Šta je novo?

AMD HD7970 ili Nvidia GTX670 ?

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Kao sto naslov kaze, fali mi graficka za moju novu konfiguraciju, pa me zanima koja je graficka bolja od navedene dve. Ranije sam bio gotovo 100% siguran da zelim GTX670, ali sam cuo da je sa novim drajverima, AMD kartica mnogo brza od konkurencije, sto su neki testovi i pokazali.
Predlozi, preporuke ? :)

Ne postoji ni u inostranstvu makar ne u većim količinama. Gigabyte Windforce (stiže lagano do 1200MHz) i pogotovo MSI Lighting (1070MHz default clock) su brže i bolje kartice od referentnog 7970GE. Fora je u tome što AMD 7900 serija odlično radi u najzahtevnijim igrama, pogotovo u visokim rezolucijama sa (MS)AA uključenim. Compute performanse su takođe odlične (7970 na 1GHz = 1TFLOPS DP max), a openCL podržava i Adobe CS6, Handbrake, Luxmark4blender...

Ok, dakle definitivno preporucujes MSI Lightning verziju?:) Izmedju te dve verzije koje si naveo sam se i dvoumio, ali uvek idem na karticu sa boljim OC potencijalom.

Gigabyte ima bolji cooler i vredi 15 evra doplate (kao što rekoh, stiže do 1200MHz). A MSI Lighting (ne ovaj MSI 7970OC) košta 460 evra, i ne bih ga preporučio, zbog razlike u ceni. Po raznim reviewima koje sam čitao po internetu Gigabyte Windforce se overklokuje čak i bolje od MSI Lightninga.

Mislim da nema potrebe da pored Gigabyte Windforce i MSI Lightinga gledaš buđavi VTX3D. Jedna ima Custom cooler, a druga je iz ko zna kojeg razloga precenjena referentna verzija.

Hvala puno, vidim da je AMD definitivno bolji izbor! Ne znam zasto, bio sam ubedjen da NVIDIA vodi na polju grafickih kartica. A ovako, samo je GTX690 iznad HD7970, ali opet, to su dve graficke u jednoj.

Vrh Dno