. Del cim se komp ukljuci, tabuj to T-series, idi dole do fid/vid settings, enable, namesti mnozilac. Voila, uzivaj :)

jel moze ovaj overdrive na nv cipsetu ?

Skinuo sam sa neta AMD OverDrive 3.2.......i uspeo sam da OC bez podizanja napoma
na 3ghz.....15x200.....kad stavim multiplikator na 16x..komp se restartuje i zapucava.

Do koliko je bezbedno podizati napon procesora da bi koristio 16x......

P.S.U AMD Overdrive sam video da je moguce menjati frekvencije Severmog i Juznog mosta,
da to ne diram?!

Imamo istu plocu,imas opciju za overclock,tj promenu mnozioca,"AMD OVERDRIVE"ti je "po meni" program za testiranje procesora i stabilnosti u windowsu,i bolje sto ti vrati na default vrednosti,zamisli da ti zabode komp,i ne mozes da dignes posle,dok ne resetujes jumper na ploci ...Stiskaj DELETE na tastaturi dok se pali racunar,udji u T-series, idi na dole potrazi opciju fid/vid settings, enable, namesti mnozilac na 15,tj izaberi 3000mhz,meni stabilno radi na 3ghz 1.296V,tj default kada sam spakovao komponente u kuciste i upalio,dalje nisam pokusavao,mozda moze na 3.2ghz sa stock kulerom,ali nisam dirao voltazu...:wave:

da li iko zna da li mogu da klokujem i otkljucam cetvrto jezgro??
konfiguracija je: BIOSTAR TA790GX A3+, AMD PHENOM II BLACK EDITION, DDR3 4GB (2X2GB) 1600 MHZ????

Nazad
Vrh Dno