Šta je novo?

AMD Opteron 170 OC @3.56 ghz, FSB 890 Mhz! :d

drfedja

Čuven
Učlanjen(a)
05.07.2000
Poena
736
Ko ne veruje evo i slike! :smoke:

Prilozi

• opteron.JPG
    opteron.JPG
    48.1 KB · Pregleda: 181
chemu odma pljuvanje ? fake ? pa mozda i jeste ali verujem da fedja ne bi tek tako lagao..

ovo vise lici na n eku vest nego na postavljanje REz-a ;)

Baltazar mu prodao hard ili su se culi pa mu ovaj poslao sliku pod imenom moj novi pojekat ili ti sta moze Photoshop CS3 :D :d

Baltazar mu prodao hard ili su se culi pa mu ovaj poslao sliku pod imenom moj novi pojekat ili ti sta moze Photoshop CS3 :D :d
Pazi, chak i u shali ne treba stavljati u isti kosh fedju i pomenutog shampiona debilnosti...;) sachekajmo ima fedja objashnjene gde i kako ;)

890FSB lepo :)
ali kako,sta,aj daj vise podataka ;)

nema ga na CPU-Z Hall of Fame 0.8
znaci nema validacije:trust:

:wave:
Malo je falilo da bude :d , ali CPU-z ne dozvoljava snimanje validacionog fajla iz VMware-a ! :smoke:

Ako si primetio, CPUz je 1.42, a pise BUS speed, ali ne HTT. Drugo, gde si video nForce4 plocu koja moze da potera 890 Mhz link ?

Slusaj decko, kada sam ja zaradjivao od rada u photoshopu ti si verovatno piskio u pesku. Jedino mi ti ovde licis na Baltazarovog ortaka, sa onim LN2 sulundarom ! :d By the way, ukrao si nickname mnogo starijem od sebe.

Pazi, chak i u shali ne treba stavljati u isti kosh fedju i pomenutog shampiona debilnosti... sachekajmo ima fedja objashnjene gde i kako
Elem, o cemu se radi. Poznato je da virtualna masina ume da ponekad netacno meri vreme. Sa linuxom je jos vise izrazeno. Ovde je bio startovan Server 2003 Enterprise Edition. Posle nekog vremena je sam "vratio" freq na 2.77 ghz.
Postovacu jos neke testove iz vmware-a. ;)

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Slusaj decko, kada sam ja zaradjivao od rada u photoshopu ti si verovatno piskio u pesku.
Pishki on i dalje u pesku :D :D :D ali to nema nikakve veze :), nije Janko nishta loshe mislio...zezao se, naravno da ne misli da si uradio fake i sl :)
@ d0minat0r
Nema potrebe da odgovarsh na bilo shta odavde i da se pravdash sad ;)

drfedja je napisao(la):
By the way, ukrao si nickname mnogo starijem od sebe.
kako mislish ukrao? on je "dominator" sa nulama ;)

drfedja je napisao(la):
Elem, o cemu se radi. Poznato je da virtualna masina ume da ponekad netacno meri vreme. Sa linuxom je jos vise izrazeno. Ovde je bio startovan Server 2003 Enterprise Edition. Posle nekog vremena je sam "vratio" freq na 2.77 ghz.
Postovacu jos neke testove iz vmware-a.
Zanimljivo, reci mi da li si pokushao cpu-z validaciju kad se to desilo? Kada se manifestuje ovaj problem sa virtuelnom mashinom tj u kojim situacijama?

Poslednja izmena:
Chek chek ja nisam ni mislio da je ovo fedjin rez nego da je to negde nasao i okacio da prodiskutujemo a sta ste vi utripovali e to sad neznam
Koji vam deo nije jasan ? ;)

Chek chek ja nisam ni mislio da je ovo fedjin rez nego da je to negde nasao i okacio da prodiskutujemo a sta ste vi utripovali e to sad neznam
Koji vam deo nije jasan ? ;)

Pa i da CPUz moze da uradi validaciju pod VMwareom sasvim sigurno ne bi bio toliki mentol da se hvalim sa onakvim rezultatom.
Ovaj CPU je inace pod prometejom uspevao da bude "stabilan za screenshot" @3.35 Ghz, ali ne i da radi stabilno. Recimo da je bio stabilan na -30 na 3100 Mhz.
Bas bih se obradovao da su mu se poboljsali OC kapaciteti.
kako mislish ukrao? on je "dominator" sa nulama ;)
Dominator je Dominator, moj komsija sa Banjice uvek bio, koliko znam nije se naprasno podmladio i otisao u Pancevo! :d
Moze i D0m1n/\t0R, sa jedinicama i nulama i slashom i backslashom! ;) Originalnije je! :d

Ili mozda samo g33k! :d :d

Zanimljivo, reci mi da li si pokushao cpu-z validaciju kad se to desilo? Kada se manifestuje ovaj problem sa virtuelnom mashinom tj u kojim situacijama?
Pa, nisam prostudirao kako radi validacija, ali koliko se razumem, trebalo bi da uzme hardware id i jos neke sistemske parametre i na osnovu toga napravi checksum koji se salje na web. Medjutim, VMware prijavljuje CPUz da moj Opteron Denmark radi na Intel BX ploci. Verovatno sa takvom greskom ne moze da se snimi cpu-z identifikacioni fajl.
Sto se tice merenja frekvencije, problem je najverovatnije u RTC driveru za vmware. Primera radi, pod Windowsom u VMware-u to jos radi kako treba, ali u Linuxu je situacija gora. Primera radi dobijao sam SuperPI vreme pod Wine emulatorom od nekih 9 sekundi, ali to nisam na zalost snimio kao screenshot. SuperPi se naravno izracunavao mnogo duze, nekih 33 sekundi, u WinXP treba oko 30. Ipak, to se ne desava uvek, obicno izmeri vreme kako treba. Sa starijim VMwareom 5.5 je ta situacija bila izrazenija. Pogledas na sat u Linuxu i provalis da sekundara nesto mnogo sporo ide.

Poslednja izmena:
Samim sto nisam mislio da je ovo fedjin rez iz toga proizilazi da nisam optuzio Fedju da je lazirao tako da nema potrebaza d0minat0r vs. drfedja
Inace imam posebno postovanje prema starijim Overclockerima ;)

Samim sto nisam mislio da je ovo fedjin rez iz toga proizilazi da nisam optuzio Fedju da je lazirao tako da nema potrebaza d0minat0r vs. drfedja
Inace imam posebno postovanje prema starijim Overclockerima ;)

heheheheh, ma to je sala-mala, znam ja da ti respectujes, SVI MI respectujemo starije clanove, ali ovo je samo mali spoof ;) :wave:

drfedja je napisao(la):
Pa, nisam prostudirao kako radi validacija, ali koliko se razumem, trebalo bi da uzme hardware id i jos neke sistemske parametre i na osnovu toga napravi checksum koji se salje na web. Medjutim, VMware prijavljuje CPUz da moj Opteron Denmark radi na Intel BX ploci. Verovatno sa takvom greskom ne moze da se snimi cpu-z identifikacioni fajl.
Sto se tice merenja frekvencije, problem je najverovatnije u RTC driveru za vmware. Primera radi, pod Windowsom u VMware-u to jos radi kako treba, ali u Linuxu je situacija gora. Primera radi dobijao sam SuperPI vreme pod Wine emulatorom od nekih 9 sekundi, ali to nisam na zalost snimio kao screenshot. SuperPi se naravno izracunavao mnogo duze, nekih 33 sekundi, u WinXP treba oko 30. Ipak, to se ne desava uvek, obicno izmeri vreme kako treba. Sa starijim VMwareom 5.5 je ta situacija bila izrazenija. Pogledas na sat u Linuxu i provalis da sekundara nesto mnogo sporo ide.
Da tako se radi validacija ;) probaj pa javi obavezno!

Malo je falilo da bude :d , ali CPU-z ne dozvoljava snimanje validacionog fajla iz VMware-a ! :smoke:

Ako si primetio, CPUz je 1.42, a pise BUS speed, ali ne HTT. Drugo, gde si video nForce4 plocu koja moze da potera 890 Mhz link ?

nisam je video,nitu cu :)
nisi me dobro shvatio ;)

890FSB lepo :)
ali kako,sta,aj daj vise podataka ;)

nisam znao otkud ti ta slika,dal si je sam napravio ili skinuo sa neta,pa da ne ispadne da prozivam iz prve ;)

Ma opusteno, cilj threada je i bio da vidim koliko ce vas da padne na prvu loptu i naravno da prodiskutujem uticaj real time clock-a na rezultate benchovanja. Drugim recima, ako mozes da kontrolise RTC, mozes i da "stimujes" rezove. :d To ne vazi za one benchmark programe koji imaju posebnu rutinu za merenje vremena. CPUz se definitivno oslanja na RTC.

Naravno, nisam ja Optimus - Baltazar pa da lazne rezultate objavljujem kao prave. :d

Poslednja izmena:
Lele, kakvi ste vi manijaci:p
Ali onaj klip, ludilo:p

Vrh Dno