Šta je novo?

AMD FX 6300 , MSI GT 630 2GB DDR3

Vredi ako imas dobru plocu i ako ti je oveclock za igrice.Treba ti novi hladnjak sa tim stock ne mozes nikako.

Moze na ovoj ploci da se izvuce clock sa tim procesorom,mozda cak i do 4.5ghz,ali za to trebas imati min vodeno 120m,120v ili neki jaci vazdusni.Koliko para planiras da das za hladjenje ?

Edit :

Ne isplati se raditi overclock na grafici,prodaju tu i uzmi nesto jace,to je bzvz grafika.Bolja je od starijih ddr3 ali ne moze da se poredi sa ddr5.

Poslednja izmena:
Moze na ovoj ploci da se izvuce clock sa tim procesorom,mozda cak i do 4.5ghz,ali za to trebas imati min vodeno 120m,120v ili neki jaci vazdusni.Koliko para planiras da das za hladjenje ?

Ja sam ovo samo informativno pitao ali verujem da ne bi uzimao vodeno nego neki kuler do 2000din.

Reci mi za grafu, sta bi sa njom mogao da radim ?

Sa njom nikakav overclock samo zamena za jacu ddr5,a sto se tice procesora ako oces samo turbo boost moze neki kuler do 2000 ali ako oces preko 4.0ghz mora nesto ozbiljnije.Koje si tu temperature sada ? Koristis stock kuler koji si dobio uz procesor ?

Skini AIDA64 extreme edition i AMD overdrive . Prati temperature sa tim programima . Stock cooler koristi samo bez overclock-a a za overclock ti treba aftermarket cooler . Kostaju od 1500 do 5000 dinara , zavisi sta zelis da postignes overclock-om i koliki ce overclock biti .

procesor ti se malo greje , i taj cooler ne bi bio dovoljan za overclock na 4KMhz , trebao bi ti minimum Raijintek themis ili Aidos .

То би ти било бацање пара, охладио би он некако на 4GHz, али би урлао скоро као и фабрички.
Боље нађи у огласима СМ 212 evo за 2 500 и уживај. :)

I ja kazem isto,sve ispod 2200 je bacanje para...Jedino raijintek aidos themis ili cm 212evo,ako moze neka trazi polovno...Daj mi ss iz aida64

Nema potrebe za OC procesora sa tom grafickom kartom, neces dobiti nista u igrama.
Ta ploca nema hladnjak na naponskoj tako da nije namenjena nekom velikom przenju.
Tu GT 630 taj proc tera na leru, imam isti i nemam potrebu za klokom
sve do nabavke neke jace graficke karte.

Nema potrebe za OC procesora sa tom grafickom kartom, neces dobiti nista u igrama.
Ta ploca nema hladnjak na naponskoj tako da nije namenjena nekom velikom przenju.

Da, nema mi druge nego novu grafu da pazarim. Ne verujem da ce to biti skoro posto sam pre 2 meseca pazario ove nove komponente (sve osim grafe i HDDs)

Pogledajte prilog 147583

Evo. Trenutno ukljucen League of Legends
Brate trazio sam ti ss da nije nista ukljuceno da vidimo da li ima potreba za drugim hladnjakom a ti ukljucio lol.U svakom slucaju jedino sto moze iole malo da ti ogladi procesor je ovo : xigmatek ili cooler master.

U potpunosti se slazem.

Brate trazio sam ti ss da nije nista ukljuceno da vidimo da li ima potreba za drugim hladnjakom a ti ukljucio lol.U svakom slucaju jedino sto moze iole malo da ti ogladi procesor je ovo : xigmatek ili cooler master.

U potpunosti se slazem.

Pa ss iz AIDA 64 bez opterecenja imas tamo gde sam ti poslao zajedno sa linkom za kuler :D

Poslednja izmena:
A sta mislis da izdvojis 15 hiljada i kupis novu grafu npr gtx 750-ti ili r7 260x ili za 18 hiljada r9 270 e tu ces stvarno osetiti boljitak. Tu staru grafu prodaj za par hiljada.

Razumem te ali trenutno imas r7 260x Powercolor na akciji u e**i-ju kosta 10 hiljada. Tu staru prodaj za 4-5 hiljada i dodaj jos 5-6 hiljada i imaces pravu stvar... ovako neces nista dobiti posto ti je za gejmin najbitnija graficka.

Razumem te ali trenutno imas r7 260x Powercolor na akciji u e**i-ju kosta 10 hiljada. Tu staru prodaj za 4-5 hiljada i dodaj jos 5-6 hiljada i imaces pravu stvar... ovako neces nista dobiti posto ti je za gejmin najbitnija graficka.

Kapiram te :D ali ono, bio sam pre neki dan do emmi-ja, uzeo flešku i video tu PowerColor al ono, nemam kinte sad :D Ko zna, možda bude u skorijoj budućnosti, ništa se ne zna.

P.S Ako me ne obore Englezi kao što me uvek obore, možda Mozzart izvuče stvar :D

Kapiram te :D ali ono, bio sam pre neki dan do emmi-ja, uzeo flešku i video tu PowerColor al ono, nemam kinte sad :D Ko zna, možda bude u skorijoj budućnosti, ništa se ne zna.

P.S Ako me ne obore Englezi kao što me uvek obore, možda Mozzart izvuče stvar :D
Znam kako je :( Ja ti samo dajem savet:) Ne bi morao da se maltretiras sa klokovanjem a plus bi dobio extra grafu:) ali dobro sta je tu je...
Srecno u igranju:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno