Šta je novo?

AMD FX?

13umble13ee

Cenjen
Učlanjen(a)
18.11.2011
Poena
170
Ljudi imam Asus M5a87 maticnu plocu pa me interesuje koji procesor mogu da stavim u nju. Trenutno imam 955BE, ali sam mislio da ga menjam. Naravno zamenio bi ga jacim procesorom, ali nisam siguran da li ovi novi mogu u moju maticnu...ako ne, koju bi mi DDR3 maticnu preporucili, i da li da uopste idem na AMD, jer mislim da za Intel nemam para.
Komp koristim za gaming.

Ljudi imam Asus M5a87 maticnu plocu pa me interesuje koji procesor mogu da stavim u nju. Trenutno imam 955BE, ali sam mislio da ga menjam. Naravno zamenio bi ga jacim procesorom, ali nisam siguran da li ovi novi mogu u moju maticnu...ako ne, koju bi mi DDR3 maticnu preporucili, i da li da uopste idem na AMD, jer mislim da za Intel nemam para.
Komp koristim za gaming.

Mozes FX da stavis na tu maticnu(mislim da samo moras da update bios), da bi osetio neko poboljsanje morao bi da ides na 8320/8350
I naravno trebao bi da dodas jos 4gb rama, ipak je 8 optimalno za gaming.

pa sada imam 6 a ne 8....ali dodao bi nije frka. Npr igram Dota2 najvise i fps mi je 60-70. Posto kada iskljucim Vsync moze do 120 da ide.... Sta utice na to...kako to pojacam?

Dota je bazirana na source engine sto znaci da treba sto jaci cpu.
Obavezno iskljuci vsync on ti samo ogranicava frame rate(fps) na refresh rate monitora.

Pa ne znam...mislis da mi treba graficka bolja?

Ne, nego taj procesor sto si stavio vec u sebi ima graficku, a ti imas tu 7950 tako da ne vidim iz kog razloga bi uzimao navedeni procesor...
Bolja kombinacija ti fx i gotovo, imas kod madjara za 130e cini mi se.

Najbolje bi bilo da vidis da li imaju 8320E iz razloga sto ima nizi TDP 95W, ako nemaju onda bez (E) oznake. I odma stavis taj hyper 212 sto imas, posto se fabricki kuler cuje ko traktor :D

Poslednja izmena:
30e je razlika izmedju 6300 i 8320e...e sada da li se isplati dodati 30. Posto imam 955 koji sam procitao da lako ide za 50-60e, dodam jos 50 i kupim procesor. Razlika izmedju 6350 i 8320E je 10e.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno