Šta je novo?

AMD omogucava hardversku akceleraciju JAVA-e!`

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
AMD nas svaki dan obraduje nekom lepom vešću :)

Što se konkretno jave tiče, bile je krajnje vreme da se podignu performanse na mobilnim uređajima.

Zanimljivo, osobito za enterprise korisnike.
Npr. IBM na System-u Z nudi zAAP koprocesor za Javu i XML ;). Makar mi se čini da se tu više radi o "general purpose" koprocesoru, nego o paralel workload akceleraciji za GPU kao što je AParapi ili JCuda.

Postoji i JCuda (Java bindings for CUDA), ali mislim da se radi o samostalnom projektu, znači ne stoji Nvidia direktno iza toga.

Poslednja izmena:
Po meni najvaznije je sledece:
"[For example], while OpenCL C provides an excellent environment for creating code that can execute on both the CPU and GPU, it takes the Java developer outside of his familiar world.

"[In contrast], Aparapi, an API [designed specifically] for expressing data parallel workloads in Java, [does not]."

E sad, da li pored toga sto developeri ne moraju da prilagodjavaju svoj kod za rad na gpu-u (programiraju kao i do sada), ovo znaci da ce vec postojeci kod da radi?

Po meni najvaznije je sledece:

E sad, da li pored toga sto developeri ne moraju da prilagodjavaju svoj kod za rad na gpu-u (programiraju kao i do sada), ovo znaci da ce vec postojeci kod da radi?

Ma gdje... procitaj readme http://developer.amd.com/zones/java/assets/README.html

Evo dio
Only the java primitive data types boolean, byte, short, int, long and float and one-dimensional arrays of these primitive data types are supported. Java Objects (including Strings) are not supported.

Dakle nista sto si do sada napravio nece raditi :)

Nazad
Vrh Dno