Ćao,
Prošle godine otprilike u ovo vreme sam jurio sličnu konfiguraciju, samo tada su najavljivali da famozma serija Bulldozer procesora treba da se pojavi.
U nadi da će doneti nešto novo i spustiti cenu ostalim procesorima i pločama, odlučio sam da odložim kupovinu do daljnjeg.
Ali, ne lezi vraže, od tada ne da su pale cene, nego su još i skočile. Prosto ne pamtim da su neke komponente držale cenu na istom nivou preko godinu dana.Neke su čak i poskupele
kao hard diskovi do te mere da je to apsurdno, kao da je poplava na Tajlandu bila juče, ako je to uopšte i razlog dizanja cena ili je možda uvođenje nekog novog poreza u međuvremenu
koji ja nisam registrovao razlog tome.
Elem, za sumu od 45-50 000 dinara koliko sam mislio maksimalno da izdvojim uzeo bih neku FX konfiguraciju kada sam već toliko čekao pomenuti procesor iako znam da realno nije ništa bolji od i3 procesora.
Namena računara - ništa specijalno, sve i svašta, od multimedije, poneki zahtevniji audio/video program,CAD, možda neka igrica, PES, NBA i slično, znači ništa previše zahtevno, uglavnom da bude
brzo i pouzdano i upotrebljivo sledećih nekoliko godina.
Dakle, mislio da sledeće komponente da uzmem u obzir:
CPU: FX 4100 - 10.800
*možda je i i3 2100 bolji, ali ovaj je ipak sa 4 jezgra
Ploča: Gigabyte GA-970A-D3 - 8.400
*ili neka slična u tom cenovnom rangu, nisam siguran koja, preveliki je izbor čip-setova i modela
Grafika - Powercolor GoGreen SILENT Radeon 6570 - 4.000
*znam da grafika nije neka, ali kapiram da mi ne treba ništa jače, osim ako ovo nije baš krš i previše slabo?
RAM - Patriot 4GB DDR3 16000Mhz - 2.200
HDD - Seagate SATA 3 5900RPM 2TB - 11.700
*cenim da je hard krš, ali za te pare nisam video ništa bolje
DVDRW - LG - 1.600
napajanje - Seasonic 400ET ili Chieftec GPA-500S - SS - 4.900
*iako manje snage na papiru kapiram da je SS bolja varijanta
kućište - Cooler Master 335 - 3.300
*ne znam da li valja, ali mi se sviđa kako izgleda
Sve zajedno izađe oko 47.000 dinara, ako imate neki bolji predlog za manje para ili nešto bolje za malo više, slušam?
Prošle godine otprilike u ovo vreme sam jurio sličnu konfiguraciju, samo tada su najavljivali da famozma serija Bulldozer procesora treba da se pojavi.
U nadi da će doneti nešto novo i spustiti cenu ostalim procesorima i pločama, odlučio sam da odložim kupovinu do daljnjeg.
Ali, ne lezi vraže, od tada ne da su pale cene, nego su još i skočile. Prosto ne pamtim da su neke komponente držale cenu na istom nivou preko godinu dana.Neke su čak i poskupele
kao hard diskovi do te mere da je to apsurdno, kao da je poplava na Tajlandu bila juče, ako je to uopšte i razlog dizanja cena ili je možda uvođenje nekog novog poreza u međuvremenu
koji ja nisam registrovao razlog tome.
Elem, za sumu od 45-50 000 dinara koliko sam mislio maksimalno da izdvojim uzeo bih neku FX konfiguraciju kada sam već toliko čekao pomenuti procesor iako znam da realno nije ništa bolji od i3 procesora.
Namena računara - ništa specijalno, sve i svašta, od multimedije, poneki zahtevniji audio/video program,CAD, možda neka igrica, PES, NBA i slično, znači ništa previše zahtevno, uglavnom da bude
brzo i pouzdano i upotrebljivo sledećih nekoliko godina.
Dakle, mislio da sledeće komponente da uzmem u obzir:
CPU: FX 4100 - 10.800
*možda je i i3 2100 bolji, ali ovaj je ipak sa 4 jezgra
Ploča: Gigabyte GA-970A-D3 - 8.400
*ili neka slična u tom cenovnom rangu, nisam siguran koja, preveliki je izbor čip-setova i modela
Grafika - Powercolor GoGreen SILENT Radeon 6570 - 4.000
*znam da grafika nije neka, ali kapiram da mi ne treba ništa jače, osim ako ovo nije baš krš i previše slabo?
RAM - Patriot 4GB DDR3 16000Mhz - 2.200
HDD - Seagate SATA 3 5900RPM 2TB - 11.700
*cenim da je hard krš, ali za te pare nisam video ništa bolje
DVDRW - LG - 1.600
napajanje - Seasonic 400ET ili Chieftec GPA-500S - SS - 4.900
*iako manje snage na papiru kapiram da je SS bolja varijanta
kućište - Cooler Master 335 - 3.300
*ne znam da li valja, ali mi se sviđa kako izgleda
Sve zajedno izađe oko 47.000 dinara, ako imate neki bolji predlog za manje para ili nešto bolje za malo više, slušam?
Poslednja izmena: